„Zapojení mládeže do rozvoje regionu MAS Šumperský venkov„

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Spolupráce s mikroregiony
Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.
S nordic walking holí, vydej se do okolí Prezentace projektů spolupráce IV kolo PRV Ob č anské sdru ž ení MAS St ř ední Vsetínsko.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
NAŠIM NEJMENŠÍM. Partnerský projekt 3 sousedních MAS MAS Sdružení pro rozvoj Poličska o.s. MAS Boskovicko PLUS, o.s. MAS Partnerství venkova.
KYTAROVÝ ORCHESTR. HISTORIE KYTAROVÉHO ORCHESTRU dirigent pan Kamil Kotek  září 2003 – založení orchestru  prosinec 2003 – první veřejné vystoupení.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
FC Slovan Rosice, o.s. Mgr. Petr Čejka.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Hřbitovy- naše kamenná historie
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace činnosti společnosti v roce 2011.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Bratrská jednota baptistů
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
Spolupráce, která přináší plody
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
5. Hodnotitelská komise Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
Společenství obcí Podkrkonoší, Náměstí 36, Pilníkov, IČO , tel.:
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
ŽIJEME SPOLU Sdružení obcí ORLICKO Petr Fiala, předseda Sdružení obcí Orlicko Antonín Fiala, manažer.
Kovářov Kovářov.  Vznik za účelem posílení rozvoje venkova ve Středním Povltaví  Severovýchodní okraj jižních Čech (území SOM)
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
Jednání řídícího výboru MAP Český Krumlov
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Hřbitovy- naše kamenná historie
Region spokojeného života pro všechny
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Konference rozvoje vzdělávání v MŠ a ZŠ
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_047/
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Transkript prezentace:

„Zapojení mládeže do rozvoje regionu MAS Šumperský venkov„ Levoča 30.05. 2012

„MAS Šumperský venkov “ Území MAS MAS Šumperský venkov

„MAS Šumperský venkov“ vznik 27.3. 2006 Počet obyvatel: 26 536 obyvatel Rozloha: 410,39 km2 Hustota osídlení: 64,7 obyvatel na km2 Počet členů: 38 (16 obcí a 22 zástupců soukromého sektoru) Předseda MAS: Josef Minář Manažer MAS: Ing. Radim Sršeň, Ph.D. Administrativní pracovník MAS: Ing. Zdeňka Mihulková Manažer projektů EU: Bc. Jakub Dolníček Stážisté: Martina Krátká, Bc. Jan Mihulka, Ing. Jan Libosvár Personální zajištění

„ Sněm mládeže MAS Šumperský venkov“ Stanovy sněmu mládeže 2 zástupci za každou obec ( věk 11-25 let) schůzky 3-5 ročně 1 předseda, 2 místopředsedové hlasování je platné schválí-li návrh více jak polovina zúčastněných Sněm mládeže navenek zastupuje předseda a dva místopředsedové

„ Sněm mládeže MAS Šumperský venkov“ Hlavní cíle Sněmu 1) Spoluúčast na rozvoji regionu 2) Příprava a podpora zj. měkkých projektů 3) Snaha sdružovat obce mezi sebou zj. na úrovni mezi mládeží 4) Prezentace činnosti MAS a Sněmu MAS a podpora její činnosti 5) Spolupráce s obecními úřady na projektech MAS Šumperský venkov

„ Sněm mládeže MAS Šumperský venkov“ Florbalový turnaj 1, 2, 3 Všechny 3 turnaje se uskutečnily v obci Rapotín určeno pro žáky II. stupně ZŠ první turnaje se zúčastnilo 8 týmů, druhého 9 týmů, 10 týmů

„ Sněm mládeže MAS Šumperský venkov“ Foto Florbalový turnaj

„Sněm mládeže MAS Šumperský venkov“ Projekt přeshraniční spolupráce Česko – polský Schengen Projekt přeshraniční spolupráce Česko – polský tábor pořádaný Sněmem Mládeže 12 českých a 12 polských účastníků ve věku 11 – 18 let KDE: Chata Stará škola Velké Vrbno Program: seznamovací aktivity, tvorba upomínkových předmětů, strategické hry, příprava tradičních českých a polských jídel, návštěva adrenalinového centra v České Vsi, ruční papírna ve Velkých Losinách

„MAS Šumperský venkov“ Dětský Tábor – Velké Vrbno

„Volejbalový tým MAS“

„ Festival mládežnických orchestrů a mažoretek Hudba bez hranic“ MAS se podílí na spoluorganizaci Festivalu již od roku 2007 7 satelitních koncertů v rámci regionu Počet účinkujících je cca 550 20 souborů z pěti zemí Počet návštěvníků 7000 Po boku hvězd mají možnost vystoupit i děti a mládež z regionu MAS Šumperský venkov

„ Festival mládežnických orchestrů a mažoretek Hudba bez hranic“

Vybavení pro sportovní a společenské akce POV 2011 jednou z hlavních cílových skupin mládež a rodiny s dětmi vznik nových společných akcí, např. Hry bez hranic 2 ks mobilní stan 12 x 10 m osvětlení do stanu topidla (plynový hříbek) zahradní posezení (pivní sety) 1 ks mobilní toalety 1 ks mobilní pódium 10 x 5m, možno využít jako taneční parket

„Dejme prostor mladým“ PRV 2012 – projekt spolupráce zapojení mladých lidí do života a rozvoje regionu rozvoj aktivit místních zájmových organizací výchova budoucích tahounů regionu organizování a pořádání kulturních, sportovních a společenských akcí Vzdělávací kurzy pro mladé nákup vybavení pro pořádání akcí Odborná studie mapující pohled mládeže na rozvoj regionu Konference na téma Rozvoj regionu z pohledu mladých Aktivity projektu

Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II

Kdo na projektu spolupracoval ? Obec Petrov – hlavní partner projektu děti ze ZŠ a MŠ Údolí Desné – návrh loga malíř – zpracování loga, základního designu informačních tabulí, informační mapy Lesy ČR – přesné umístění informačních tabulí

Činnosti v rámci projektu: výtvarná soutěž pro děti - navržení loga naučné stezky vytvoření loga na podkladu výtvarných prací dětí vytyčení trasy pomocí směrových šipek částečné terénní úpravy instalace 9 ks informačních tabulí rozšíření stávajícího posezení u Anenské studánky vytvoření nového posezení instalace 3 ks laviček na trase stezky (vytvoření tištěného informačního materiálu o naučné stezce) (vytvoření webové stránky o naučné stezce)

Výtvarná soutěž pro děti vyhlášena v listopadu 2010 vyhlášení výsledků proběhlo v únoru 2011 hodnocení: komise složená ze zástupců NNO, Obce, ZŠ vítězné práce předány malíři I. kategorie

Výtvarná soutěž pro děti II. kategorie

Logo naučné stezky

Práce v terénu

Finance Rozpočet projektu: 203.000,- Kč Dotace: 90 % (182.700,- Kč) Vlastní zdroje: 10 % (20.300,- Kč) Hlavní cílovou skupinou jsou děti a mládež zahrnuje: náklady na výrobu a montáž informačních tabulí, směrových šipek, podpůrných kůlů, laviček, piknikových sad, náklady na projektovou dokumentaci

Děkuji za pozornost Ing. Zdeňka Mihulková +420 583 285 437 MAS Šumperský venkov Děkuji za pozornost Ing. Zdeňka Mihulková +420 583 285 437 Email: sumperskyvenkov@seznam.cz Web: www.sumperskyvenkov.cz Nový Malín 240, 788 03 Nový Malín