Škoda auto Mladá Boleslav

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL V SASKU
Advertisements

ČESKÉ ŠKOLY V BLÍŽEJOVĚ Od roku 1894 až do konce první světové války-1918 Jana Braunová.
Střední odborná škola automobilní a Střední odborné učiliště automobilní Dukla 313, Ústí nad Orlicí SOŠ a SOU automobilní v Ústí nad Orlicí je státní školou.
Nicola Tesla století.
Česká společnost se učí podnikat
Automobily a co o nich víme
Vznik a vývoj automobilky
Jan Chládek ***Škoda Auto***.
Doprava. Doprava Témata prezentace Dopravní muzeum Dresden DVB dopravní podnik Letiště Drážďany Stavba mostu Waldschlösschenbrücke Turistická atrakce.
Automobilový průmysl v globálním kontextu, jeho budoucnost a nároky na lidské zdroje. Ing. Vladimír Hamáček, Personalistika managementu a Coaching, Škoda.
Optimalizace zásob ŠKODA AUTO a.s..
slavný americký průmyslník
STROJE OVLÁDLY ŽIVOT 2. pol. 19. stol.
Provedu vás svými nápady čím se Čechy proslavily. Provedu vás svými nápady čím se Čechy proslavily. Možná se dozvíte i něco nového, navíc. Možná se dozvíte.
Projekt Socrates Vytvořil: Václav Kaděra Třída 7.D
FIRMA BAŤA A TÁBORSKO Ing. Vladimír Štípek, Ph. D
1 Životopis Brouka – část II Poválečné obnovení výroby Po pádu Hitlerovy třetí říše se továrna i město dostalo do britské správy. Továrna.
STROJÍRENSKÝ PRŮMYSL ČR Autor: Mgr. Jana Závodná
Anvis AVT s.r.o. Vsetín.
Slavnostní přestřižení pásky U kanonu stál a pořád ládoval BUM!
Henry Ford - Narodil se: 30. července 1863 v Dearborn, Michigan, USA - Umřel: 7. dubna vyučil se zámečníkem a pak se stal opravářem parních strojů.
Metodický list Pohybové aktivity masového nezávodního charakteru mají v českých zemích skoro stopadesátiletou tradici. Počátky souvisí se vznikem české.
Léta prosperity v ČSR v počátku 20. let 20. století.
Středočeský kraj.
Počátky a příčiny 1. světové války
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
DRUHY DOPRAVY Lodní doprava Železniční doprava Letecká doprava
ČESKÁ REPUBLIKA Středočeský kraj. ČESKÁ REPUBLIKA Středočeský kraj.
ČESKÉ ZEMĚ PŘED PRVNÍ SVĚTOVOU VÁLKOU
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE ROŽĎALOVICE – MALÁ OBEC NA POMEZÍ STŘEDNÍCH A VÝCHODNÍCH ČECH DVOUVĚŽOVÝ KOSTEL ZÁMEK.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_114.
Keramika po 2. světové válce
Vypracoval : Valla Martin Dne :
Vizovice Simona Tichá.
Automobily Jméno: Petra Havlíčková Třída: VIII.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
AUTOMOBIL SNŮ Závěrečný projekt z designu průmyslových výrobků Ing. Eliška A. Kubičková Fakulta strojní ZČU.
1 Kriteria hodnocení simulace – Balanced Scorecard (BSC) Toto metoda může být s úspěchem využita i pro stanovování cílů konkrétních projektů. Detailně.
Letadla společnosti BOEING
Spanilá jízda veteránů (isk) Od roku 1959 se koná tato automobilová soutěž, která probíhá mezi Barcelonou a Sitges.
1 Mezinárodní konference Týden udržitelného rozvoje – Nové způsoby výroby – MPO, Praha, Prezentace firmy TOS KUŘIM - OS, a.s. Podklady pro vystoupení.
Vývoj prvních registrací (prodejů) na evropském trhu osobních automobilů Trh osobních automobilů v Evropě naznačuje zlepšení Oproti rekordnímu roku 2007.
VY_32_INOVACE_20_Emil Škoda Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Exkurze Škoda Auto a Geopark Turnov Projekt „Přírodní vědy pro každého a bez překážek“
Vytvořila: Dominika Dvořáková
Směry hlavních činností AutoSAP Strategie AutoSAP pro další období Historie výroby vozidel v České republice Praha, 2. října 2013.
PŘEDMĚTOVÁ KOMISE Č.6 odborné automobilní předměty.
Automobilový průmysl v ČR
  Lukáš Schejbal.
ŠKODA AUTO Marketing v EU Tereza Hamáková.
- NAROZEN ROKU 1863 V DEARBONU (MICHIGAN) - V PATNÁCTI SESTROJIL SVŮJ PRVNÍ PARNÍ PÍSTOVÝ MOTOR – POPRVÉ SESTROJIL BENZÍNOVÝ MOTOR – VYJEL.
Čím byly první samohybné stroje poháněny? Jak se nazývaly vozy, poháněné párou? pára + + vůz = = parovůz James Watt.
Historie vývoje automobilu
Plzeňský kraj. Základní informace Plzeň je krajským městem Plzeňského kraje katastrální výměra:137,65km2(4.místo) počet obyvatel: (4.místo) nejvyšší.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Kloubové a speciální autobusy, přívěsy Prototyp kloubového autobusu Š 706 RTO-K z produkce Karosy Vysoké Mýto okolo roku Prototyp kloubového.
Škoda Auto a.s. (GQA - STRATEGIE QM A AUDIT KVALITY) Barbora Fantová Martin Jirků Petr Hrdý.
NÁRODNÍ TECHNICKÉ MUZEUM PRAHA Mgr. Martin Tichý Mgr. Vilibald Schlapák.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR. LENKA POZDĚNOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK_14. ROZVOJ PRŮMYSLOVÉ VÝROBY 2. POLOVINA 19.
Anotace Žáci se prostřednictvím prezentace seznamují s vynálezy v 2.pol. 19.století Autor Mgr. Lenka Cílková Datum vytvoření březen 2012 Ročník V. Vzdělávací.
SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke. LOGO ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně.
Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_01_Mladá Boleslav Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Moto muzeum Kašperské Hory
Tovární výroba a stroje v 19. století
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
MICHELIN VY_32_INOVACE_F06
Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 05 Dějepis _8.ročník_05
POČÁTKY AUTOMOBILISMU
STROJE OVLÁDLY ŽIVOT 2. pol. 19. stol.
Transkript prezentace:

Škoda auto Mladá Boleslav |  Škoda auto Mladá Boleslav

Historie Škoda auto Počátkem prosince roku 1895 začali mechanik Václav Laurin a knihkupec Václav Klement, oba dva nadšení cyklisté, vyrábět vlastní jízdní kola. V nacionálně vypjaté době konce 19. století byla vlastenecky pojmenována Slavia. Za několik let (roku 1899) mohl podnik Laurin & Klement zahájit výrobu motocyklů, doprovázenou úspěchy v mezinárodních soutěžích. Po prvních pokusech na přelomu století přešli Laurin a Klement v roce 1905 postupně na výrobu automobilů.

Vývoj loga firmy Logo Slavia (1895 – 1905) Logo L&K (1905 - 1925) Logo Škoda (od roku 1999) Logo Škoda (1926 - 1933) Logo Škoda (1926 - 1990)

První automobil Voiturette A První automobil Voiturette A byl stejně jako motocykly prodejním úspěchem a později se stal symbolem českého veteránu. Firmě zajistil již brzy stabilní postavení na postupně se rozvíjejícím mezinárodním trhu vozidel. Produkce se podstatně rozšířila a záhy překročila rámec rodinného podniku, a tak v roce 1907 uskutečnili jeho zakladatelé přeměnu na akciovou společnost, která přinesla první internacionalizaci. Závod se dále rozrůstal a po roce 1914 se musel také účastnit válečné výroby.

Škoda auto Muzeum Jen čtyři automobilky na celém světě se mohou pochlubit více jak stoletou nepřerušenou výrobní tradicí. Škoda Auto je jednou z nich. Škoda Auto Muzeum vypráví příběh, který se od roku 1895 odehrává v Mladé Boleslavi. Expozice 100 let firmy  seznamuje s historií výroby automobilů značky Škoda od jejích počátků až po nejnovější modely. Expozice Sleeping beauty představí veterány v původním stavu. Galerie motorů Restaurátorská dílna, v ní probíhá pravidelná údržba muzejních sbírek a také restaurování nově získaných historických modelů Škoda.   

Práce žáka Kdy-datum Kdo-třída Co-co viděli, zažili…

Fotografie z exkurze