Nový dětský okruh České televize

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připravenost České televize na vysílání v HD
Advertisements

Budeš se dívat na televizi? Zase vysílají ty volební pořady s výzkumy? Je to docela dobré „ZRCADLO“ – a navíc tam zase bude ten Tuček ze STEM/MARK  To.
Benešovská hasičská liga s Ferdinandem Bukovany SDH: Bukovany Zpracováno: SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BUKOVANY STRANA 1/26.
Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.
Výstavba sportovního areálu 20
Božena Jirků od redaktorky Československé televize k výkonné ředitelce Nadace Charty 77 a ředitelce Konta BARIÉRY Praha 18. července 2013.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA II. Bc. Jana Vaňkátová
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA Bc. Jana Vaňkátová
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Dětská tvorba České televize
Programová strategie ČT
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat média?
© Interface Wien GmbH Interface Wien GmbH Vítejte v Interface Wien!
1 PUBLIC RELATIONS 1 Případové studie UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Střední průmyslová škola, Karviná
(X/Y)něconěcoHT1. Televizní studio Ostrava První televizní studio na Moravě a ve Slezku Počátek historie od r (výstavba vysílače) Ostravské a pražské.
Termín: vždy první středa v měsíci Začátek: 9 30 hod Vstupné: 20,-Kč - výstava čertů vyrobených rodiči s dětmi doma Termín: začátek prosince - Mikulášská.
KVETE A VONÍ VY_32_INOVACE_Čt z 1
VY_32_INOVACE_Čt z 1 PLAVE KOPE Bc. Zuzana Uhrinová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, příspěvková.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Perspektivy rozvoje tematických kanálů Petr Majerik Atmedia 1.
PODPORA VÝCHOVY ŽÁKŮ K OCHRANĚ PŘED RIZIKY A K BEZPEČNÉMU CHOVÁNÍ Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i.
Pedagogika volného času (VČ)
2. Národní konference o doporučených postupech , Olomouc Katalog klinických doporučených postupů – současný stav a možnosti využití Miroslav.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_09_CJL_NP2 Ročník:II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Petr Dvořák, generální ředitel České televize Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Zlín Film Fest,
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
Co by mohla dělat Česká televize (a co nedělá)? Jan Potůček, DigiZone.cz.
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením Problematika poskytování tlumočnických služeb jedincům se sluchovým postižením.
Dramatika pro děti Workshop ARAS Strana 1.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
funkce médií ve společnosti moc médií
TELEVIZE PUBLIC Prezentace televize, sledovanost, kontakty Květen 2010.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Titulkování v České televizi podle zákona a v praxi
Pojmy a interpretace.
Testy, testové úkoly. Testy, testové úkoly 1. Charakterizujte publicistický styl 2. Které útvary najdeme v novinách? 3. Charakterizujte reportáž 4.
Spolupráce nebo boj s médii aneb
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
Jaké budou dětské zprávy na ČT :D?
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Zdravá škola.
Média a my v dnešním světě Tony Duong, 8.B Projektový den 8. dubna 2009.
 VY_32_INOVACE_16_06  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
Televizní vysílání v České republice
Mgr. Jiří Janeček Senát PČR Osvěta zvenčí ? Schopný autor tvoří, neschopný poučuje George Bernard Show.
Programová koncepce ČT :D
KRIZE ČESKÉHO POPULÁRNĚ-VĚDECKÉHO FILMU ?! JAKUB KORDA Univerzita Palackého v Olomouci Mezinárodní festival populárně-vědeckého filmu AFO.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/28 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Jak vzniklo ČT D a první výsledky
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Transkript prezentace:

Nový dětský okruh České televize Petr Koliha, výkonný ředitel ČT :D Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Digimedia 2013 13. 6. 2013

ČT :D jako prostor pro dětskou zábavu a poznání

Základní informace Česká televize spustí k 31. srpnu 2013 dětský kanál s názvem ČT :D. Dětský kanál bude vysílat mezi 6. a 20. hodinou na stejném okruhu jako kulturní kanál ČT art. Dětská divácká skupina 4 – 12 let získá poprvé v ČT samostatný vysílací program. Z dosavadního modelu vysílání pro děti na dvou programech přejde ke koncentrovanému a koncepčnímu řešení na samostatném programu.

