VI. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IV. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
Advertisements

IV. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
Matematika a její aplikace
VII. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
VI. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
IX. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
VI. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadané ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (18. – 24. úloha) VIII. označení digitálního učebního materiálu:
I. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 6. ročník (19. – 26. úloha) III. označení digitálního.
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 9. ročník (27. – 39. úloha) VIII. označení digitálního.
Matematika a její aplikace
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (16. – 25. úloha) VIII. označení digitálního.
Matematika a její aplikace
VII. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
VI. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.10 Anotace: Prezentace je zaměřena na grafické znázorňování souvětí. Vysvětluje rozdíly mezi větou hlavní a vedlejší a uvádí postup.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova
VI. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
IV. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
I. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
X. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
X. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
V. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
II. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (26. – 34. úloha) IX. označení digitálního.
V. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (36. – 44. úloha) IV. označení digitálního.
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 9. ročník (45. – 55. úloha) X. označení digitálního učebního materiálu:
II. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
VII. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
Matematika a její aplikace
III. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (19. – 24. úloha) IX. označení digitálního učebního materiálu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV13.32 Téma: \zeměpis světadílů.
I. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
Matematika a její aplikace
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – procenta, změna základu 3 VY_42_INOVACE_17 Sada 4 Základní škola T.
V. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (35. – 45. úloha) X. označení digitálního.
Matematika a její aplikace
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadané ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (34. – 40. úloha) X. označení digitálního učebního materiálu:
IX. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školní roce 2012/2013 pro 6. ročník ( úloha) I. označení digitálního učebního.
Matematika a její aplikace Odčítání celých čísel VY_42_INOVACE_32 Sada 3 Racionální čísla, početní operace v oboru racionálních čísel Základní škola T.
Číslo v digitálním archivu školy
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – procenta 1 VY_42_INOVACE_12 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (23. – 35. úloha) III. označení digitálního.
I. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadané ve školním roce 2012/2013 pro 6. ročník (34. – 40. úloha) V. označení digitálního učebního materiálu:
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (7. – 12. úloha) VII. označení digitálního učebního materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_84.
Matematika a její aplikace
Matematika a její aplikace
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_18 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po V – opakování formou.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – přímá úměrnost 1 VY_42_INOVACE_08 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_FY7_01 Sada DUM Fyzika 7 Předmět Fyzika Název materiálu Druhy pevných látek Anotace V prezentaci si žák procvičuje.
VI. Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ5_14 Sada DUMČeský jazyk 5 Předmět Český jazyk Název materiáluPodstatná jména Anotace AutorMgr. Andrea.
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 9. ročník (25. – 30. úloha) X. označení digitálního učebního materiálu:
Matematika a její aplikace
II. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školní roce 2012/2013 pro 9. ročník (19. – 24. úloha) IV. označení digitálního učebního materiálu:
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 9. ročník (12. – 18. úloha) II. označení digitálního učebního materiálu:
Řešení úloh v testech Scio z českého jazyka zadané ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (25. – 33. úloha) IX. označení digitálního učebního materiálu:
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2012/2013 pro 6. ročník (13. – 18. úloha) III. označení digitálního učebního materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Transkript prezentace:

VI. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice projekt EUškola pro život, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/21.1977 Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (1. – 7. úloha) VI. označení digitálního učebního materiálu: VY_32_INOVACE_OSP.6.046

Metodické pokyny Autor: Mgr. Roman Kotlář Vytvořeno: říjen 2012 Určeno pro 6. ročník Sumář učiva za 1. stupeň Téma: řešení úloh testů Scio Očekávané výstupy: aplikuje logickou úvahu a znalosti dosud osvojeného učiva při řešení úloh testů Scio Forma: žáci pracují samostatně Pomůcky: počítač, dataprojektor Zdroje: zadání testů Scio, obrázky – zdroj uveden přímo v daném slidu Další pokyny: Při práci lze využít hlasovací zařízení a vyhodnotit nejrychlejšího řešitele, který získá nejvíce z možného zisku bodů (Lze pracovat i ve skupinách, kdy můžeme aktivně pracovat s odlišnými pozicemi členů skupiny.). Za podstatnou skutečnost lze považovat odůvodnění zvoleného řešení a pro kontrolu ukázat správné řešení. Hra může mít i více vítězů v případě rovnosti získaných bodů.

