Programová strategie ČT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Připravenost České televize na vysílání v HD
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
„Mír je možný pouze v případě, když se jednotlivci naučí žít spolu jako přátelé.“ Doris Allen, zakladatelka CISV.
Nová zpravodajská televize. Analogová TV se loučí Digitální TV on air.
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA II. Bc. Jana Vaňkátová
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
Dětská tvorba České televize
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
Nový dětský okruh České televize
Den Země – svátek planety
Češi a Habsburská monarchie v 19.stol. Národní obrození
CZ KVÍZ.
KOPANÁ 4.
(X/Y)něconěcoHT1. Televizní studio Ostrava První televizní studio na Moravě a ve Slezku Počátek historie od r (výstavba vysílače) Ostravské a pražské.
Milan Šmíd - Tisková konference UPC UPC European Television Survey české detaily Co ještě ukázal panevropský televizní průzkum UPC?
1 Proč OI ? Informatický program zaměrený na základy matematiky a algoritmizace, programování a počítačových věd Malý program s osobním přístupem odborníků.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
IV. CELOST Á TN Í KONFERENCE (aneb příklady dobré praxe) I. den.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Reality show, ktorá našla brata Výsledky sledovanosti
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Proč je důležité studovat Principy
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
CZ 1. kolo 6.ročník KVÍZ.
Lekce 4 čas.
Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Petr Dvořák, generální ředitel České televize Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Zlín Film Fest,
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
VĚDECKO-TECHNICKÝ JARMARK uprostřed města 17. června 2014 od 9 hodin na Pernštýnském náměstí v Pardubicích Univerzita Pardubice.
Dramatika pro děti Workshop ARAS Strana 1.
Organizace a instituce města Čáslavi. Obsah Městský úřad Organizace a instituce pro děti a mládež Organizace a instituce pro seniory Kulturní instituce.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č.22I Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
TELEVIZE PUBLIC Prezentace televize, sledovanost, kontakty Květen 2010.
Romantismus.
Pojmy a interpretace.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Testy, testové úkoly. Testy, testové úkoly 1. Charakterizujte publicistický styl 2. Které útvary najdeme v novinách? 3. Charakterizujte reportáž 4.
Téma: ABSOLUTNÍ HODNOTA CELÝCH ČÍSEL 2
Volný čas a kvalita života -Japonští zaměstnanci a volný čas- Yukino SATO GSICS, Tohoku University, Sendai, Japonsko
Nejlákavější kulturní památka
THEME 7 Social Security Welfare State Types of Social Security Systems.
Rodina, ve které žiji Není nejmenších pochyb o tom, že je to v prostředí rodiny a domova, kde se všechny největší ctnosti, veškeré ctnosti, které vévodí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Spolupráce nebo boj s médii aneb
Jaké budou dětské zprávy na ČT :D?
Kultura.
Identifikátor materiálu: EU –
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Yeovil NEJMENŠÍ FOTBALOVÉ MĚSTO V BRITÁNII. Yeovil MĚSTO Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Malé, hezké město jihovýchodně od Londýna Městečko.
Mgr. Jiří Janeček Senát PČR Osvěta zvenčí ? Schopný autor tvoří, neschopný poučuje George Bernard Show.
Programová koncepce ČT :D
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Karel Toman Anarchistický buřič.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Galerijní animace na výstavách klasického a současného umění, příklady ze zahraničních i českých institucí. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky, jaro.
Televize v konzumaci médií suverénně vede
PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU
Jak vzniklo ČT D a první výsledky
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Masarova 11, Brno - Líšeň. Masarova 11, Brno - Líšeň.
Pracovní stáž Malta 2019.
Transkript prezentace:

Programová strategie ČT Definice programu kanálů ČT

  Skupina českých národních veřejnoprávních televizních kanálů, naplňující poslání veřejné služby poskytováním informací, výrobou a vysíláním pořadů důsledně pro všechny cílové skupiny diváků České republiky. Rozvíjí šedesátileté zkušenosti a uplatňuje je při tvorbě pořadů ojedinělé kvality a pestrosti žánrů. Tradici s inovací propojuje v co nejkvalitnější produkci rodinné ČT1, určené pro nejširší diváckou populaci; výběrové zážitky zaměřené na hlubší poznávání individuálnějších a kontroverznějších témat nabízí programem ČT2. Objektivně, aktuálně a seriózně informuje o dění v ČR i zahraničí neustálým tokem zpravodajské ČT24, českou stopu mapuje v nejrozmanitějších podobách a největších sportovních událostech ČT sport. Pro nejmenší diváky vytváří ojedinělý duhový svět pohádek a zábavného vzdělávání ČT :D. Tisíci tvářím umění je věnována ČT art, jediná televize určená výhradně kultuře. Strana 2 www.ceskatelevize.cz

ČT1 Strana 3 www.ceskatelevize.cz

Programový profil Rodinná, seriálová, filmová, pohádková a zábavná televize, která spojuje tradici s inovací a rovněž pomáhá člověku orientovat se ve světě a rozumět mu skrze zážitky, společně sdílené zkušenosti. Jednička má ambici oslovovat nejširší divácké publikum a nabízet mu vysoké standardy v mainstreamových žánrech, oslovovat rozum i emoce, vést ke smíchu, napětí, relaxu. Rodinu by měl kanál spojovat, relax nad pořady by měl přinášet uspokojení, že do života diváka vstoupila kvalita, byla uspokojnena jak touha po novém, neokoukaném a zajímavém, tak po nostalgii a retru. Jednička spojuje minulost s budoucností. Důraz se klade na profesionalitu a kvalitu produkce. ČT1 je prostorem pro největší eventy, má být jedničkou z hlediska televizních "událostí" v dramatické a zábavné tvorbě.

VYSÍLACÍ SCHÉMA 2014 – NOVINKY SERIÁLY: Případy Prvního oddělení, Clona, První republika, Neviditelní, Život a doba soudce A.K., Cirkus Bukowsky. SERIÁLY KOMEDIÁLNÍ: Čtvrtá hvězda, Marta a Věra, Kancl. DRAMATICKÁ TVORBA A KOPRODUČNÍ FILMY: Škoda lásky, Piknik, Na druhý pohled, Poslední cyklista, Nevinné lži, Osmy, České století, Princezna a písař, Bylo nebylo, Vrásky z lásky, Konfident, Můj vysvlečenej deník, Rodina je základ státu, 7 dní hříchu, Křídla vánoc, Cesta do lesa. PUBLICISTIKA, DOCU DRAMA A DOCU REALITY: Kouzelné bylinky, Gejzír, Nabručení, Volný pád, Život se smrtí. ZÁBAVNÁ PUBLICISTIKA Doktorka, Hlava rodiny. ZÁBAVA: Nejchytřejší Čech. 5

VYSÍLACÍ SCHÉMA 2014 - PRIMETIME PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK SOBOTA NEDĚLE 20:00 SERIÁL KRIMI ČR Případy 1. oddělení/ Clona SERIÁL ČESKÝ RETRO Vyprávěj VELKÁ PUBLICISTIKA Pošta pro tebe SERIÁL ČESKÝ První republika ZÁBAVA VELKÁ VZDĚLÁVACÍ NEBO RODINNÁ -Nejchytřejší Čech, Zázraky přírody, Manéž Bolka Polívky, eventy – Lev, TýTý, Thálie atd. DRAMATIKA PŮVODNÍ a KOPRODUKČNÍ FILMY 21:00 SERIÁL/ SITCOM Čtvrtá hvězda/ Marta a Věra SERIÁL ČESKÝ Dobrodružství kriminalistiky 51:00 R FILM ČESKÝ a televizní minisérie – produkce ČT SERIÁL RODINA Ranč u Zelené sedmy PUBLICISTIKA MALÁ 13 komnata 21:30/22:00 INVESTIG. 22:00 DRAMATIKA MALÁ 21:30 PUBL. TALK SHOW Máte slovo ZÁBAVA – TALK SHOW Všechnopárty 21:15 FILM ČESKÝ Zlatý fond (vrchní, prchni, Postřižiny, Báthory, Kolja atd.) AKTUÁLNÍ PUBLICISTIKA 168 hodin

