E-learningové kurzy BC Primary Essentials TKT Essentials Learning Technologies for the Classroom CLIL Essentials.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Využití cloudových služeb ve školství
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
ON-LINE TESTY PRO DOKTORANDY NA UK FF PRAHA
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
, Praha, Goethe institut Tereza Šmídová NÚV.
Nové formy vzdělávání ve veřejné správě Závěrečná obhajoba mé práce Laňková Gabriela LAN0020.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Využití počítačové techniky a internetu ve výuce ZSV Seminář pro učitele základů společenských věd a občanské výchovy.
OPEN LEARNING Moderní výuka odborných cizích jazyků 89% žáků cítí potřebu umět cizí jazyk pro svou budoucí práci, NIDV, červen 2012 Brno, 4. červen 2014,
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
Strategie řízení informačních a komunikačních služeb ve škole PROČ ?
E-learning ve výuce na SŠ
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Angličtina pro nadané žáky Na ZŠ nám. Curieových PhDr. M. Vučková.
e-learning Lucie Rohlíková
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Reklama na internetu zdarma ne všude je třeba platit Radek Volf |
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Jazyková příprava Skupiny ČEZ
3. ročník, studijní obory SOU Mgr. Smékalová Dagmar „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Environmentální výchova a
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Konference škol vyučujících IT a IE
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Projekt METODIKA II Vítejte na dnešní prezentaci.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Účetní systémy na PC (MPF_USPC)
Tvorba e-learningových kurzů v LMS Moodle
Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
Efektivní Knowledge management
Didaktické formy.
Úvod do odborného stylu pro studenty s poruchami učení
Assessment centrum.
Projekt Impuls / Seminář
Měření rychlosti zvuku
Možnosti audio-vizuálních aplikací v IS MU Mgr. Jitka Daňková
Projekt Impuls / Seminář
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

E-learningové kurzy BC Primary Essentials TKT Essentials Learning Technologies for the Classroom CLIL Essentials

Co je E-LEARNING? E-learning je výuka s využitím výpočetní techniky a internetu Výuka využívá multimediální prvky (prezentace, texty, odkazy, videa, poslechy, sdílené pracovní plochy, chat, Skype konference) Pro práci není třeba žádné speciální aplikace, veškeré komponenty je možné si stáhnout přímo z prostředí MOODLE, ve kterém se pracuje Účastníci mohou pracovat kdykoliv a kdekoliv

Co je náplní kurzu Primary Essentials? Kurz je určený učitelům anglického jazyka, kteří pracují s Young Learners, tedy dětmi a žáky ve věku 7-11 let. Kurz je zaměřen na praktickou stránku výuky a poskytuje učitelům metodickou podporu při výuce, stejně tak nabízí velkou škálu materiálů a aktivit pro použití ve výuce.

Primary Essentials Kurz se zaměřuje především na praktickou stránku výuky – poskytuje autentické materiály (audio, video, lesson plans), věnuje se písničkám a hrách ve výuce, přípravě a plánování hodin, managementu výuky a třídy a různým učebním stylům. Každý účastník po skončení kurzu dostane soubor se všemi aktivitami, hrami, lesson plany a odkazy, které může ihned začít používat ve výuce.

Co je náplní kurzu TKT Essentials? Kurz je vhodný pro ty, kteří chtějí složit zkoušku TKT, pro učitele bez aprobace nebo pro ty, kteří si chtějí zopakovat učivo z vysoké školy. Velmi vhodné pro učitele v jazykových školách, kteří složili jazykové zkoušky, ale chybí jim metodická část. TKT = Test, vytvořený Cambridge ESOL pro učitele angličtiny, který ověřuje nejen znalost jazyka, ale jeho použití, hlavní komponenty a dovednosti

TKT Essentials Kurz je rozdělen do 4 modulů, z nichž jeden je věnován orientaci v e- learningovém prostředí, druhý se soustředí na jazyk jako takový (receptivní a produktivní dovednosti, práce s chybou, motivace, typy hodnocení, atd.), třetí pracuje s plánováním výuky a poslední modul se soustředí na procesy (role učitele, práce ve skupinách, atd.)

Co je náplní kurzu Learning Technologies? Kurz je určený učitelům, kteří chtějí procvičit svou angličtinu, získat nové poznatky a informace v oboru a hlavně načerpat nové nápady do výuky z oblasti IT. Součástí kurzu je například výběr vhodných www stránek pro práci ve třídě, vyhledávání informací, práce s copyrightem a různými softwary. Dozvíte se, jak internet může pomoci s různými jazykovými projekty a také se zabývá kreativním a kolaborativním psaním, sociálním sítěmi, blogy, podcasty

Jak kurzy vypadají? Všechny kurzy mají jednotnou strukturu a jsou velmi intuitivní V úvodu se účastník dozví, co a za jak dlouho se v dané kapitole naučí: CO? ZA JAK DLOUHO ?

Jaké úkoly se v kurzu plní? 1. Kvízy

Jaké úkoly se v kurzu plní? 2. Cvičení Průběžná kontrola Stav Navigace ve cvičení

3. WIKI – spolupráce celé skupiny na různých úkolech nebo diskuzích Jaké úkoly se v kurzu plní?

Jak se komunikuje s ostatními? Forum

Značky a schémata

Reakce účastníků na kurzy Marie (TKT): Děkuji za perfektně připravený kurz. Času sice bylo méně, než bych bývala potřebovala, ale moderátorka vždy ochotně pomohla a motivovala do další práce. Oceňuji, že i po skončení mohu do kurzu mít přístup. Jan (LT): Kurz byl přehledný, intuitivní, plný nových informací a nápadů, které jsem hned aplikoval ve výuce a tak jsem mohl hned okomentovat, jak to fungovalo. Díky! Jana (PE): Chystám se nastoupit do školy po mateřské dovolené a kurz mi pomohl shromáždit mnoho nových nápadů a aktivit. Také komunikace s ostatními kolegyněmi byla velmi přínosná. Zůstáváme v kontaktu i po skončení kurzu.

Na závěr Kurzy jsou velmi přehledné Zkušený moderátor je ve studijním čase k dispozici, informuje o časovém harmonogramu, hodnotí, poskytuje zpětnou vazbu a motivuje Načerpáte nové nápady, celé připravené hodiny, aktivity k okamžitému použití,přístup do kurzů i po skončení moderované části Studium probíhá v klidu domova a přesto v interakci s ostatními