Test Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2011) Společné zadání pro úlohu č. 1 - 4 V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov, mezi nimiž je vztah nejpodobnější vztahu mezi dvojicí slov v zadání. Pořadí slov ve dvojicích je důležité. Úloha č. 1 ŠKOLA : UČITEL A) nádraží : cestující B) nemocnice : lékař C) listonoš : pošta D) rodina : dcera E) kino : herec Úloha č. 2 KVĚTINÁČ : HLÍNA A) lustr : strop B) pračka : lednice C) hrnec : poklice D) bábovka : dort E) vana : voda Úloha č. 3 LÁTKA : ŠATY A) modrá : barva B) dřevo : housle C) benzin : motor D) podlaha : koberec E) postel : medvídek Úloha č. 4 LÁTKA : ŠATY A) modrá : barva B) dřevo : housle C) benzin : motor D) podlaha : koberec E) postel : medvídek

Úloha č. 1 testu Scio obecných studijních předpokladů pro 6 Úloha č. 1 testu Scio obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2011) V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov, mezi nimiž je vztah nejpodobnější vztahu mezi dvojicí slov v zadání. Pořadí slov ve dvojicích je důležité. ŠKOLA : UČITEL A) nádraží : cestující B) nemocnice : lékař C) listonoš : pošta D) rodina : dcera E) kino : herec Řešení: Učitel pracuje ve škole stejně jako lékař v nemocnici. Správnou odpovědí je varianta B).

Úloha č. 2 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6 Úloha č. 2 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2011) V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov, mezi nimiž je vztah nejpodobnější vztahu mezi dvojicí slov v zadání. Pořadí slov ve dvojicích je důležité. KVĚTINÁČ : HLÍNA A) lustr : strop B) pračka : lednice C) hrnec : poklice D) bábovka : dort E) vana : voda Řešení: Hlína je v květináři stejně jako voda ve vaně. Správnou odpovědí je varianta E).

Úloha č. 3 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6 Úloha č. 3 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2011) V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov, mezi nimiž je vztah nejpodobnější vztahu mezi dvojicí slov v zadání. Pořadí slov ve dvojicích je důležité. LÁTKA : ŠATY A) modrá : barva B) dřevo : housle C) benzin : motor D) podlaha : koberec E) postel : medvídek Řešení: Šaty jsou ušity z látky stejně jako jsou housle vyrobeny ze dřeva. Správnou odpovědí je varianta B).

Úloha č. 4 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6 Úloha č. 4 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2011) V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov, mezi nimiž je vztah nejpodobnější vztahu mezi dvojicí slov v zadání. Pořadí slov ve dvojicích je důležité. POMALU : NEJRYCHLEJŠÍ A) nahoře : spodní B) dobře : nejlépe C) brzy : nejdříve D) lehce : nejtěžší E) smutně : nejsmutnější Řešení: Příslovce pomalu a třetí stupeň k němu opačného přídavného jména. Stejný vztah je mezi slovy „lehce“ a „nejtěžší“. Správnou odpovědí je varianta D).

Test Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2011) Společné zadání pro úlohu č. 5 - 7 V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov nebo výrazů, které se nejlépe hodí na vynechaná místa ve větě v zadání. Úloha č. 5 Lidé _____ na náměstí, aby _____, co se stalo nového. A) ukazovali – zhodnotili B) se toulali – potkali C) se seběhli – slyšeli D) mluvili – viděli E) se shromáždili – mysleli Úloha č. 6 Krabičku se svačinou jsem _____ , _____ jsem si ji připravil na botník vedle klíčů. A) nechal – proto B) zapomněl – přestože C) rozbil – však D) vzal – ačkoli E) měl – jenže Úloha č. 7 Roháč obecný, _____ žije v dutinách starých stromů a v _____ pařezech, je největší brouk Evropy. A) který – tlejících B) protože – porostlých C) jenž – poražených D) neboť – dutých E) jakkoli – listnatých

Úloha č. 5 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6 Úloha č. 5 testu Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2011) V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov nebo výrazů, které se nejlépe hodí na vynechaná místa ve větě v zadání. Lidé _____ na náměstí, aby _____, co se stalo nového. A) ukazovali – zhodnotili B) se toulali – potkali C) se seběhli – slyšeli D) mluvili – viděli E) se shromáždili – mysleli Řešení: Lidé se seběhli na náměstí, aby slyšeli, co se stalo nového. Správnou odpovědí je varianta C).

Úloha č. 6 test Scio z obecných studijních předpokladů pro 6 Úloha č. 6 test Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2011) V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov nebo výrazů, které se nejlépe hodí na vynechaná místa ve větě v zadání. Krabičku se svačinou jsem _____ , _____ jsem si ji připravil na botník vedle klíčů. A) nechal – proto B) zapomněl – přestože C) rozbil – však D) vzal – ačkoli E) měl – jenže Řešení: Krabičku se svačinou jsem zapomněl, přestože jsem si ji připravil na botník vedle klíčů. Správnou odpovědí je varianta B).

Úloha č. 7 test Scio z obecných studijních předpokladů pro 6 Úloha č. 7 test Scio z obecných studijních předpokladů pro 6. ročník (podzim 2011) V každé z následujících úloh vyberte dvojici slov nebo výrazů, které se nejlépe hodí na vynechaná místa ve větě v zadání. Roháč obecný, _____ žije v dutinách starých stromů a v _____ pařezech, je největší brouk Evropy. A) který – tlejících B) protože – porostlých C) jenž – poražených D) neboť – dutých E) jakkoli – listnatých Řešení: Roháč obecný, který žije v dutinách starých stromů a v tlejících pařezech, je největší brouk Evropy. Správnou odpovědí je varianta A).