SOČI - místo zimních olympijských her.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POŘÁDÁ ZOH 2014 i.
Advertisements

před tím velkým šílenstvím…
OLYMPIC VENUES LONDON 2012 OLYMPIJSKÁ SPORTOVIŠT Ě LONDÝN 2012.
Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
OLYMPIJSKÉ HRY.
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Sportovní zařízení a akce
Kuba Elderien, s.r.o. Obchodní Akademie Denisovo Nábřeží Náchod web:
 Otevřena 1. srpna 1844  V okolí zoo je také také akvárium  Otevřena 1. srpna 1844  Po zboření Berlínské zdi byl problém v tom, že ve městě byly ZOO.
Dobrý den! Budu vám vyprávět příběh o olympijských hrách!
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Biatlon.
Sportovní zařízení a akce
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Letní olympijské hry v Pekingu
S P O R T Y Z I M N Í.
Velká Británie.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi, čteme o všem, co se každý den událo v.
Norsko.
CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
Koloseum v Římě.
SRBSKO.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Největší stavba světa v Pekingu se otevírá.. Za pouhé čtyři roky byl navržen a postaven na původním hlavním mezinárodním letišti v Pekingu nový Terminál.
Největší alpský ledovec
OLYMPIJSKÉ HRY.
SHORT TRACK.
DUBAJ.
Plzeňský kraj 14. –
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Zimní sporty.
Sportovní zařízení a akce
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. HOTEL PARK OSTRUŽNÁ Nově postavený horský hotel v krásném prostředí lyžařského, turistického a cykloturistického.
Letní olympijské hry v Číně
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
LUHAČOVICE
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Olympijské hry.
 OLYMPIÁDA Zimní olympijské hry 2014 Z i m n í o l y m p i j s k é h r y Olympijské kruhy: Modrá : Evropa Černá : Afrika Žlutá : Austrálie Zelená.
Lyžařské středisko HINTERTUX
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_42_ZIMA Téma: Výklad na téma ZIMA Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
RISKUJ!.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
Hry VII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR – Ústecký kraj.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
POŘÁDÁ ZOH 2014 i Rusko Soči je ruské město mezi pobřežím Černého moře a úpatím Kavkazu. Žije v něm okolo 330 tisíc obyvatel. Soči s předměstskými oblastmi.
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE PEKINGSKÉ NÁRODNÍ VELKÉ DIVADLO SE NACHÁZÍ NA AENIDA CHAN, POBLÍŽ ZAKÁZANÉHO MĚSTA.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
Hry IV. zimní olympiády dětí a mládeže ČR, Liberecký kraj Porada ředitelů škol a školských zařízení Liberec
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Rozpočet hl. m. Prahy 2017 (Tisková konference dne ) prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc. náměstkyně primátorky hl. m. Prahy
MELODIE.
Toto je hlavní ulice v Dubai, v roce 1990, která se od té doby trochu změnila.
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Zimní olympijské hry Klikej.
Školní olympiáda soutěž turnaj Olympijské hry letní olympijské hry
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE.
Zimní sportovní areály
Transkript prezentace:

SOČI - místo zimních olympijských her

Soči je největší letní (. ) lázeňský komplex v Rusku Soči je největší letní (!) lázeňský komplex v Rusku. Leží v Krasnodarském kraji nedaleko hranice s Gruzií (Abcházie). Od severozápadu je město obklopeno horami pohoří Kavkaz. Rozkládá se na pobřeží Černého moře, podél silnice vedoucí z Dżubgy do Suchumi, v délce 147 km, což je druhé nejdelší město na světě!

Letní divadlo

Zimní divadlo

Přístav

Soči má nejdelší pláž na světě, měří 118 km.

Chrám sv. Knížete Vladimíra

Arboretum

Sanatorium „Ordžonikidze”

Sanatorium "Soči"

Stalinova vila

V Soči má vlastní vilu spousta ruských prominentů.

V ruském letovisku Soči byl nad Černým mořem vybudován ohromný sportovní komplex. Soči 2014 – to  nejsou jen nové sportovní objekty, nýbrž i obrovské investice do silniční a železniční infrastuktury a do letiště.  

