„Tělesná výchova a sport na naší škole“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce MATEMATIKA Kroužek matematických.
Advertisements

Základní škola v Jičíněvsi byla postavena v roce Ve školní kronice jsou zaznamenávány události od roku Školní události jsou v kronice pravidelně.
Průběh běžného školního roku na naší skvělé škole.
Vítáme Vás na dni otevřených dveří. Milé děti, doufáme že se vám u nás bude líbit.
Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614, příspěvková organizace Karviná – Nové Město Projekt finančně podpořený Fondem životního.
SPORT – Spišská Nová Ves
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400
Mgr. David Mánek Josefův Důl
Zdravím ze školy v přírodě Nový Dvůr - Poustky
ORGANIZAČNÍ FORMY V TĚLESNÉ VÝCHOVĚ
Tv na Balvanu aneb Buďme fit! Jan Gaisler 3. ročník Prosinec 2010.
 Vyučující  Prostory na výuku  Učební pomůcky  Počty vyučovaných hodin  Zájezdy do zahraničí  Anglický kurz.
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Barbora Št ě pánková 3.A b ř ezen  Třídy na gymnáziu  Úspěchy našich studentů  Porovnání paralelních tříd.
Vysoké mýto.
Tělesná výchova. Obsah Tělocvična Fitko Sportovní kurz Lyžařský kurz Sportovní den Gymnastické závody Ostatní soutěže.
ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Hry třetího tisíciletí
Škola se zaměřením na matematiku a informatiku
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2009.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2010.
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Hry III. tisíciletí Melchiorova Huť 2013 Mgr. Monika Pelánová.
Projekt vznikl dřív e n e ž tvorba ŠVP Samostatná akce Studentské rady (žákovského orgánu na škole ) Pokrývá průřezové téma osobní a sociální výchova.
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
Nabídka sportovního soustředění žákům základních škol Florbalového klubu FBŠ EVVA Bohemians.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Masarykovo gymnázium.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2015.
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů
Masarykovo gymnázium Barbora Ondruchová.
1 Fakultní ZŠ Olomouc, Tererovo nám. 1 VÝHODY PRO ŽÁKY SPORTOVNÍCH TŘÍD.
Plzeňská Kladno. Stručná historie škola zahájila svoji činnost 1. září 1984 s názvem Sportovní škola po listopadu 1989 se škola začala transformovat.
Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Horní Bečva
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Projekt Centra sportu AŠSK ČR
SPORTOVNÍ DEN v rámci oslav 660. let obce Lešná V pátek 12. června 2015 se uskutečnil na víceúčelovém sportovním hřišti tradiční „Sportovní den“, kterého.
Sportovní areály m ě sta Kladna O sportovní a volnočasové využití se stará společnost Sportovní areály města Kladna. V Kladně samotném je několik sportovních.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_03_Rozvoj rychlosti TÉMA.
IX.ročník uzlovací soutěž o pohár starosty SDH Osek nad Bečvou V sobotu 14. března pořádal náš sbor uzlovací soutěž. Naši obec reprezentovalo družstvo.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
kurzy tenisu pro děti z mateřských a základních škol
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Organizační formy práce v tělesné výchově
Aktivizační hodina TV Stanislav Haňka.
Tělesná výchova v rámcovém vzdělávacím programu Klára ročková
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Zapiš si TV do KOSu!!! a vyber si z naší nabídky
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Organizační formy práce v TV Vyučovací jednotka TV Lukáš Buřt
Organizační formy ve školní TV vyučovací jednotka
Zapiš si nyní TV do KOSu!!! a vyber si z naší nabídky.
Bezpečnost ve škole a školském zařízení
Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova
Zapiš si nyní TV do KOSu!!! a vyber si z naší nabídky.
Didaktika TV; Martina Matúšková
Školní vzdělávací program
Škola v přírodě Přimda 1. třídy a 3. až 9. třída
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Transkript prezentace:

„Tělesná výchova a sport na naší škole“ Seminární práce - ivt - duben 2013 Autor: Barbora Hlaváčková, 3.ročník , Gymnázium U Balvanu, Jablonec nad Nisou

obsah Tělesná výchova - vyučující - výuka - prostory Sportovní kurzy - lyžařský výcvik - sportovní kurz - (sportovní den) Soutěže a závody Tělesná výchova a sport

