Popis funkcí a jejich praktické využití

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

IP AUDIO AND PAGING SYSTEMS
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Video telefonní sady EMOS Kliknutím na obrázek získáte více informací
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Monitorovací systém Asistent
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
... jako součást komplexního řešení
Bezpečnostní kamerový systém
D03 - ORiNOCO RG-based Wireless LANs - Technology
2N® Helios 2N Helios/Helios IP produktová prezentace
Polycom® RealPresence® Desktop
2N ® SIP Speaker Prezentace produktu 2N ® SIP Speaker Základní popis : IP paging systém pro veřejná hlášení a komunikaci Univerzální použití.
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
Sintony® 60 - bezpečný domov v elegantním hávu
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Radiofrekvenční řízení budov
SmartPhone start - Apple iPhone
WebEx ~ Jak se připojit k online webináři
Představení mydlink TM Co je mydlink Mobilní aplikace Proč mydlink Pro koho je mydlink určen Rodina produktů mydlink.
2N ® Helios IP Uni Produktová prezentace
Video detektory pohybu
Operační systémy.
Přehled
Serverové systémy Windows
2N ® Helios IP Verso Produktová prezentace. Jsme česká společnost zaměstnávající 150 zaměstnanců, která se zabývá výrobou a vývojem telekomunikačních.
Internet.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Multimediální elektronická komunikace
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Světelná technika Automatizace světla.
COGAIN 2009 Možnosti řízení invalidního vozíku. Systém řízení vozíku  Rozdělen do několika částí  Část pohonu Motor pohonu Senzory ujeté vzdálenosti.
1. 2 Zabezpečená mobilní komunikace 3 Private Circle chrání Vaši komunikaci před odposlechem či narušením. Jedná se o komplexní řešení pro zabezpečení.
Elektronické přístupové systémy. Od 125 kHz k 13,56 MHz = = Frekvence 125 kHz umožňuje používat kartu pouze jako identifikační číslo (občanský průkaz)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
1 TaHoma – Interaktivní prezentace Michal Tichý, 4. srpna 2015.
MS PowerPoint Pokročilé efekty a práce s multimédii.
2N Net Audio systém. Co je 2N Net Audio systém? Kompletní systém veřejného ozvučení Systém pro přehrání podkresové hudby Veřejná hlášení In-Store Radio.
Vítejte ve světě 2N ZDENĚK PATOČKA K EY A CCOUNT M ANAGER.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV10 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Centrální registr ●software a technické zabezpečení Ladislav Filip ●odborná konzultace Jaromír Kolařík ●zastřešuje jako celek Imatrade.
Ovládací panely Šablona 32 VY_32_INOVACE_1_7_Windows-ovládací panely.
GORDIC ® spol. s r. o. Prvotní spuštění aplikace Gordic DSO - ISDSlite Nástroje pro snadnou správu Datových zpráv z Informačního systému Datových schránek.
Historie počítačových sítí Co je to síť Důvody vzájemného sdílení zařízení Co je to rozhraní (interface) a protokol Historicky standardní rozhraní PC.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
2N SIP Audio systém. Co je 2N SIP Audio systém? Bezserverový systém veřejného ozvučení Hlásicí systém Plánovač zvonění Aktivní ochrana proti narušitelům.
Kamerový systém Výjezdní zasedání UISLednice, 23. – Bc. Martin Pokorný Sekce centrálních aplikací Vývojový tým Univerzitního informačního.
2N ® Helios IP Safety Produktová prezentace. Jsme česká společnost zaměstnávající 150 zaměstnanců, která se zabývá výrobou a vývojem telekomunikačních.
Transportní vrstva v TCP/IP Dvořáčková, Kudelásková, Kozlová.
Radiofrekvenční řízení budov
2N® Omega Series 2N TELEKOMUNIKACE a.s..
2N® Indoor Touch.
Inf Bezpečný počítač.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Inf Elektronická komunikace
2N® Helios Vario analogue version
Jednoduchá evidenční pokladna LICENČNÍ PRŮVODCE
2N SIP Audio systém.
PŘEVRATNÉ ŘEŠENÍ PRO VÝSTAVBU ROZSÁHLÝCH PŘÍSTUPOVÝCH SYSTÉMŮ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
INTELIGENTNÍ MOTORICKÝ ZÁMEK
Mobilní ústředna pro Liberecký kraj
Autor: Mgr. Václav Chvál
Záznamové ústředny Comet řady MS55 a MS6
Transkript prezentace:

Popis funkcí a jejich praktické využití 2N® Helios IP Popis funkcí a jejich praktické využití

Obecné informace Modely: Funkce závisí od konkrétního modelu IP interkomu Interkomy mají stejný základ funkcí, stejné nastavení Licence: Od října 2012 nová struktura licencí Enhanced Audio Enhanced Video Enhanced Integration Enhanced Security Gold G.729

Licence Funkce Licence Enhanced Audio Uživatelské zvuky Enhanced Video RTSP server, ONVIF Enhanced Integration Rozšířené ovládání zámku (aktivace hovorem, tlačítko rychlé volby, časový profil), Picture to email, Auto provisioning (TFTP), HTTP příkazy zámku, Helios IP Automation Enhanced Security 802.1X bezpečnostní protokol Gold Licence Vše výše vymenované, mimo G.729 G.729 G.729 kodek, nedostupný pro Helios IP Uni

Příklad použití

Video kodeky Popis funkce: 2N® Helios IP podporuje tři video kodeky: Použití: Kodek H.264 standardně podporuje i většina konkurenčních dveřníků, ale díky podpoře kodeků H.263+ a H.263 se 2N® Helios IP hodí i do instalací s již existující infrastrukturou starších IP telefonů. Tyto kodeky se uplatní při videohovoru.

Přenos videa v reálném čase (RTSP streaming) VIDEO LICENCE Popis funkce: Kontinuální vysílání audio a video Výběr libovolného přijímacího zařízení – např. Windows Media Player, VLC Player (zdarma ke stažení),… Možnost omezení IP adresy příjemce streamu Možnost nastavení kvality videa – rozlišení, snímková frekvence,… Pro RTSP jsou k dispozici MPEG4/H.264, MJPEG kodeky Použití: Pro zvýšení bezpečnosti objektu Sledování videa v reálném čase Propojení se CCTV

Video JPEG stream Popis funkce: Lze sledovat statické JPEG obrázky z kamery přes webový prohlížeč Je možné nastavit libovolný režim automatického obnovení obrázků (například každou vteřinu) Streamování JPEG obrázků může být použito jakoukoli aplikací, která dokáže stahovat JPEG obrázky z 2N® Helios IP Použití: Lze využít jako náhradu RTSP streamingu Propojení se CCTV

ONVIF Popis funkce: ONVIF je protokol kterým komunikují video dohledové systémy s IP kamerami Podmínka pro instalace do zabezpečeného prostředí Použití: Interkom je pomocí tohoto protokolu možné začlenit do video dohledového systému Zvýšení bezpečnosti budovy záběrem do tváře návštevníka VIDEO LICENCE

2N® Helios IP EYE Popis funkce: Zdarma stažitelná aplikace, která umožňuje zobrazit obraz z kamery 2N® Helios IP na vašem PC. Můžete sledovat obraz z vámi vybraného interkomu příp. nastavit systém tak, abyste viděli obraz z kamery v okamžiku, kdy příchozí osoba volá na váš telefon ještě před zvednutím sluchátka. Použití: Osobu, která stojí před dveřmi, uvidíte ještě dřív, než vyzvednete hovor na vašem IP telefonu. Pomocí aplikace lze ovládat i relé.

Audio kodeky Popis funkce: 2N® Helios IP podporuje dva audio kodeky: G.711 G.729 Použití: kodek G.729 má nižší požadavky na šířku pásma a je možné ho použít tam, kde je omezená rychlost připojení a kde není podporován kodek G.711 podpora kodeku G.729 umožňuje zákazníkovi například připojit 2N® Helios IP k Centrexu operátora, kde není G.711 dostupný G.729 LICENCE

