Projekt HIP - HOP 7. B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
POP ART.
Občanské sdružení ŽONGLÉR - organizace projektů, zabývajících se Novým cirkusem, sociálním cirkusem, hudbou, tancem apd.
USA jako kolébka jazzu a moderní populární hudby
GENESIS.
Něco o nich První zakladatelé této nu-metalové skupiny jsou Michael Kenji Shinoda a Bradford Philip Delson. Bydleli poměrně blízko sebe v Agoura Hills,
 Taneční a pohybová škola pod vedením Mgr. Ilony Šulcové oslavila v loňském roce již 20 let svého trvání. Od r vychovala řadu tanečníků, z nichž.
VÝVOJ ČESKÉ POPULÁRNÍ HUDBY
Hudba a tanec (music and dance)
Nyní má kapela čtyři členy.
70. a 80. léta v moderní populární a rockové hudbě
HUDEBNÍ STYLY, KTERÉ ZAZNÍ NA VÝCHOVNÝCH KONCERTECH
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
Vývoj populární hudby v letech
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Americká hudba Petra Kloudová.
Populární hudba ve světě v letech
Vývoj populární hudby ve světě po roce 1980
Česká popová hudba 70. – 90. léta 20. století.
Hnutí Skinhead Mazaná, Neumanová C2A.
Prezentace pro ESPG Daniela Černá
Brake dance House dance R‘n‘B Poppin Electric boogie Dance hall.
Street Dance.
Rap Tereza Janderková.
Funk Denisa Zouharová.
Latinsko-americké tance
Číslo a název šablony klíčové aktivity
František Soudek Kvarta 2014/15 All rights reserved.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Chtěla bych být jako… Zdenka Suchánková. Jako Tereza Kerndlová protože: Je hezká Umí zpívat.
Jejich Team na koncertech. Hlavní aktéři – herci,tanečníci Poland Tomek Mikusiński V muzikále Jordan Ve volném čase chodí na diskotéky někdy je i DJ!
Pražská hiphopová skupina Indy&Wich svůj první koncert odehrála v prosinci Kde jinde, než v klubu 007 na Strahově. O rok později se do.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv41/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Hudební nauka na 1. stupni ZŠ Autor:
Hiphopová kultura vznikla na po č átku 70. let 20. století v USA v č ernošských ghetech jako spojení jamajských a amerických vliv ů.První zmínky o hiphopové.
Blahová Pavlína, Kvarta
Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
VY_32_INOVACE_40_Opakování IV
Jazz.
Martin Malý Prima.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Autor:Valerie Zelinková Vedoucí práce:Mgr. Luboš Vayhel Oponent: Mgr. Marcela Roll.
Antonín Dvořák Světově uznávaný český hudební skladatel 19.století ROMANTIZMUS.
Práce s prezentací Prezentace je určena žákům 2.ročníku. Pomocí obrázků pojmenovávají jednotlivé části oblečení. Nacvičují výslovnost, opakují po učiteli.
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA N ETVOŘICE A UTOR : M GR. L UDMILA V ODEHNALOVÁ N ÁZEV : VY_32_INOVACE_13_ Č. PROJEKTU : OP VK 1.4 T ÉMA : 90. LÉTA V ČESKÉ.
VY_32_INOVACE_EV_8A_16M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou AUTOR: Bc. Hana Králíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11/15_ Lidová hudba TÉMA: Lidová hudba ČÍSLO PROJEKTU: CZ /
K-Pop.
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
Theresa Šupová.
Nataly Hoferová 5.B Hluchák
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
FILIP SMIČKA Prezentace pod vedením Mgr. Barbory Pacalové
Tanec Vypracovala: Natálie Odehnalová 9. C ZŠ Masarova Garant: p. uč
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_15_HIP_HOP_RAP Dějiny hudby
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Eliška Židlická, kvarta
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_14_PUNK Dějiny hudby 8. ročník
Skrillex Eminem Stránky o Skrillex Stránky o Eminem Klip.
VY 32 INOVACE 551.
HUDEBNÍ VÝCHOVA HUDBA NA JEVIŠTI
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/20
Kapela, které nesmí chybět na Vašich akcích
Jazz AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_29_02_HV8_Skála
ZŠ T. G. Masaryka Blatná, okres Strakonice
Завод за унапређивање образовања и васпитања
JAZZ ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Projekt HIP - HOP 7. B

