Video On Demand Róbert Drotár hlavní řešitel projektu VoD 602 290 437 1.1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s prostředím programu
Advertisements

Elektrický proud v kapalinách
Novinky v zadávání a výstupech
FUNKCE SHORA A ZDOLA OMEZENÁ
Skalární součin a úhel vektorů
Licenční politika Pro výuku devátého ročníku ZŠ Vypracoval: S.V.
TEPLOTNÍ ROZTAŽNOST PEVNÝCH LÁTEK
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
OEMFPPOpen Open Value (s omezeným rozsahem) Open Value (pro celou společnost)OVSSelect PlusEAEAS Zákaznický profil Organizace kupující nový počítač nebo.
Aktuality. Novela knihovního zákona  Staré:  d) umožnění přístupu k vnějším informačním zdrojům, ke kterým má knihovna bezplatný přístup, pomocí telekomunikačního.
Software Zákon a etika.
1 Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
AUTORSKÝ ZÁKON A ZPŘÍSTUPŇOVÁNÍ DIGITÁLNÍCH DOKUMENTŮ
ROVNOMĚRNÝ POHYB PO KRUŽNICI
OPTICKÉ PŘÍSTROJE 1. Lupa Podmínky používání prezentace
Co je duševní vlastnicví? Duševním vlastnictvím se rozumí výhradní práva k nakládání s díly, vynálezy a jinými nehmotnými výsledky procesu lidské tvořivosti,
Michal Koch, SUPRAPHON a.s Michal Koch, SUPRAPHON a.s.
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
210 mm eKnihy v NTK  Jan Kolátor   icq:  tel  Stůl: /36.
WBI Systems a.s. Barákova Říčany T: F: E: W: SQL Server 2008 R2 Základy licencování.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Books Online projekt v Knihovně Kroměřížska David Zapletal.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Struktura atomu Podmínky používání prezentace
Přednosti a úskalí IPTV Jiří Peterka IPTV over ….. STB IPTV set-top box IPTV Internet xDSL nebo FTTx IPTV over xDSL (ADSL, ADSL2+) over FTTX.

Lukáš Havlíček.  Vimeo je internetová stránka založená filmaři pro sdílení převážně uměleckých videí. Uživatelé zde mohou nahrávat, sdílet a sledovat.
Elektronické knihy v knihovnách Antonín Pokorný
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Elsevier Science (ScienceDirect) John Wiley & Sons (InterScience) Academic Press (IDEAL) Porovnání licenčních podmínek realizovaných a připravovaných konsorcií.
Internet a jeho využití pro obchod Projekt SZIF. Popis a zaměření semináře Na tomto semináři se seznámíte s problematikou využití internetu a jeho různých.
Co po nás zbyde… ISSS 2005 WebArchiv digitální archiv českého webu Markéta Škodová, Národní knihovna ČR.
Informace a Informatika. Terminologie Informatika – anglicky information science Zabývá se zpracováním informací nejen na počítačích. Informatika (počítačová.
NázevInternet Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly Klíčová slovaArpanet,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Budoucnost současných internetových zdrojů Mgr. Ludmila Celbová
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. PŘEDSTAVENÍ SKUPINY Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
Plnotextové elektronické časopisy dostupné online v knihovně UZPI Školení infopultu Tatiana Oldřichová
Shrnutí poznatků ze semináře o půjčování audiovizuálních děl v knihovnách v České republice V Praze 23. března 2007 Aleš Danielis a Ondřej Materna Přílohou.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Knihovna vydávající e-knihy aneb Četba pro každého zdarma ke stažení
OCHRANA AUTORSKÝCH PRÁV Druhy počítačových programů.
Informační a komunikační technologie 2.4 Autorské právo, licence Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
EIFL Direct PhDr.Hana Nová Národní knihovna ČR. Co je EIFL Direct EIFL Direct (Electronic Information For Libraries) největší světové informační konsorcium.
EBooks on Demand Síť evropských knihoven Mgr. Ludmila Kohoutová Národní knihovna ČR.
1 Co je YouTube?  Veřejně dostupné úložiště digitálních videozáznamů  Nabízí přehledné vyhledávání, třídění a sdílení  Zcela zdarma.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
POČÍTAČOVÉ PIRÁTSTVÍ. V naší prezentaci se budeme v první části zabývat druhy softwaru a tím co je pro jednotlivé druhy povoleno a co naopak zakázáno.
EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
 Jak zaměstnanci tráví pracovní dobu?  Zneužívají vaši techniku k vlastnímu podnikání?  Tisknou soukromé dokumenty?  Vynášejí interní data ke konkurenci?
1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl.
Zpráva o řešení projektu LR1305 Průběžná oponentura za období Nositel projektu: Západočeská univerzita v Plzni Řešitel projektu: Ing. Barbora.
Freeware Shareware Demoverze Public domain
Měření multimediálního obsahu
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Copy on demand Martin Krčál (ÚK FSS MU) Zdeněk Kadlec (ÚK FF MU)
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
OCHRANA AUTORSKÝCH PRÁV
Základní údaje Projekt INFOZ VZ : Účastníci: Zdroje:
Oblíbený platební nástroj
Postup instalace - GALAXY
VLASTNOSTI FUNKCÍ FUNKCE SUDÁ A LICHÁ Podmínky používání prezentace
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
MAXIMUM A MINIMUM FUNKCE
Transkript prezentace:

Video On Demand Róbert Drotár hlavní řešitel projektu VoD

ZÁKLADNÍ MYŠLENKY

Nazev skoleni a verzeCopyright Alef Nula, a.s. Základní myšlenky •Video půjčovna na internetu •Knihovna titulů z různých zdrojů (nezávislí producenti, hollywoodská produkce, národní archiv, televize) •Ochrana autorských práv Digital Rights Management (DRM) systém •Ceny pro uživatele podobné kinu nebo kamenné video půjčovně •42% penetrace internetu v České republice

JAK TO FUNGUJE

Nazev skoleni a verzeCopyright Alef Nula, a.s. Postup uživatele při přehrávání titulu 1.výběr titulu 2.stažení zakódovaného souboru 3.žádost o licenci k užití titulu 4.zaplacení za licenci 5.potvrzení platby 6.vydání licence 7.přehrávání titulu dle zakoupené licence server BILLING channel

Nazev skoleni a verzeCopyright Alef Nula, a.s. Licence – omezení práv užití 1.Platnost licence do zvoleného data 2.Omezení počtu přehrání titulu 3.Omezení doby užití titulu od prvního zpuštění •Licence je vydána pro konkrétní počítač a je nepřenosná •Je možná kombinace všech druhů omezení • stejně jako ve videopůjčovně – 24 hodin od prvního spuštění •Po vyčerpání licenční doby je licence automaticky neplatná a v případě nového spuštění proběhne celý proces získávání licence znova

THE END ? THE BEGINNING ! Náklady ALEF NULA