Rusko vynaložilo na organizaci zimní olympiády astronomickou sumu 50 mld. USD, což jsou absolutně nejdražší hry v dějinách olympijského sportu. Tato částka je pětkrát vyšší, než bylo původně plánováno. V porovnání s podobnými výdaji je tato olympiáda o 10 mld. USD dražší než v Pekingu v roce 2008 a třikrát dražší, než byl rozpočet olympiády v Londýně v roce 2012. Podle ruské opozice se za touto prostopášností skrývá neskutečná míra korupce a rozkrádání.

Přímo v Soči se odehrávají spoutěže v disciplínách "ledových", tady byly vybudovány hlavní objekty jako olympijský stadión a tiskové středisko.

Olympijského Parku v Soči Schéma Olympijského Parku v Soči Sportovní zařízení, postavené na zelené louce, jsou uspořádány přehledně ve velkém kruhu kolem náměstí Medailí, kde budou probíhat ceremoniály odměňování vítězů. V kruhu (doslova) Olympijského Parku se nacházejí: - Velký ledový palác [Bolshoy Ice Dome] Malý ledový palác tzv. Šajba aréna [Shayba Arena] - Centrum bruslení Aréna Adler [Adler Arena Skating Center] - Palác bruslení Ledovec [Iceberg Skating Palace] - Curlingové centrum [Ice Cube Curling Center] - Olympijský stadión Fišt [Fisht Olympic Stadium] V blízkosti kruhu se nachází: - Olympijská vesnice [Olympic Village] - Mezinárodní centrum vysílání a hlavní tiskové středisko

Olympijský stadión Fišt, Soči 2014 Název stadiónu pochází od jedné z nejslavnějších ruských hor Kavkazu hory Fišt. Zde se odehrává ceremoniál otevření a zakončení olympijských her.

Velký ledový palác, Soči 2014 Název odráží velikost a význam budovy. Vejde se do ní 12 000 diváků. Tu se budou konat hokejové turnaje. Kopule, pokrývající stadión, vypadá jako obří kapka zmrzlé vody. Plocha kopule se stříbrně leskne ve dne, zatímco v noci je jako obrovská LEDová obrazovka, zobrazující obrázky.

Malý ledový palác / Šajba aréna, Soči 2014 „Šajba” je v ruštině hokejový puk, takže název ihned odhalí funkci objektu, jakož i ruský charakter her v Soči. Zde a ve Velkém ledovém paláci se budou odehrávat hokejové zápasy. Oba paláce jsou od sebe vzdáleny 300 metrů. Po skončení olympiády bude Šajba aréna rozebrána a převezena do jiného ruského města.

Rychlobruslařská aréna Adler, Soči 2014 Zde se budou odehrávat rychlobruslařské souboje. Stěny sálu jsou prosklené, takže diváci mají výhled ven.

Palác bruslení Ledovec, Soči 2014 Objekt je určen jak pro krasobruslení, tak i pro rychlobruslení na krátké vzdálenosti [short track].

Centrum Curlingu Kostka ledu, Soči 2014 To je nejmenší z vybudovaných sportovišť. Po skončení olympiády bude rozebrán a odvezen do jiného města v Rusku.

Olympijská vesnice

Zábavní park v olympijské vesnici

Nová železniční stanice, odkud se rychlovlakem, spojujícím Soči a asi 50 km vzdálenou Krasnuju Poljanu, dostanete do kavkazských hor, kde se konají soutěže „na sněhu".

Nové silnice, viadukty a tunely na trase rychlovlaku

Krasnaja Poljana je největším ruským lyžařským střediskem, nazývaným také „Ruské Švýcarsko".

Skokařský komplex "RusSki Gorki"

Středisko alpského lyžování

Středisko pro běh na lyžích a biatlon

 Extreme Park

Během několik let byly zde vyrostly moderní hotely, restaurace, výtahy, stezky a snowparky - vše rychlostí blesku, aby se stihlo zahájení olympijských her. V současné době je zde 21 lyžařských vleků a celkem 72 km sjezdovek.

Krasnaja Poljana v noci

Maskoti olympiády 2014

Překlad z polštiny: www.adastra.estranky.cz