Výuka cizích jazyků a výměnné pobyty naši školy - němčina

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
FYZIKA NA NAŠÍ ŠKOLE ANEB FYZIKA POD LUPOU
Advertisements

Zeměpis na našem gymnáziu
Průběh běžného školního roku na naší skvělé škole.
Christina Bočáková 3. ročník
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Gymnázium, Jablonec nad Nisou, U Balvanu 16
Výuka cizích jazyků technických předmětů
VY_32_INOVACE_ 04_ Lidé a čas Kalendář (SADA ČÍSLO 2)
Výuka dějepisu na naší škole
Tv na Balvanu aneb Buďme fit! Jan Gaisler 3. ročník Prosinec 2010.
V RÁMCI ZKVALITNĚNÍ A USNADNĚNÍ STUDIA JAZYKŮ NA SU OPF VÁM KATEDRA CIZÍCH JAZYKŮ A KOMUNIKACE NABÍZÍ V ZS 2011/2012 MOŽNOST ABSOLVOVÁNÍ TĚCHTO JAZYKOVÝCH.
Pro koho je vhodné denní pomaturitní studium angličtiny? Pro ty, kteří chtějí udělat výrazný pokrok v angličtině Pro všechny, kteří se nedostanou na VŠ.
Výuka angličtiny na naší škole
 Vyučující  Prostory na výuku  Učební pomůcky  Počty vyučovaných hodin  Zájezdy do zahraničí  Anglický kurz.
Výuka anglického jazyka
Výtvarná výchova na Gymnázium Jablonec Anna Barborová septima.
Výuka českého jazyka na naší škole.
Gymnázium U Balvanu Eliška Patrmanová, 3.A.
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
Studentská inovace praxí Jana Mina ř íková, 5. NŠ-NJ.
Český jazyk NA GYMNÁZIU U BALVANU Jindra Zieglerová Septima Leden 2011.
Český jazyk a literatura
Výuka na gymnáziu U Balvanu
Gymnázium U Balvan Lenka Gregorová III.A Leden 2011.
Petr Blažek, Septima, prosinec 09
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Český jazyk na gymnáziu U Balvanu. Nižší gymnázium Jsou stejné jako druhého stupně základní školy→ procvičování základních slohových útvarů a pomocí nejrůznějších.
CENTRUM SOFIE ŘÍČANY 1. CYKLUS LISTOPAD 2010 – DUBEN 2011.
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
VÝUKA CIZÍCH JAZYKŮ A VÝMĚNNÉ POBYTY- FRANCOUZŠTINA
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Pro koho je vhodné denní pomaturitní studium angličtiny? Pro ty, kteří chtějí udělat výrazný pokrok v angličtině Pro všechny, kteří se nedostanou na VŠ.
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Mezipředmětové vztahy Aplikace anglického jazyka do jiných předmětů s využitím moderních metod.
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 5. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy Středa 23.
Masarykovo gymnázium.
Využití počítače ve výuce zeměpisu Školení SIPVZ – úroveň S Školitel: Antonín Jalovec.
Seznamovací kurz primy s výukou vybraných kapitol biologie a zeměpisu Gymnázium a SOŠ Hostinné.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Autor výukového materiálu: Bc. Markéta Miláčková Datum (období) vytvoření výukového materiálu: září 2011 Číslo klíčové aktivity: VY_32_INOVACE_CJ.4.04.
1 NÁZORY MAMINEK A DĚTÍ NA REKLAMU doc.PhDr. Dušan Pavlů, CSc UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ.
Výuka informatiky Gymnázium Šlapanice.
Výuka jaderné chemie a chemie f-prvků na středních školách Ing. Petr Distler 4. října 2013, Tábor, Veletrh nápadů učitelů chemie Přírodovědecká fakulta,
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl, 9. května 1181, Litomyšl Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název: Hudební slovník 15. část.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.8.A.13_meine_woche Datum : Ročník : osmý Vzdělávací.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
ICT ve výuce jazyků Petr Caloň Masarykovo gymnázium Příbor.
Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Tamara Váňová, Jitka Kazelleová 1 Praha, 2013.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Podpora méně frekventovaných jazyků SŠ Mgr. Lucie Pospíšilová.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Školské dokumenty. Osnovy Dříve dány centrálně. Jednotné pro všechny pro všechny školy daného typu. Od roku 2007 si osnovy vytváří každá škola na základě.
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
 Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: –  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3.
ANNA MIHAD SHEHAHATA BAJTÍK 2017
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/07 
PRAXE V NĚMECKU květen 2013.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Učíme se jinak.
Anglický jazyk Bc. Renata Fehérová 
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Výuka cizích jazyků a výměnné pobyty naši školy - němčina TÉMA: Výuka cizích jazyků a výměnné pobyty naši školy - němčina Markéta Malinová, 3.ročník

Osnova Vyučující německého jazyka Počet hodin výuky německého jazyka Náplň hodin Potřebné pomůcky na hodiny Výměnný pobyt s Michelstadtem Dokumentace Michelstadtu

Vyučující německého jazyka p. Štěpánová p. Janatová p. Kozlovský p. Červinka

Počet hodin výuky německého jazyky (výuka 2. cizího jazyka začíná od tercie) 1.ročník – 4 hodiny týdně 2.ročník – 4 hodiny týdně 3.ročník – 3 hodiny týdně 4.ročník – 3 hodiny týdně Tercie – 3 hodiny týdně Kvarta – 3 hodiny týdně Kvinta – 4 hodiny týdně Sexta – 4 hodiny týdně Septima – 3 hodiny týdně Oktáva – 3 hodiny týdně 4

Náplň hodin TESTY ( minimálně za každou lekcí) !!! Gramatika Slovíčka Procvičování Potřebné informace o Německu k maturitě Orientace na německé mapě Komunikace ve dvojicích nebo skupině Popis obrázků Prezentace na určitá témata ( např. má vysněná dovolená ) Zlepšování se ve vyjadřování

Potřebné pomůcky na hodiny Učebnice „Sprechen Sie Deutsch“ Sešit na zapisování Tištěné podklady z předešlých hodin Slovníček Znalosti!

Německá konverzace Vyučujícím je prof. Štěpánová Výuka probíhá každý pátek po dobu dvou vyučovacíh hodin Náplň hodiny: Především základní a potřebná příprava k maturitě Probírání každého tématu k maturitě Zdokonalování se ve slovní zásobě Komunikace pouze německá a to i s učitelem při výkladu nebo popisu určitého slova

Výměnný pobyt s Michelstadtem První výměna začala na jaře roku 2010, kdy jsme u sebe v rodinách ubytovávali studenty gymnázia z Michelstadtu Další pobyt čekal na oplátku nás v Michelstadtu a konal se od 26. září do 2. října 2011 Program byl každý den zajištěn naší školou, ale my jsme se museli bezesporu učit  Naši němečtí přátelé měli možnost poznat veškeré skvosty Jablonce a okolí a také poznat naši skvělou českou kuchyni, kterou si vychvalovali Cílem této výměny byla komunikace s ostatními zeměmi, v tomto případě Michelstadtem

Dokumentace Michelstadtu To všichni určitě poznají  Radnice v Michelstadtu

Můj osobní názor Němčině se věnuji od své páté třídy základní školy a jsem velice ráda za to, že jsem si vybrala zrovna tento jazyk, jelikož si myslím, že mi bude v životě potřebným S němčinou na své škole jsem nyní spokojená, ale díky velikým změnám učitelů, si myslím, že jsem také spoustu znalostí z předešlých let zapomněla

Děkuji za pozornost… Markéta Malinová, 3.ročník, Gymnázium U Balvanu