ČT2 Strana 7 www.ceskatelevize.cz

Programový profil Exkluzivní, poznávací, bavící, rozšiřující obzory, fascinující a ukotvující televize ve složitém světě ty diváky, kteří žízní po informacích, zážitcích a životě nad rámec průměru. Dvojka oslovuje rovněž nejširší publikum, ale zaměřuje se na individuálnější divácké potřeby a na pořady prověřené časem (zlatý fond) anebo odvážné a provokativní ze současnosti. Hlavním žánrem ČT2 je dokument, špičkový film a výběrový „trendový“ seriál. Hlavními tvářemi lidé s výjimečnými znalostmi a výraznou osobností. Dvojka má ambici oslovovat skrze přesně cílené oblasti tvorby rovněž mladší a střední generaci a vytvářet pro ni prostor "kultovní": pro lidi bažící po vzdělání i pro ty, kteří chtějí vidět atraktivní inovativní seriály o fenoménech současného světa. Strana 8 www.ceskatelevize.cz

VYSÍLACÍ SCHÉMA 2014 BĚŽÍCÍ FORMÁTY PRIME TIME ČT2 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK SOBOTA NEDĚLE 20:00 DOKUMENT zahraniční - historie   Nejvýznamnější operace 2. sv. války DOKUMENT zahraniční – Evropské války Velká vlastenecká válka DOKUMENT zahraniční / český - cestování Kamera na cestách DOKUMENT zahraniční – Města a země světa DOKUMENT zahraniční Zázračná planeta FILM zahraniční Ve jménu kultu – Bondfest/ Sherlock/ Poirot/ Hotel Adlon/ Generation War ard. DOKUMENT ČESKÝ - docusoap 21:00 DOKUMENT zahraniční – věda a technika DOKUMENT zahraniční - akční PUBLICISTIKA DIVADLO JÁRY CIMRMANA/ Výlučná dramatika česká historická ČESKÉ KINO NA DVOJCE Protektor, Štěstí, Šeptej, Tobruk, Tři sezóny v pekle atd. 20:50 LIFE STYLE zahraniční 21:30 PUBLICISTIKA poznávání (Trabant atd.) 22:00 FILM zahraniční VELIKÁNI FILMU FILM ČESKÝ Historické, slavné filmy: Vyšší princip, Kladivo na čarodějnice atd PUBLICISTIKA sociální / seriál Luther atd. SERIÁL zahraniční Kultovní (Hry o trůny/ Borgiové atd) „prověřené kvalita“: Fellini, Losey, Antonioni atd  22:10 kultovní snímky 80 a 90 léta 21:50 22:40 FILM ČESKÝ výlučný Žiletky, Příliš mladá noc atd. premiéra, REPRÍZA 9

VYSÍLACÍ SCHÉMA 2014 BĚŽÍCÍ FORMÁTY formáty služby MINORITÁM A VYBRANÝM PROBLÉMŮM SPOLEČNOSTI Klíč, TKN, Zprávy v českém znakovém jazyce, Babylon, Queer, Folklorika, Nedej se, Chcete mě?, Chcete je?, Náš venkov, Křesťanský magazín, Cesty víry, Uchem jehly, Sváteční slovo, Dobré ráno, Evropa dnes, Evropa dnes / Kvarteto, City Folk, Na cestě, Dobrodružství vědy a techniky, Československý filmový týdeník po 50. letech, Putování za muzikou, eventy mimoschématové Náboženské eventy: Novoroční ekumenická duchovní slavnost, Novoroční promluva, Urbi et Orbi, Bohoslužba k svátku Mistra Jana Husa, Bohoslužba z Velehradu k svátku Cyrila a Metoděje, Národní svatováclavská pouť, Modlitba za domov, pravidelné domácí bohoslužby a přenosy významných zahraničních církevních událostí 10