Uživatelské zvuky Popis funkce: Nastavení různých uživatelských zvuků místo standardních statusových hlášek pro jednotlivé aktivity 2N Helios IP: může to být jakýkoli zvuk určený uživatelem může to být třeba hudební ukázka nebo mluvená řeč, ale vždy ve formátu WAW 8 nebo 16 bitů, 8 kHz a mono, max. velikost je 128 kB) Použití: Návštěvník uslyší místo standardního „obsazeného“ tónu větu „Volaný právě hovoří, zkuste to prosím později“ AUDIO LICENCE

Časové profily Popis funkce: Časový profil říká, kdy je telefonní číslo nebo kód zámku validní a kdy ne Jakýkoli profil může být přiřazen konkrétnímu zámku nebo kontaktu v telefonním seznamu Je možné nastavit celkem až 20 časových profilů Použití: Časové profily využijete v případě, že chcete omezit přístup určitých osob a v určitou dobu do objektu Možnost různých nastavení pro např. den/noc, ranní a noční směnu,…

Telefonní seznam Popis funkce: Každý z uživatelů zalistovaných v seznamu může mít až tři čísla, která jsou volána postupně nebo najednou. V případě nedostupnosti může být nastaven náhradník – další uživatel v seznamu. Použití: Pokud není uživatel dostupný ani na jednom ze tří zadaných čísel, bude hovor přesměrován na náhradníka z telefonního seznamu a budou volena všechna čísla, která má náhradník ve svém tel. seznamu Náhradník tedy není telefonní číslo, ale pozice v tel. seznamu (např. kolega, sekretářka, recepce)

Ovládání zámků Popis funkce: Základní funkcionalita řízení přístupu do budovy Helios IP může ovládat až 4 zařízení, podle modelu Kromě dveří je tedy možno ovládat bránu, závoru, světlo… Výstupy jsou aktivní 12VDC nebo pasivní s kapacitou 30V/1A Ovládání kódem z telefonu, klávesnice, přes web, kartou, biometricky…

Výstupní relé Popis funkce: jedná se o možnost volby výstupního relé pro jednotlivé zámky: integrované relé přídavné relé Čtečka relé #1 Čtečka relé #2 Žádné Použití: Např. pro zámek 1 i 2 může být zvoleno stejné výstupní relé, ale s jiným nastavením pro různé kódy – tedy pro zámek 1 se relé chová jako monostabilní a pro zámek 2 se chová jako bistabilní

Režimy spínače Popis funkce: Je to způsob ovládání relé – jak integrovaného nebo tak přídavného – s možností nastavit dvě varianty generálního nastavení pro zámek: monostabilní relé je sepnuto kódem a po nastavené době (doba sepnutí) se samo deaktivuje – běžné použití u dveří bistabilní po zadání kódu je relé sepnuto na neomezenou dobu a deaktivuje se až po opětovném zadání kódu – vhodné pro světlo nebo bránu

Synchronizace zámků Popis funkce: Tato vlastnost umožňuje synchronizovat sepnutí jednoho relé na základě sepnutí jiného Použití: pomocí synchronizace zámků je možné zajistit po otevření dveří také automaticky aktivaci osvětlení dalším příkladem je situace, kdy za dveřmi s 2N Helios IP je chodba s dalšími zamčenými dveřmi – po otevření prvních dveří je nastaveno časové zpoždění zámku u druhých dveří, které se pak automaticky otevřou (např. po 10 vteřinách od otevření prvního zámku)

Aktivace zámku hovorem Popis funkce: Tato vlastnost umožňuje aktivovat spínač u zámku na základě příchozího nebo odchozího hovoru Použití: např. sepnutí osvětlení během hovoru, aktivace externího kamerového systému vizuální (světelná) signalizace jako upozornění příchozího hovoru v rozlehlých halách INTEGRATION LICENCE

Tlačítko rychlé volby Popis funkce: Tato funkce umožňuje ovládat zámky pomocí tlačítka zrychlené volby Tlačítko zrychlené volby může být i tlačítko na extendru Použití: Např. jakékoli tlačítko zrychlené volby může být použito pro aktivaci osvětlení v chodbě – tlačítko zrychlené volby aktivuje relé pouze po určitý časový interval INTEGRATION LICENCE

