Prázdninový provoz Ing. Martin Farář

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alkohol a dopravní nehody
Advertisements

Alkohol a drogy Roman Budský Vedoucí BESIP.
Nový školní rok začíná.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Dopravní nehody dětí v roce 2013 a
Prevence dětských dopravních úrazů
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
ROMAN BUDSKÝ VEDOUCÍ BESIP Prázdniny. ateaateatad Riziko dopravních nehod o prázdninách.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA konkrétní změny v RVP
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Bezpečnost silničního
Bezpečnost seniorů v dopravě. Za seniory osoby považujeme osoby, jejichž věk je vyšší než 65 let Po šedesátce právě vlivem věku lze zaznamenat změny organizmu,
Dopravní značky Zde si vyzkoušíte zda si aspoň kapku pamatujete dopravní značky. Zkuste to bez pomoci rodičů, sourozenců či internetu. Zde najdete jen.
Cesta do školy a z ačátek školního roku Karel Loprais zmocněnec ministra dopravy.
Jezdi pouze po pravé straně vozovky. Smíme jezdit jen jednotlivě za sebou. Každou změnu směru jízdy musíš dát najevo zřetelným upažením ruky. Součástí.
09.1 Chodec v silničním provozu
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k procvičení pravidel.
Dopravní výchova Mgr. Petra Polášková.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Umíte se chovat na silnici?
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA Jízdní kolo. Milí žáci, předpokládám, že mezi vámi není nikdo, kdo by nerad jezdil na kole. Kolo je vaším pomocníkem při cestě za kamarádem,
VY_32_INOVACE_01_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_ bezpečná cesta do školy (dopravní značky) AUTOR: Mgr.Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Tisková konference příčiny nehod v podzimním a zimním období priority a úkoly – podzimní období Tisková konference příčiny nehod.
NEŽ USEDNEME NA KOLO Jízdní kolo musí být vybaveno: dvěma na sobě nezávislými účinnými brzdami se stupňovatelným ovládáním brzdového účinku.
Čas se zamyslet … zodpovědný přístup k bezpečnému pohybu v silničním provozu.
Velikonoce začátek motoristické sezóny aktivity BESIP - zranitelní účastníci provozu Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva.
PODZIM na SILNICÍCH - chodci + cyklisté = nechránění účastníci - chybí pud sebezáchovy - zejména horší viditelnost (tma, mlha, déšť…..) - změna povrchu.
Zima 2014/2015 Viditelnost chodců a rizika zimního období Ing. Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Činnost Policie ČR za I. pololetí r.2010 v dohledu nad sil. provozem plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek Policejní prezidium ČR Praha 19. července 2010.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková ! ? ! ? Klikni na obrázek!
Tisková konference dopravní nehodovost - priority a úkoly – podzimní období Tisková konference dopravní nehodovost - priority.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_35_CHOVÁNÍ CYKLISTY TÉMA:
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CYKLISTA VYBAVENÍ JÍZDNÍHO KOLA VYBAVENÍ CYKLISTY.
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Autor: Mgr. Radana Marelová
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
Stručná informace o plnění Národní strategie BESIP 2020
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_16_PRVOUKA
NeRiskuj.
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
VY_32_INOVACE_43_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Prevence užívání alkoholu za volantem TÉMA: Aktivity BESIP pro snížení dopravních nehod pod vlivem alkoholu POSLANECKÁ SNĚMOVNA PARLAMENTU ČR
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Bezpečnost o prázdninách
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až září roku 2013 a technický stav vozidel plk.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Senioři v dopravě kpt. Mgr. Miroslav ŠIMEČEK
VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky a značky
Dětské dopravní hřiště Liberec
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

Prázdninový provoz Ing. Martin Farář Vedoucí samostatného oddělení BESIP

www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip BESIP v ČR - realita Národní strategie BESIP Počet usmrcených osob v roce 2013 Usmrceno 2013 Předpoklad NSBSP Rozdíl Cyklisté 58 57 1 Chodci 134 123 11 Děti* 8 -3 * oběti v kategorii děti mohou být také součástí kategorie cyklisté a chodci Počet usmrcených osob leden – květen 2014 Usmrceno 2014 (2013) 16 (11) 12 4 40 (43) 36 7 (5) 3 Zdroj dat: ŘSDP PP ČR www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

Doporučení BESIP pro zmíněné skupiny v souvislosti s prázdninami BESIP v ČR - realita Doporučení BESIP pro zmíněné skupiny v souvislosti s prázdninami www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip BESIP v ČR - realita Děti Působení rodičů jako autority Poučení rodičů o správném chování na silnicích – znalost pravidel Cesta do školy vs. nové prázdninové cesty Vymezení prostoru pro hry dětí v blízkosti míst, kde se pohybují vozidla Přecházení přes přechod pro chodce www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip BESIP v ČR - realita Chodci (včetně dětí) Defenzivní chování Chůze při straně vozovky vs. chůze po chodníku Přednost na přechodu pro chodce (tramvaj) Chůze nebo běh se sluchátky www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip BESIP v ČR - realita Vidět a být viděn Viditelnost v provozu je důležitá nejen pro chodce, ale pro všechny účastníky silničního provozu www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip BESIP v ČR - realita Cyklisté nerespektování dopravních značek ignorace světelné signalizace přidržování se motorových vozidel při zdolávání stoupání jízda za snížené viditelnosti bez předepsaného osvětlení nedostatečné technické vybavení Jízda pod vlivem alkoholu Poslech audio přes sluchátka Cyklistická přilba Za posledních 5 let bylo usmrceno 314 cyklistů, z toho 88% nemělo přilbu. 9 z 10 cyklistů mělo větší šanci přežít, pokud by měli přilbu. Riziko smrti je 19x větší bez přilby než s ní. www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip BESIP v ČR - realita Cyklisté – výbava kola Povinná výbava: Dvě na sobě nezávislé brzdy Zadní odrazka červené barvy Přední odrazka bílé barvy Oranžové odrazky v paprscích obou kol Oranžové odrazky na obou stranách pedálů Povinná výbava za snížené viditelnosti: Přední světlo bílé barvy Zadní světlo červené barvy Zdroj elektrické energie Doporučená Zvonek Účinné blatníky Kryt řetězu Hustilka www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip BESIP v ČR - realita Aktivita BESIP Děti – v přípravě je ucelená dopravní výchova od předškolních let až po ukončení základní školy Webová interaktivní aplikace na www.ibesip.cz Praktická příručka pro cyklisty (datum vydání cca polovina prázdnin) Bezpečně na silnicích (Besip je partner organizace) Projekt „Na kole jen s přilbou“ (nejbližší akce 28.6.2014 v Ústí nad Labem – stezka Svádov) Akce v regionech: Krajští koordinátoři BESIP (účast na dětských táborech) Akce na stezkách pro cyklisty (zaměřeno na alkohol a technický stav kol) www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

Vedoucí samostatného oddělení BESIP Ing. Martin Farář Vedoucí samostatného oddělení BESIP martin.farar@mdcr.cz