Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ.04.1.03/3.3.07.2/0018.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
Hodnocení kurzů celoživotního vzdělávání na vysokých školách
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Průmyslová střední škola Letohrad
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Umění motivace, komunikace a prezentace ZAHÁJENÍ PILOTNÍHO OVĚŘOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU UMĚNÍ MOTIVACE, KOMUNIKACE A PREZENTACE LITOMĚŘICE 26. BŘEZNA.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Didaktické prostředky
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
e-learning Lucie Rohlíková
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Organizační struktura
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Projekt UNIV 2 Kraje Proměna škol v centra celoživotního učení Program dalšího vzdělávání Obsluha a programování CNC obráběcích strojů Autoři projektu:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Úspěšný projekt č. CZ / E-Úřad E-learningový vzdělávací program pro další vzdělávání pracovníků ve veřejné správě.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
E-learningový kurz pro examinátory zkoušky pro trvalý pobyt v ČR AUCCJ
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Didaktické prostředky
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
E-learningový kurz e-learningu
Název operačního programu:
Databáze projektových výstupů OP VK
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
Organizační struktura
Transkript prezentace:

Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018

Informace o projektu Cíle projektu: Vývoj nového kurzu dalšího profesního vzdělávání technických pracovníků Příprava e-learningového studijního materiálu volně přístupného prostřednictvím sítě CVLK Rozvoj spolupráce Centra dalšího vzdělávání TUL, Centra vzdělanosti Libereckého kraje a podniků v Libereckém regionu

Informace o projektu Konkrétní výstupy: Vytvoření elektronických studijních materiálů pro 5 modulů, které jsou součástí kurzu Otevření a realizace pilotního kurzu Zpřístupnění studijních textů prostřednictvím sítě Centra vzdělanosti Libereckého kraje

Základní informace o kurzu Roční kurz manažerské psychologie, určený manažerům malých a středních podniků Cílem kurzu je  seznámit studující se základy psychologických a sociálních disciplin  se základními technikami komunikace a práce s lidmi a s metodami, které umožní efektivní využití lidských zdrojů.

Základní informace o kurzu Charakteristika studujících: Kurz je určen absolventům technických, případně přírodovědných oborů, kteří pracují jako manažeři v malých a středních podnicích. Charakteristika kurzu: Kurz je rozvržen do pěti modulů v rozsahu 8 – 32 hodin prezenční výuky. Každý modul dále představuje minimálně 10 hodin práce s elektronickým studijním prostředím a 40 hodin samostatného studia s podporou tištěných textů.

Základní informace o kurzu Kurz je dvousemestrový, s prezenční výukou zajištěnou o víkendech, v každém semestru 6 víkendových dnů. Zkoušky (zk) probíhají formou testu nebo semestrální práce a rozpravy. Zápočty (z) formou testu nebo semestrální práce nebo aktivní účastí na praktickém výcviku.

Studijní plán Název Přehled hodin prezenční výuky a zakončení 1. semestr2. semestr Základy psychologie16 zk Základy sociální psychologie16 zk Základy sociologie 8 z Sociální komunikace 824 z + zk Psychologie v ekonomické praxi24 zk Celkem hodin výuky48 Celkem zkoušek + zápočtů2 + 1

Elektronický studijní materiál Základní studijní oporou je elektronický studijní materiál zpracovaný prostředí Moodle. Cílem studijní opory je zpřístupnění následujících informací:  studijní texty  informace o studiu a jeho průběhu Umožnění následujících aktivit:  diskuze s tutorem a mezi účastníky studia  konzultace s tutorem  vypracování a odevzdání semestrálních prací;  zpětnovazebné aktivity

Pilotní kurz Pilotní kurz byl zahájen Do kurzu nastoupilo 23 studujících Studují převážně z profesních důvodů O kurzu se dozvěděli zejména z webových stránek Své vstupní znalosti z psychologie hodnotí průměrnou známkou 3

Pilotní kurz Průměrný věk studujících je 33 let, průměrná délka jejich praxe v oboru je 10 let 14 studujících má vysokoškolské vzdělání, ostatní úplné střední odborné

Ukázky studijních textů

Hodnocení testu

Test ze sociologie

Případová studie

Děkuji Vám za pozornost