Vysílací schéma 2014 NOVINKY Docusoap: Cesta ze dna, Čtyři v tom II, Pot, slzy a naděje, Domeček z karet, Kdo neskáče, není Čech, Milovická paterčata, Teenager – hlava rodiny, Třída 9.A, Když v tom jedou ženy, Život je pes. Dokumentární cykly: Český žurnál, Brána aneb O životě se smrtí v zádech, České mise, Naše tradice, České himálajské dobrodružství II, Učitelé národa, Hádanky domů života, Jeden rok s Fulbrightem, Expremiéři ,Jednou nohou v absolutnu, Klenoty naší krajiny, Kmeny, Po stopách československého filmového zázraku, Raport o Velké válce, Ptáčata II, Tajný život skal, Zvláštní znamení touha, Trabantem jižní Amerikou, Zapadlí evangelíci, Příběhy obrácení. Publicistické cykly: Auto Moto Revue, Moje soukromá válka, O vědě a vědcích, Právo pro každého, Společná energie, Refres(h) Zábava: Pečený sněhulák, Boj o koláč 11

ČT :D Strana 12 www.ceskatelevize.cz

Programový profil Nová televize jen a jen pro děti. Duhový svět plný zábavy, který přináší také informace a poznávání pro kluky a holky od 4 do 12 let, tedy pro každého malého diváka. Rodičům dětí poskytuje jistotu, že jejich děti se baví v prostředí, které je pro ně bezpečné a jehož kvality jsou garantovány vysilatelem, Českou televizí. Akcentuje potřeby dětí, program je postaven tak, aby si každé dítě starší 4 let našlo svůj oblíbený pořad v čase, který mu vyhovuje. "Déčko" se stává domovem pohádek, Večerníčku, dětských hraných filmů a animovaných příběhů. Zároveň je místem, které respektuje potřeby dětí např. touha po informacích: proto vzniká celá řada pořadů šitých dětem namíru tvůrci, kteří pokračují v šedesátileté tradici dětské televizní tvorby České televize. Strana 13 www.ceskatelevize.cz

VYSÍLACÍ SCHÉMA 2014 – PRIME TIME ČT :D (17-20) PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK SOBOTA NEDĚLE 17:00 (CS 4-8) Kouzelná školka 16:50 (CS 8-12) Sportovní pořady 17:30 (CS 4-8) Cvičení 17:15 (CS 4-8) Zahr. seriál ikonický 17:40 (CS 6-12) Planeta YÓ 17:40 (CS 8+) Pohádka 17:40 (CS 8-12) Lifestyle pro starší Wifina 17:40 (CS 8+) Tajemství vědy a techniky Lovci záhad 18:10 (CS 8+) Seriál pro děti - hraný český 18:40 (CS 6+) Zprávičky 18:45 (CS 4+) Večerníček 18:55 (CS 4-8) Legendární animované seriály 19:15 (CS 8+) Zábavné animáky pro starší děti 19:40 (CS 6+) Krátké zahr. animované seriály 19:45 (CS 4-8) Čtení do ouška 19:45 (CS 4-8) Animace česká premiéra, repríza, kombinace P/R

VYSÍLACÍ SCHÉMA 2014 BĚŽÍCÍ FORMÁTY Cílová skupina 4-8: Ábécédé s Michalem, Čítanka, Draci v hrnci, Hýbánky, Jogínci, Kouzelná školka, Méďové na cestách, Mistr E, Muzicírování, Raníček, Studio Kamarád, Šikulové, Tamtam, Taneční hrátky s Honzou Onderem, TvMiniUni, Večerníček Cílová skupina 8-12: Bludiště, Dé pětka, Chytrost nejsou žádné čáry, Lovci záhad, Lvíčata, Náš zvěřinec, Planeta Yó, Wifina, Záhady Toma Wizarda, Zprávičky NOVINKY 2014 Cílová skupina 4-8: Angličtina s Hurvínkem; Jedna dvě, Michal jde; Štaflík a Špagetka Cílová skupina 8-12: Faktor U, Filharmonici na ulici, Hodina zpěvu, Já budu Einsteinem!, Kocour Mour poznává své příbuzné, Mazalové, U6