Realizátor projektu Bílý nosorožec, o.p.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Asistentka 5x jinak aneb Čas na změnu
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Sociální rehabilitace pro děti, mládež a mladé dospělé, ohrožené společensky nežádoucími jevy.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt Plzeňského kraje "Šance pro budoucnost" Realizátor projektu: Plzeňský kraj Škroupova 18, Plzeň tel
S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/ Doba realizace projektu od do
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ohroženým domácím násilím
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Sdružení Podané ruce, o.s.
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Klíčení Rosteme s dětmi Pionýrský program neformálního vzdělávání se zaměřením na děti se specifickými vzdělávacími potřebami.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Vzdělání, řemeslo, zaměstnání realizátor projektu Dům romské kultury o.p.s.
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Projekt Rodičovství a práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Aktivní politika zaměstnanosti – úvodní konference.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Projekt Poradenství v Libereckém kraji
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Transkript prezentace:

Realizátor projektu Bílý nosorožec, o.p.s. „Další cesta ke zvýšení uplatnitelnosti na trhu práce“, zkr. „Nová cesta“ CZ.1.04/3.3.05/68.00027 Realizátor projektu Bílý nosorožec, o.p.s.

Doba realizace projektu CZ.1.04/3.3.05/68.00027 Začátek realizace: 1.11.2011 Ukončení realizace: 31.10.2013 Doba trvání v měsících: 24 měsíců

Komu byl projekt určen Mládeži z dětských domovů ve věku 15-18 let. Zletilým klientům po opuštění ústavní výchovy ve věku 18-26 let. Místo realizace: Moravskoslezský kraj (Ostrava, Frýdek-Místek, aj. )

Cíle projektu Motivace, aktivizace a příprava dospívajících a mladých dospělých pro vstup na trh práce prostřednictvím klíčových aktivit, které projekt nabízel s cílem začlenit je co nejlépe do běžného pracovního a občanského života.

Spolupracující subjekty Dětský domov ve Frýdku Místku Dětský domov Loreta Fulnek Dětský domov Melč Dětský domov Čeladná Výchovný ústav Ostrava Dům na půl cesty Třinec Dům na půl cesty Frýdek Místek

Spolupracující subjekty - rekvalifikace Svářečská škola Vítkovice – svářeč Vzdělávací instituce Naděje - pracovník v soc. službách Redos – vysokozdvižný vozík Střední škola stavební a dřevozpracující – prodavač

Subjekty – pracovní praxe Charita Ostrava (ošetřovatelka) Fa Josef Novák – Modrá Labuť (skladník) Bílý nosorožec o.p.s. (pracovník v soc. službách – aktivity s dětmi Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi) Vítkovice Machinery Group (svářeč)

Klíčové aktivity projektu 1. Řízení a monitoring projektu 2. Aktivizace a motivace klientů před ukončením ústavní výchovy (cca 15-18 let, motiv. kurzy, skupinové a individuální poradenství) 3. Motivace klientů pro pracovní a občanskou integraci (cca 18-26 let, porad., motiv. kurz) 4. Kvalifikační příprava (rekvalifikace, porad.) 5. Souvislá pracovní praxe pro získání nebo obnovu pracovních návyků (praxe, zaměstnání)

KA2: Aktivizace a motivace klientů před skončením ústavní výchovy Věková kategorie: 15-18 let Aktivita 1): 2-denní MK realizovaný mimo ústavní zařízení Obsah kurzu: Sebepoznání, kariérová orientace Rozvoj psychosociálních dovedností, komunikace Základy společenského chování, osobní image Orientace na trhu práce Právní minimum (základní orientace v občanském, pracovním, sociálním právu) Finanční minimum- peníze a jejich funkce, mzda, úvěry, hypotéky, protidluhová prevence

Cíle motivačních kurzů vlastní sebepoznání, zaměření osobnosti zvýšení sebevědomí získání dovedností v  komunikaci, asertivita získání základní orientace na trhu práce zvládnutí všech způsobů kontaktování při hledání zaměstnání příprava životopisu a motivačního, průvodního dopisu osvojení si správného chování a vystupování v každodenním životě, při jednání se zaměstnavatelem aktivace pozitivní motivace rozpoznání a odbourávání stresových symptomů kurzy byly vedeny zábavnou formou, řada testů, skupinová i individuální cvičení, hry

….Aktivizace a motivace klientů před skončením ústavní výchovy Aktivita 2) Poskytování individuálního a skupinového poradenství přímo v dětských domovech v oblasti sociálně - právní, zdravotní, rodinné a dle dalších potřeb klientů, zprostředkování jiné odborné pomoci či podpory (např. nakontaktování makléřů, apod.), příp. doprovody.

