Multimédia – digitální animace Bohumil Bareš.  animovaný GIF  princip: sekvence obrázků s určitou změnou  omezený počet barev -> kvalita  omezené.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické formáty výukový text.
Advertisements

Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_01 Autor: Mgr. Ivana Matyášková
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základy focení – Zlatý řez a formáty souborů ve fotografii
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
Microsoft Silverlight
Webové formáty Bohumil Bareš. -1- Rozdělení grafických formátů  firemní (PSD, AI, FLA……)  univerzální (GIF, JPEG, TIFF, PNG…)  bitmapové (rastrové,
Úvod Formát SVG Aplikace sSVGui Ukázka aplikace Závěr.
Formáty grafických souborů
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Multimédia ve vzdělávání ANIMACE Litomyšl.
RASTROVÁ A VEKTOROVÁ GRAFIKA
Základy práce v aplikaci Adobe Illustrator 1. část
Počítačová.
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia Bohumil Bareš.
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Referát č. 18 Počítačová grafika, prezentace (základní pojmy a principy z oblasti počítačové grafiky, grafické a multimediální formáty, jejich vlastnosti.
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – Instalace přehrávače Bohumil Bareš.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – nastavení počítače Bohumil Bareš.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.04 Téma: Multimédia Číslo.
Animace Moderní počítačové aplikace. Animace Lidské oko je přitahováno pohybujícími se objekty Animace nejen přitahuje pozornost, ale slouží i jako prostředek.
Bitmapová (rastrová) grafika
SIPVZ – úvodní modul P Počítačová grafika a prezentace metodické poznámky (4 h)
Počítačová grafika.
Bitmapová a Vektorová grafika
Základní pojmy Grafiky
 oblast informačních a komunikačních technologií  sloučení audiovizuálních technických prostředků s počítači či dalšími zařízeními  multimediální systém.
Začlenění multimédií do HTML dokumentu Moderní počítačové aplikace.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Multimédia Autor: Ivana Hampelová Třída: 4. B. Vytvořeno:
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_057 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C19 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Moderní učitel.
Power Point– popis prostředí
GRAFIKA.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Počítačová grafika a prezentace
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Grafické formáty Autor: Mgr. Petr Vanický.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základní pojmy počítačové grafiky Autor: Mgr.
FLASH. O čem to bude? Co je to Flash Co umí Flash – příklady Prostředí Macromedia FlashMX Nástroje a kreslení, vrstvy (Layers) Práce se symboly – Button,
Adobe Flash CS5.5 – seznámení s programem Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj.
Tvorba Flash a umístění na web David Sommer. Menu Co je to Flash? Tagy pro vložení na web Sothink SWF Moje tvorba.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_19.
Počítačová grafika (základy práce v (vektorovém) kreslicím programu)
Bitmapová (rastrová) grafika
PREZENTACE.
Tvorba dynamických prezentací Vytváření účinných, dynamických diagramů a schémat SmartArt Použití grafických témat Nové nástroje a efekty pro tvary, text.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Vektorová grafika (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Grafické formáty Mgr. Petra Toboříková. Barevná hloubka barevné odstíny jsou dány kombinací barev barevná hloubka = určuje kolik bitů je potřeba k popisu.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_047.ICT.13 Vektorová a rastrová grafika.
Počítačová grafika Rastrová a vektorová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Grafické programy - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Nástroj pro prezentace
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
GRAFIKA.
Počítačová grafika Mgr. Petra Toboříková.
Počítačová grafika.
Transkript prezentace:

Multimédia – digitální animace Bohumil Bareš

 animovaný GIF  princip: sekvence obrázků s určitou změnou  omezený počet barev -> kvalita  omezené možnosti animace  technologie Flash (SWF)  princip: plynulý přechod z jednoho obrázku do jiného  „bez omezení“  vektorový formát pro webové prezentace -1-

Flash je grafický vektorový program Používá se především pro tvorbu (převážně internetových) interaktivních animací, prezentací a her. Rozšíření Flashe na internetu pomohla malá velikost výsledných souborů, protože se uchovávají ve vektorovém formátu. Zde je ukázka práce na Adobe Flash ▫

 Macromedia Flash  sh/nahledy/ sh/nahledy/  Adobe LiveMotion   Adobe Flash player  ayer/ ayer/  Corel R.A.V.E.  a další 2-

-4-

-5-  program pro tvorbu interaktivních multimediálních animací  široké využití  prezentace pro Internet i CD ROM  interaktivní reklamní bannery  výukové aplikace  jednoduché hry  kreslené seriály  scriptovací jazyk ActionScript  sdílená knihovna - sdílení symbolů (text, obrázek, zvuk, animační sekvence apod.)  import nejrůznějších vektorových i bitmapových souborů  streaming - přehrávání souboru při jeho současném stahování

-6-

-7-  Pomocí klíčových políček - animace rám-rám (Frame by frame)  Pomocí mezipohybů (tweening) - animace tweening motion - animace tweening shape Tweening shape  se používá pro plynulý přechod (morfování) jednoho jednoduchého tvaru do tvaru jiného  pouze pro křivky a tvary, které jsou nakresleny na jevišti, nebo vloženy na jeviště a rozbity na tvary (Break Apart) Tweening motion  pro plynulý přechod velikosti, pozice, rotace  zaměřena na animování veškerých symbolů, filmových klipů, tlačítek, textových bloků Frame by frame  nejjednodušší animace  pro veškeré objekty, které jsou do programu Flash vloženy (tvary i symboly)

-8-

-9-  Neinteraktivní prezentace s hudbou – především pro výstavy a veletrhy  Prezentace školy– různé akce (den otevřených dveří, …)  Interaktivní prezentace s preloudrem – především pro Internet, může sloužit i jako výuková aplikace  Prezentace technologie výroby limonády–  Dynamická prezentace – pro různé účely (Internet i CD ROM)  Dynamické šablony pro plazmovou obrazovku na škole  Animovaný banner – reklama na Internetu  Animované menu – navigační prvek využitelný v prezentacích různého typu

Zdroje informací nimace/flash/nahledy/ nimace/flash/nahledy/ tni/flashplayer/ tni/flashplayer/