Vypracovala: Lucie Junková Valerie Horká Jan Dočkal

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BERLÍN – EVROPSKÁ METROPOLE Berlín – město, kde se moderní dějiny staly symbolem poválečné Evropy
Advertisements

Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
práce v uranových dolech a její zdravotní dopady
Hry ve stínu hákového kříže
Vypracovala: Natálie Šmídová
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_605_F7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Fyzika Ročník: 7.
 Otevřena 1. srpna 1844  V okolí zoo je také také akvárium  Otevřena 1. srpna 1844  Po zboření Berlínské zdi byl problém v tom, že ve městě byly ZOO.
Vývoj politické mapy Evropy
Dobrý den! Budu vám vyprávět příběh o olympijských hrách!
49. mistrovství světa ve zpracování textu na počítači
Byla největším německým nacistickým koncentračním a vyhlazovacím táborem založeným během druhé světové války v Němci okupovaném Polsku.
Berlín Školní výlet.
Evropa po válce Kvíz Pro návrat na klikni na broučka.
Červen  Odpolední odjezd z Brna  Směřujeme do severní Francie – Omaha Beach (místo vylodění spojenců za 2.světové války)  Odpoledne nalodění.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Kolonizace v 19. a počátku 20. Století.
Na jih A n g l i e s cestovní kanceláří. Londýn I.
Světové organizace.
Jméno autora VMPavlína Gärtnerová Datum vytvoření VMzáří 2011 Ročník použití VM9. ročník Vzdělávací oblast/obordějepis Anotace VMPowerpoint prezentace,
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Katedrála v Chartres.
III/2 9.B XVI Dějepis 1936, nacisté, olympiáda, Berlín IX. ročník Mgr. Ladislav Hrdina Olympiáda v Berlíně
Německo. Vlajka Znak Geografie Německo Hlavní město: Berlín Hlavní město: Berlín Hlavní městoBerlín Hlavní městoBerlín Rozloha: ,9 km² (61. na.
Francie.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Druhá světová válka Elizabet,Kačka a Eli.
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Dějepis Ročník : 9.
EVROPA A EUROATLANTICKÝ PROSTOR I: STUDENÁ VÁLKA
HOLOCAUST Dějepis Radim Liška 6.A.
Polsko Eliška Pokorná.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY
SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO
OBYVATELSTVO AMERIKY.
VY_32_INOVACE_17 Asie - Čína - Velká čínská zeď
Znak Švýcarské konfederace Vlajka Švýcarské konfederace.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“
Jakub Stojaník,Matouš Falout,Fabián Strecker
Búrská válka Petr Machala.
Koncentrační tábory Miloš Bečvář.
Šárka Nová a Lenka Petráková
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA ( – )‏
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Vypracovala: Nikola Dudíková
Magen – Davidova hvězda – symbol židovství
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Německo. Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_NJ.9.A.05_deutschland Datum : Ročník :
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ZAJÍMAVOSTI EVROPY ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda.
Nejvýznamnější gotické památky v Evropě Iva Závišková 6.A.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
3. Fáze (60. léta). -Nejen z ekonomických důvodů, ale hlavně kvůli politickému útlaku utíkaly tisíce lidí z východního Německa do západního -Východní.
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zeměpis – 8.ročník VY_32_INOVACE_
Šikmá věž v Pise Projekt GJŠ.
Londýn.
Evropská integrace= SCELOVÁNÍ, SJEDNOCENÍ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Berlínská zeď (symbol poválečné Evropy)
Autor: Mgr. Milena Hainišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_DĚJEPIS
Svět na přelomu 50. a 60. let 20. století
Kolonialismus.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
EVROPA PO II. SVĚTOVÉ VÁLCE
Dějiny Austrálie
Transkript prezentace:

Vypracovala: Lucie Junková Valerie Horká Jan Dočkal Berlín Vypracovala: Lucie Junková Valerie Horká Jan Dočkal

1.den Olympijský stadion Berlínská zeď Vítězný oblouk Madame Tussauds Ubytování

Berlínský olympijský stadion (Olympiastadion Berlin) z roku1936 je stavba zřízená prol letní olympijské hry v Berlíně a za účelem prestiže tehdejšího nacistického režimu, který se chtěl světu prezentovat v patřičném světle. Berlínská zeď, postavená13. srpna1961, byla nejznámějším symbolemstudené války, rozdělení Berlína, Německa a Evropy.

Muzeum voskových figurín Madame Tussaud je světoznámé muzeum voskových figurín sídlící v Londýně s pobočkami v např. Amsterdamu, Hong Kongu nebo New Yorku a Berlíně. Muzeum bylo založeno Marií Tussaudovou, sochařkou vytvářející voskové figuríny.

2.den Koncentrační tábor Televizní věž Alexanderplatz

Koncentrační tábor, v češtině hovorově také koncentrák nebo lágr (z něm. Lager = tábor), je místo sloužící k hromadné internaci nebo věznění lidí, kteří sem jsou umísťováni i bez řádného soudu nebo jiného právního důvodu. Označení koncentrační tábor bylo nejdříve používáno ve smysluinternačních táborů pro civilní obyvatelstvo v 19. století (např. v USA pro indiány, v jižní Africe v průběhu druhé burské války). Později byly jako „koncentrační“ označeny tábory, v nichž německý nacistický režim zadržoval, vykořisťoval, mučil a zabíjel své skutečné či údajné nepřátele. Poté co byly nacistické koncentrační tábory v roce 1945 osvobozeny a byla odhalena jejich role v nacistické genocidě, stalo se označení koncentrační tábor synonymem nejhrubšího porušování lidských práv a postupně se přestalo používat jako oficiální označení existujících internačních táborů.

Berliner Fernsehturm (Berlínská televizní věž) v centru Berlína nedaleko náměstí Alexanderplatz . Původní výška věže byla 365 metrů, po instalaci antény v 90. letech 20. století se výška změnila na 368 metrů. Jedná se o nejvyšší volně stojící stavbu v Evropské unii. Ve středu koule, jejíž průměr činí 32 metrů, se nachází ve výšce 203 metrů pozorovatelna a otáčející se restaurace Telecafé, která je umístěna o 4 metry výše. Viditelnost během jasného dne je až 42 km. Restaurace, která se otočí jednou za 20 minut, se nachází několik metrů nad pozorovatelnou. Původně se otáčela jednou za hodinu, rychlost byla nejdříve zdvojnásobená a poté ztrojnásobená. Uvnitř se nachází dva výtahy, které vyvezou návštěvníky nahoru rychlostí 6 m/s. Kapacita pozorovatelny činí 120 osob a kapacita restaurace Telecafé činí 200 osob.

Děkujeme za pozornost ☺ Zdroje: www.wikipedie.cz