ÚKOL: MULTIMEDIÁLNÍ PROJEKT (VIDEO)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s prostředím programu
Advertisements

Referát č. 19 Počítačová grafika Lucie Březíková 4.C.
* aneb než se vydáme natáčet… * Kontrola baterií a jejich zásob – obecně platí, že bychom měli mít baterie na přibližně dvojnásobnou až trojnásobnou dobu.
Základy fotografování kompozice snímku
BOJOVNÍCI PROTI TOTALITĚ. Funkce  Režisér  Produkční  Scénárista  Dramaturg  Kameraman  Osvětlovač  Zvukař  Skript  Kostymér  Maskér.
* Jedná se o aplikační software, který umožňuje střih a další zpracování videozáznamů a jejich export do různých formátů, případně i finalizaci DVD. *
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Ostříš 2010 Nastavení foťáku a jeho ovládání. Foťáky fotomobily - nejde nastavit skoro nic kompakty namiř a foť pokročilejší kompakty (ultrazoom, skoro.
Černé sportovní brýle s ukrytou kamerou a mikrofonem, 2GB, VGA (640x480), 39g, 170x160x40mm, FM tuner.
Multimédia ve vzdělávání VIDEO Litomyšl.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C13 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Umění prezentace.
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
VZNIK KRÁTKÉHO FILMU. Fáze vzniku krátkého filmu s komentářem 1. Přípravná fáze 2. Natáčení 3. Zpracování 4. Titulkování Je vhodné sledovat reportáže.
Obhajoba maturitní práce
Digitální videokamery
Jak učit práci s videem.. Body učiva k práci s videem: 1. Co jsou videosoubory. 2. Typy videosouborů. 3. Kvalita videosouborů. 4. Jak přehrávat videosoubory.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ÚPRAVA PREZENTACE předmětová komise VYT SPŠ Karviná.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – Instalace přehrávače Bohumil Bareš.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Úvod do používání digitálního fotoaparátu
 oblast informačních a komunikačních technologií  sloučení audiovizuálních technických prostředků s počítači či dalšími zařízeními  multimediální systém.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Sociální práce s rodinou 3
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Hauser Stanislav Vt-Te
Vývoj technických prostředků záznamu a zpracování videa
Etika v elektronické komunikaci 2008 Uvědomte si, že nejde jen o srozumitelnost zprávy, ale i o vaši vlastní prezentaci.
, Brno Připravil: Ing. Jaromír Landa Digitální video.
Atmosféra – rychlost záběru VY_32_INOVACE_Mul4r0112Mgr. Jiří Mlnařík.
VY_32_INOVACE_FOTF11060ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Photostory Ročník: 7 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Photostory Ověřeno ve výuce:
Základy práce s videokamerou
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Vlastní focení Bohumil Bareš. Velikosti záběru Záběry na sebe musí navazovat a to jak tematicky, tak i velikostně. Univerzálním měřítkem pro velikost.
Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21. Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat.
Zvuk VY_32_INOVACE_Mul4a0220Mgr. Jiří Mlnařík. Synfig studio je primárně obrazový software. Teoreticky můžeme do scény vložit zvuk pomocí volby File /
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Analýza obrazu Přehled programů  Sigmaimage (Mocha)  NIH-image, NCSA-image, ImageJ  Lucia  Gelmanager, Gelcompare,
Videokamera 05 Jak natáčet ?.
Zásady tvorby prezentace
Budování atmosféry multimediálního díla
je neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna 2015neděle, 19. dubna.
Hlavní zásady kompozice – řešení části
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Multimedia – Obrázky, Video a Hudba.
Rastrová grafika E4.
Multimédia Žlutířová Eva.
Prezentace Ing. Miluše Sedláčková.
Počítačová grafika Maturitní otázka č. 19 Martin Ťažký.
1 Co je YouTube?  Veřejně dostupné úložiště digitálních videozáznamů  Nabízí přehledné vyhledávání, třídění a sdílení  Zcela zdarma.
Publikování scény - rendering VY_32_INOVACE_Mul4a0216Mgr. Jiří Mlnařík.
Badatelsky orientovaná výuka ve školním a neformálním vzdělávání CZ.1.07/2.3.00/ Natoč to aneb S kamerou (třeba) na pokusy Předpokladem dobrého.
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
25. září 2012 Hotel Mlýn Vílanec Zpracování videozáznamů Metodika v anglickém jazyce reg. č. CZ.1.07/1.3.50/
Obce v pohybu? Na webu! Vybrané poznámky k tvorbě videofilmů Seminář Parádní web 2013 úterý 21. ledna 2014.
VIDEO. Co je video… Video je sekvence po sobě jdoucích obrázků Lidské oko (z důvodu setrvačnosti) nevnímá jednotlivé obrázky, ale plynulý pohyb Počet.
VY_32_INOVACE_ MOVIE MAKER Příručka pro tvorbu prezentací z obrázků a fotografií.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Inf Prezentace informací
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Grafický editor GIMP (10)
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
GRAFIKA.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
Jak si připravit prezentaci
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