Pár slov o projektu Projekt HIP – HOP byl vytvořen integrací předmětů HV + ČJ + INFORMATIKA Na projektu se podílela celá třída Projekt mapuje HIP – HOPové kapely i jednotlivé zpěváky Projekt mapuje i počátky tohoto hudebního stylu, oblečení, chování a další zvláštnosti

Historie HIP - HOPu Oblečení Tancování HIP - HOP české Kapely Zpěváci zahraniční

Co to vlastně HIP – HOP je? Kultura volných kalhot, dresů americké NBA, marihuany, pouličních tanečních vystoupení, barevných graffiti, gramofonů, sofistikované poezie, masivních zlatých řetězů, ale bohužel i bezútěšných ghett velkoměst USA, gangů, cracku, kokainu a politiky. Tak by se dal zhruba charakterizovat hiphop. Termín, skládající se z hip - v překladu módní, současný a hop - s významem tance a pohybu.

HISTORIE Součásti HIP – HOPu Rapování Dj-ing Breakdance Graffiti 70.léta 20. stol. New York

Oblečení Spodní část oblečení – džíny, šusťáky Horní část oblečení – mikiny s kapucí Doplňky – přívěsky, řetízky, prstýnky Hlava – kšiltovka otočená na stranu Boty – styl SKATE Převažující barvy –

Oblečení

Doplňky

Šperky

Hlava - kšiltovky

Boty

Kapely Black eyed peas Indy and Wich zahraniční kapela česká kapela

Black eyed peas Zpěváci - William Adams - Stacy Ann - Whittier - Jimmy Gomez vznik kapely v roce 1992 v roce 2002 přistoupila žena CD – Monkey Bussiness,….

Indy and Wich Počet členů kapely: 3. Jména členů kapely MC Indy, DJ Wich, Lavor aka La4 aka Lejvrboy. Národnost členů kapely česká. Státní příslušnost členů je Česká republika. Nástrojové složení – pouze zpěv. Oblíbenost u posluchačů /hraje na diskotékách, žebříčky hitparád /– oblíbenost velká. Věk členů kapely neuveden. Délka trvání kapely 8 let. Kapela vznikla v roce 1998. Charakteristické oblečení členů kapely jsou džíny, mikiny s kapucemi, kšiltovky s motivy hip-hop, skejťácké boty, řetězy na krku. Charakteristické chování členů /zvyky, rituály, co dělají na koncertech/ – rozjíždí veliký mejdan, zpívají, tancují.

Zpěváci Missy Elliott Eminem

Eminem Jméno zpěváka: Marshall Bruce Mathers III. Národnost: Američan Oblíbenost u posluchačů: Hraje se na diskotékách,v žebříčku hitparád se pohybuje poměrně vysoko Věk zpěváka: 33 let Jak dlouho zpívá: 19 let V jakém roce začal zpívat na veřejnosti: 1996 Oblíbenost: poměrně vysoká Charakteristické oblečení: vytahaná trika,mikina s kapucou,potrhané džíny a kšiltovky nebo jiné pokrývky hlavy Zajímavosti,drby: Eminem si dělá srandu téměř ze všech známých lidí např. Britney spears,Byonce. Je to velký fanda rapu a zpívá především písně s tématem rap. Zpívá sám bez živého doprovodu. Eminem

Další HIP – HOPové kapely a zpěváci US5 KAPELY - zahraniční Pussycat dolls Destiny´s child Linkin Park KAPELY – české Sindrom Snopp Severská dvojka 50cent Gwen Stefani ZPĚVÁCI Chris Brown MARPO

TANEC