Fotodokumentace KA2 KA02 – Motivační kurz

KA3) Motivace klientů pro pracovní a občanskou integraci Věková kategorie: 18-26 let, mládež po opuštění ústavní výchovy (Domy na půl cesty) Aktivity: Motivační kurzy (40 hodinový – 2 x týdně 5 týdnů) Skupinové a individuální poradenství – řešení konkrétních problémů dle identifikace potřeb klientů (řešení problematiky bytové, finanční, sociální, rodinné apod.)

Fotodokumentace KA03

KA4) Kvalifikační příprava poskytnutí rekvalifikace dle schopností a zájmů klientů, možnost rekvalifikací přes ÚP, orientace na obory ve strojírenství, stavebnictví a službách (v praxi přes ÚP nebyly poskytnuty žádné rekvalifikace) zprostředkování rekvalifikací mimo ÚP (specifické rekvalifikační kurzy – např. svářečské, řízení motorových vozíků apod.) dle individuálních dispozic, poptávky na trhu práce a požadavků zaměstnavatelů (v praxi nejvyšší zájem o svářeče, realizovány i jiné typy rekval.) poskytování komplexního poradenství – podpora při řešení osobních a sociálních problémů

KA04

KA5) Souvislá pracovní praxe pro získání nebo obnovu pracovních návyků Navázání spolupráce s firmami Realizace bezplatné praxe pro min. 10 klientů (absolvovali 3 účastníci) Poskytování individuálního poradenství Umístění min. 6 klientů do pracovního nebo obdobného pracovně - právního vztahu (6)

Fotodokumentace KA 05

Sledované indikátory Indikátor Plán Skutečnost celkem muži ženy 07.41.00 Počet podpořených osob - celkem 46 70 39 31 07.46.13 Počet úspěšných absolventů kurzů /úspěšní absolventi rekvalifikací/ 8 11 9 2 07.45.00 Počet podpořených organizací celkem 1 / 07.57.00 Počet nově vytvořených produktů (finanční a právní minimum) 07.02.00 Počet nově vytvořených prac. míst pro znevýhodněné skupiny

Další výstupy projektu Aktivita Plán - účastníci Skutečnost - zařazení/absolventi KA02 – Motivační kurz pro DD - 3 běhy 30 30/30 KA03 – Motivační kurz pro DPC - 3 běhy 16 15/13 KA04 - Rekvalifikace 8 13/11 KA05 – Odborná praxe 10 4/3

Zhodnocení projektu Komplexní práce s klienty (poradenství, kurz, rekvalifikace, praxe, zaměstnání), provázanost aktivit Individuální přístup Zprostředkování rekvalifikací dle osobnostních předpokladů a požadavků trhu práce Upřednostnění hledání práce před absolvováním pracovní praxe (= nízká hodnota indikátoru) Realizace více podobných projektů v MSK

Překážky při realizaci Neplánované odchody klientů z DD, DPC Zvolené rekvalifikace dlouhé, nákladné DPC – nízký zájem o praxe, rekvalifikace, nedostatečná motivace Praxe – studující z DD mohli pouze o prázdninách, volili tak raději volno Načasování (byli zájemci x nebyla vhodná rekvalifikace)

Kontakty Mgr. Markéta Pěgřímová, manažer a koordinátor projektu tel. 774 774 638 Mgr. Markéta Grecmanová, fin. manažerka, ředitelka organizace, tel. 774 774 639 Mgr. Jana Stejskalová, koordinátor pro práci s cíl. skupinou, tel. 774 789 831 Mgr. Michaela Kalábová, sociální pracovník, tel. 774 789 842 Email projektu: cesta@bilynosorozec.cz Email vedení organizace: vedeni@bilynosorozec.cz

Děkujeme za pozornost a spolupráci pracovníci projektu „Nová cesta“