Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tvorba Flash a umístění na web David Sommer. Menu Co je to Flash? Tagy pro vložení na web Sothink SWF Moje tvorba.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tvorba Flash a umístění na web David Sommer. Menu Co je to Flash? Tagy pro vložení na web Sothink SWF Moje tvorba."— Transkript prezentace:

1 Tvorba Flash a umístění na web David Sommer

2 Menu Co je to Flash? Tagy pro vložení na web Sothink SWF Moje tvorba

3 Co je to Flash? Flash je technologie, která umožňuje výrobu interaktivních animací a programů nejen pro webové stránky. Flash vyvinula firma Macromedia. Flash využívá vektorovou grafiku a právě díky tomu jsou animace datově malé. Tím se snižuje doba jejich načítání na webových stránkách. K prohlížení flash animací je potřeba mít nainstalovaný Shockwave plug-in. V poslední době se Flash stává velmi oblíbeným a rozšířeným prvkem na webových stránkách.

4 Menu Co je to Flash? Tagy pro vložení na web Sothink SWF

5 Tagy pro vložení na web Pomocí tagu EMBED: <EMBED src="animace.swf" play="false" loop="false„ quality="high" scale="noborder" devicefont="true" bgcolor="#FFFFFF" width="550" height="400„ wmode="opaque" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"> EMBED je však v novějších specifikacích (X)HTML nedoporučován a tak se dnes používá novější tag OBJECT

6 Tagy pro vložení na web Pomocí tagu OBJECT: <OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#versi on=6,0,0,0" WIDTH="550" HEIGHT="400"> OBJECT je novější a má víc možností použití, než starší EMBED. Pokud však chcete dodržovat zpětnou kompatibilitu se staršími verzemi prohlížečů, měli byste používat raději EMBED.


Stáhnout ppt "Tvorba Flash a umístění na web David Sommer. Menu Co je to Flash? Tagy pro vložení na web Sothink SWF Moje tvorba."

Podobné prezentace


Reklamy Google