Proč vzniká dětský kanál České televize? Veřejnoprávní úloha České televize k dětskému divákovi (čl. 2 Kodexu ČT) Vzor a inspirace zahraničních dětských veřejnoprávních televizí – KiKA, CBBC, Gulli aj. Tradice dětské tvorby České televize – ČT :D novým impulsem Potřeba a příležitost reagovat na proměny mediální komunikace dětí a mládeže (nová média, proměny očekávání dětí)

Jaká je veřejnoprávní úloha ČT :D? Kodex ČT ukládá v článku 2 věnovat zvláštní pozornost dětskému divákovi: Pomáhat dětskému divákovi objevovat a přijímat za vlastní hodnoty slušnosti, vzdělanosti, pracovitosti a úcty k životnímu prostředí. Dětský program má též přispívat ke kulturní orientaci a popularizaci sportu mezi dětmi a dospívajícími, ukazovat možnosti integrovaného soužití zdravých dětí s dětmi zdravotně postiženými a napomáhat národnostní a etnické toleranci. Těmto úkolům má ČT dle Kodexu přizpůsobovat skladbu a charakter pořadů určených dětskému publiku s tím, že „nezaujme-li pořad děti, nemůže právě uvedené povinnosti dostát.“

Jaká je veřejnoprávní úloha ČT :D? Kodex ČT ukládá v článku 2 věnovat zvláštní pozornost dětskému divákovi: Úlohou ČT je dle Kodexu také zprostředkovat tradici české i světové pohádky, filmy pro děti a mládež, soutěže, vzdělávací a výchovné pořady a vytvářet podmínky pro rozvinutí původní tvorby adresované dětem a mládeži. Kodex ukládá ČT věnovat se též mediální výchově, konkrétně informování dětí a rodičů o míře času, který odborníci doporučují trávit sledováním televizního vysílání.

Programová koncepce Koncepce schématu – přehledné, bezpečné, motivační Kombinace sedmi programových pilířů Spolupráce s odborníky, veřejností, rodiči a dětmi

Programová koncepce – 7 programových pilířů Zábavné vzdělávání – zábavné vzdělávací pořady Magazíny – pásmové pořady, lifestylové pořady Hraná tvorba – seriály, pohádky, filmy Animovaná tvorba – Večerníček, animované seriály, animace pro vzdělání Zábavní a soutěžní pořady Zpravodajství a publicistika Sport a cvičení

1/7 Zábavné vzdělávání Méďové na cestách Mistr E Čtení pro nejmenší Chytrost nejsou žádné čáry Lovci záhad Šikulové Moudronos Děsivé dějiny (Horrible Histories, BBC) 60 zvířecích zabijáků (Deadly 60, BBC)

2/7 Magazíny Studio Kamarád Kouzelná školka Planeta Yó Wifina Draci v hrnci Náš zvěřinec

3/7 Hraná tvorba Špačkovi v síti času – seriál Mazalové - seriál

4/7 Animovaná tvorba Chaloupka na vršku Bílá paní na hlídání Nejmenší slon na světě To si piš, je to myš

5/7 Zábavní a soutěžní pořady Bludiště Hitparáda

6/7 Zpravodajství a publicistika Zprávičky Tamtam

7/7 Sport a cvičení ČT sport – magazín ve spolupráci s ČT sport Zahraniční sportovní magazíny a dokumenty Hýbánky Taneční hrátky s Honzou Onderem Jóga pro děti

Výdaje na tvorbu z hlediska žánrů 2013 70 % na vzdělávání, publicistiku a zpravodajství, bez dramatiky 2014 61 % vzdělávání, publicistika a zpravodajství, 10 % dramatika

Podíl vlastní tvorby a akvizice 2013 (od 31.8. 2013): 1 722 hodin vysílání 2014: 5 100 hodin vysílání

Děkuji za pozornost a těším se na diskuzi. Petr Koliha