ÚKOL: MULTIMEDIÁLNÍ PROJEKT (VIDEO)   POPIS: Žák vypracuje krátké video dle následujících požadavků: POŽADAVKY: téma bude slušné a nebude porušovat zákony (i kdyby to bylo vtipné) délka videa min 3 minuty a bude mít děj (nějaká událost, popis dne aj.) video bude obsahovat cca 15 záběrů přiměřené délky (nebudou dlouhé záběry) video může být opatřeno hudbou nebo mluveným projevem (nebo obojím) video bude zpracováno pomocí min. jednoho níže uvedeného programu videa budou mít rozlišitelný úvod a závěr, ve kterém budou titulky (vaše jméno) ve videu budou střídány záběry typu celek – polocelek – detail; obdobně jako se tak děje v běžném filmu ve videu mohou být použity efekty přechodů, ale rozumně! ve videu mohou být použity efekty, např. černobílý film, rozmazání apod. vložit aspoň jednu fotku! (např. na začátku) Kvalita videa musí být minimálně v rozlišení 640 x 480 bodů (VGA rozlišení) – nejlépe HD nebo FULLHD Výsledkem práce bude JEDEN video soubor (formát AVI, MPG, MP4 apod.)

HODNOCENÍ: zda výsledné video splňuje a obsahuje výše uvedené podmínky a technické parametry celkový dojem (menší známka)   VHODNÉ PROGRAMY: Microsoft Movie Maker 2.0 (zdarma) Corel Videostudio X4 (http://www.slunecnice.cz/sw/corel-videostudio-pro/) Pinnacle Videostudio Sony Vegas videostudio Adobe Premiere Obdobný jiný, který umím pracovat s videem a doplňovat jej o titulky, přechody, efekty; mnoho programů funguje op omezenou dobu, která však postačí. DATUM ODEVZDÁNÍ: (ti co budou chybět dodají v daný den např. přes www.uschovna.cz) 4. B – 7. dubna 2014 4. A – 8. dubna 2014 4. L – 10. dubna 2014

Stabilita obrazu Ideálně použijte stativ Nebo něco, na co kameru – foťák můžete položit Nebo se aspoň o něco zapřete (např. zeď) Když už nic, tak to aspoň držte oběma rukama

Velikost záběru obrazu Střídejte velikosti záběru – celek, polocelek, polodetail, detail Nemusíte výsledek mít časově po sobě, záběry měňte dle potřeby

Co natočit? Pro koho točíte? Ať to má příběh! Ať to nenudí! Ať to nemá dlouhé záběry!

Zoom – přiblížení Ve filmu se téměř nepoužívá!!! Když už, tak velice pomalu a zřídka Jděte zkrátka blíž vy sami!

Zvuk Pozor na vítr Pozor na rušivé zvuky Komentáře kameramana klidně vynechme Raději tam pak nakonec možná dejte hudbu

Kompozice Dejte si chviličku čas a zamyslete se, co chcete v záběru vlastně mít Filmovaná osoba nebývá na středu záběru Pokud s kamerou hýbete, předem byste měli vědět, kde záběr končí Ono s tou kamerou nejlépe ani moc nehýbejte Jestli pohybujete kamerou z leva doprava, další záběr by neměl mít stejný směr (nejlépe by neměl mít žádný pohyb). Prostor kolem hlavy by měl být malý Prostor před osobou – kam jde, kam mluví

Délka záběru Pokud mezi ně budete dávat přechodové efekty, počítejte s tím. Dlouhé záběry jsou skutečně nudné. Krátký záběr by měl mít cca 5-7 vteřin. Raději více krátkých záběru z jiných úhlů něž jeden dloooouhý. Nebojte se zkusit nahrát něco vícekrát, a pak vybrat nejlepší výsledek, tak jak se to dělá i ve skutečnosti.

Efekty kamery Kamera, foťák, mobil – mají často už vestavěné efekty (sépie, černobílý aj.) Nepoužívejte je, stejně budete video upravovat na PC, tam efekty doděláte lépe.

Manuální nastavení Lepší výsledky, pokud s tím člověk umí. Často užívané např. přeostření, nebo záměrné rozmazání.

Rada na závěr Nepoužívejte nesmyslné přehody Je vhodné mít aspoň 2x více materiálu, než nakonec použijete Pravidlo osy (netočte scénu s obou stran) Střih podle hudby změna stanoviště – v leže, sedě aj. (např. děti, psy – skrčte se)