„Já tam prostě nevyšplhám, tak dostanu za 5, mně už je to jedno“ Tělesná výchova Vyučujícími TV na škole jsou Mgr. Jana Marčíková a Mgr. Julius Krupčík Časová dotace TV jsou 2 vyučovací hodiny (90 minut)/týden Výuka probíhá 1x týdně ve spojeném 2 hodinovém bloku Žáci jsou rozděleni na dívky a chlapce, některé méně početné třídy jsou spojeny s jiným ročníkem Cílem je: udržovat fyzickou kondici zvýšit zájem žáků o pohyb schopnost spolupracovat v týmu… „Já tam prostě nevyšplhám, tak dostanu za 5, mně už je to jedno“ Tělesná výchova a sport

Tělesná výchova Hodnotí se: Především žákova snaha, píle, docházka a schopnost zlepšovat se Žák by měl plnit tabulkové limity, i zde je ale přihlíženo k jeho individuálním možnostem Prostory: Jelikož je škola vybavena jen jednou tělocvičnou, mnoho hodin TV je odučeno i mimo školu Školní fitness centrum Městská hala Atletická hala Zimní stadion Areál Srnčí důl Tělesná výchova a sport

„Jen a jen sportem ku zdraví neb(o) k trvalé invaliditě?!“ Sportovní kurzy ..Sportovní kurzy patří většinou mezi oblíbené, možnost strávit pár dní v přírodě a utužit kolektiv je přeci tím nejlepším, co si z takovýchto akcí můžeme odnést.. „Jen a jen sportem ku zdraví neb(o) k trvalé invaliditě?!“ Tělesná výchova a sport

Lyžařský výcvik Pro žáky 1. ročníků, kvinty a sekundy Dnes již formou denní docházky, v dřívějších letech jezdili žáci na týdenní pobyt do Rokytnice nad Jizerou Každý si vyzkouší jak běžky, tak sjezdové lyžování, neméně oblíbeným v posledních letech je i snowboard Výlety na běžkách a výběr sjezdařského areálu je přizpůsoben podmínkám a schopnostem žáků Tělesná výchova a sport Ilustrační fotografie (sekunda v roce 2008)

Sportovní kurz Pro žáky 3. ročníku a septimy Každoročně se koná se v Srbsku u Branžeže Zajímavostí je, že cyklisté se mohou dopravit na kole, zatímco svá zavazadla pošlou autobusem spolu s ostatními spolužáky Je zaměřen na tyto pohybové aktivity Turistika Střelba ze vzduchovky Orientace v terénu Slaňování Softbal Volejbal

Sportovní den Sportovní den se tradičně odehrává dne koncem června Všichni žáci v tento den vyráží za svými oblíbenými sportovními aktivitami V nabídce mají například Kolečkové brusle Lezení Fotbal Volejbal… Menší sportovní nadšenci pak mohou podniknou turistický výlet, nebo si zahrát „pouliční hry“ v areálu školy Tělesná výchova a sport

To dáš !!! Máš na to ! Soutěže a závody Dávej dávej !!! Naše škola je pravidelným pořadatelem okresního kola závodů ZŠ /SŠ v plavání Žáci se také každoročně účastní volejbalových, florbalových, basketbalových soutěží (v kategoriích chlapců i děvčat) Neméně zajímavým je závod v orientačním běhu Nejvyšších úspěchů však žáci dosahují na závodech atletických, v tzv. CORNY poháru se v letošním školním umístilo družstvo děvčat na 3. místě v kraji Jedu jedu !!! Pojď ještě, zaber, mákni ! Hop hop hop ! Tělesná výchova a sport

NAZDAR !!! – ZDAR !!! Na fotografii je vyobrazena tělocvična školy; studenti 3.roč a septimy při intenzivním kurzu angličtiny - nácvik irských tanců Více o naší škole na www.gymjbc.cz (odtud čerpán i autentický obrazový materiál) Tělesná výchova a sport