Řízení zámku pomocí HTTP příkazu Popis funkce: Relé uvnitř 2N® Helios IP může být aktivováno/deaktivováno z jiného zařízení pomocí http příkazu, a to zcela nezávisle na příchozím či odchozím hovoru Použití: Je-li 2N® Helios IP integrovaný do systému domácí automatizace (tzn. že můžete ovládat vytápění, osvětlení, klimatizaci, zabezpečení nebo právě dveřní komunikaci z jednoho centrálního tabletu), pak tato funkce umožňuje otevřít zámek dveří z tohoto centrální tabletu nezávisle na příchozím nebo odchozím hovoru. INTEGRATION LICENCE

IP relé / odchozí HTTP příkazy Popis funkce: Je to možnost použít i jiné relé než integrované nebo přídavné IP relé je ovládáno pomocí http příkazu specifikovaného v nastavení zámku Možnosti ovládání jsou stejné jako u standardních relé Použití: Sepnutí vzdáleného zařízení přes síť Prodejní argument – ovládání zámku na neomezenou vzdálenost INTEGRATION LICENCE

Automatické aktualizace INTEGRATION LICENCE Popis funkce: Tato vlastnost umožňuje automatickou aktualizaci firmware a konfigurace z TFTP serveru nebo HTTP serveru Použití: V případě rozsáhlé instalace si vrátníky mohou stahovat nový update firmware a konfigurace z jednoho místa V rozsáhlých instalacích je to značné zjednodušení administrace vrátníků, tedy úspora času správce (IT, správce budovy, apod.)

Picture to e-mail INTEGRATION LICENCE Popis funkce: 2N® Helios IP umožňuje e-mailem odeslat snímky příchozí osoby zachycené integrovanou kamerou v době volaní. Použití: Informaci o volání od osob, které vás nezastihly, najdete ve vaší elektronické poštovní schránce s časem zmeškaného volaní a několika zachycenými snímky z kamery. Také je možné zaslat email v případě úspěšného hovoru.

Automation INTEGRATION LICENCE Popis funkce: Automatizace umožní naprogramovat komplikované chování vrátníku, které by jinak nebylo možné. Použití: Pro náročné instalace kde je nutno propojit funkce vrátníku způsobem který není běžný.

Trasování síťového rozhraní Popis funkce: umožňuje trasovat komunikaci na 2N® Helios IP přímo z webového menu HIP Použití: Tato vlastnost slouží k rychlému odhalení problému v komunikaci a nastavení 2N® Helios IP.

Čtečka karet Popis funkce: Umožňuje kontrolu vstupu do budovy pomocí RFID karet. Použití: Instalace možná do Helios IP Vario i Helios IP Force Podpora EM-40XX a HID karet, 125kHz Možnost připojení externí čtečky karet, biometrických čteček atď přes Wiegand rozhraní

Ochranný spínač Popis funkce: Spuštění alarmu při otevření interkomu Použití: Instalace možná do Helios IP Force/Safety Součástí Helios IP Uni – jenom HW svorky HW svorky pro připojení k zabezpečovacímu systému SW funkce /připravovaná/ - HTTP příkaz, hovor nebo email

Bezpečnostní relé Popis funkce: Zajišťuje zabezpečené spojení mezi interkomem a dveřním zámkem. Prevence násilného otevření dveří. Použití: Nainstalované na vedení mezi interkomem a zámkem v bezpečné zóně. Napájené i ovládané z interkomu. Navíc funkce odchodového tlačítka.

Zajištěné připojení HTTPS: Zvyšuje bezpečnost konfigurace interkomu. 802.1X: Interkom se musí identifikovat vůči síti. Prevence hacku sítě pomocí připojení cizího zařízení do sítě místo interkomu. Interkomy podporují uživatelské certifikáty i certifikáty certifikačních autorit. Heslo Interkom sám vyžaduje od uživatele změnu defaultního hesla a požaduje silné heslo.

Multicast Popis funkce: Interkom umí poslouchat i vysílat multicastový stream. Použití: Nouzová hlášení Audio odposlech Veřejný rozhlas

Software Helios IP Manager: Software pro nastavování a správu interkomů. Vhodný pro Helios IP Vario s displejem. Vhodný pro větší instalace. Helios IP Eye: Video dohled Pop-up aplikace pro video na PC Ovládání zámku Helios IP Network Scanner: Vyhledá interkomy v síti