2011. V Ostravě se podařilo nahradit 75 % venkovních sítí s holými vodiči, které byly zdrojem častých poruch, za vodiče izolované. Průběžně odstraňují.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Změny cen zemního plynu v ČR od 1. dubna 2008 Tomáš Varcop člen představenstva, RWE Transgas, a.s. Pro zákazníky skupiny RWE s kvartálním stanovením ceny.
Advertisements

ŠETŘENÍ ELEKTRICKOU ENERGIÍ
Spolek ZS Rosice Prezentace pro město Rosice
Elektrický rozvod v budovách pro bydlení - rozdělení
Města a klimatická změna
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Domovní rozvody * hlavní domovní vedení * * odbočky k elektroměrům *
Celkově mají Češi půjčeno kolem 800 miliard korun, z toho přes 650 miliard u bank. S rostoucím počtem půjček však narůstá také množství lidí, kteří mají.
Veřejné osvětlení Zlín 2010
Autor: MIROSLAV MAJCHER
„Zelená energie“ Skupiny ČEZ
Solární systémy pro aktivní topení
Řešení šetrného osvětlení v Národním divadle
Schůze společenství vlastníků Bochovská
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
PRÁCE S KATALOGEM Kódy a jejich význam. -typ korpusu s typem elektrické výzbroje Příklad: 1201 – svítidlo H 152 osazené dvěma 15W úspornými zářivkami.
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Tepelné čerpadlo 3.
Projekty Olomouckého kraje a jeho příspěvkových organizací
Jak dál? DOPRAVNÍ PROBLÉMY PRAHY 8jinak
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Zábavná matematika.
Země ve vesmíru.
Jak ušetřit za elektřinu ? (převzato ze života) Nejdříve musíte bydlet v domě, nejlépe se zrušeným obchodem …..
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 7. ročník Předmět: dějepis Autor: Jakub Komrska Základní škola.
INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Dolní Lhota. Poplatky 2012 Kabelovka 2 000,-- (mini 500,--) Komunální odpad 300,-- Kč za osobu Pes 150,-- Kč (každý další.
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
Use mouse or space bar to advance slides Možná se k Vám také dostala po internetu prezentace, jejímž obsahem je sdělení, že 27. srpna krátce po půlnoci.
Rumburk Rumburk je v Šluknovském výběžku. Je to nejdůležitější město ve Šluknovském výběžku. Sousedí se Starými Křečany,Varnsdorfem a Šluknovem.
Úspora elektrické energie
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Úspory energie v osvětlování ve veřejném sektoru Juraj Krivošík SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s , Magistrát hl.m. Prahy.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_VOLBA.
Pohyby Země Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_03_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Největší stavba světa v Pekingu se otevírá.. Za pouhé čtyři roky byl navržen a postaven na původním hlavním mezinárodním letišti v Pekingu nový Terminál.
Venkovní a kabelová vedení
Byla 4, která se uskutečnila v Paříži Konala se od 6. května až do 31. října Jejím tématem byla Velká francouzská revoluce (100. výročí) Výstava se rozkládala.
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (7. – 12. úloha) VII. označení digitálního učebního materiálu:
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
DÁLKOVÉ BĚHY.
VY_32_INOVACE_3D Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 8. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Pražské tramvaje Belgický podnikatel Eduard Otlet zahájil 23. září 1875 provoz na první trati pražské koňky, asi netušil, že toto datum se stane datem,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_11_GRAMOTNOST Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Slovní úlohy na procenta Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová v programu PowerPoint 2003 ZŠ Benešov Karlov.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Řešení.
Informace o projektu Nový projekt lanové dráhy Lelekovice pojednává o přestavbě komplet celé lanové dráhy.
VÝSLEDKY e-AUKCÍ PRO DOMÁCNOSTI. VÝSLEDEK 1. e-AUKCE PRO DOMÁCNOSTI Zemní plyn Celkový objem do e-Aukce 17,120 milionů Kč Dosažená úspora.
Hana Škopková, VI.B Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Geografický informační systém jako nástroj pro plánování údržby veřejného osvětlení Zpracovatel projektu: Jiří Kostelníček Vedoucí.
Matěj Stolička, Ondřej Vavro, Lukáš Čecháček, Jiří Močkoř.
projekty podporující cestovní ruch v obci Modrá
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Elektrická energie. Výpočet elektrické energie Spotřebovaná elektrická energie závisí na příkonu (výkonu) spotřebiče a době, jak dlouho je spotřebič zapojen.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Aktuální údaje o stavební výrobě a bytové výstavbě Tisková konference Stavebnictví.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Domovní rozvody * hlavní domovní vedení * * odbočky k elektroměrům *
VLAKY Od koněspřežky po super vlaky Autor: Eduard Špička.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Pražské tramvaje Belgický podnikatel Eduard Otlet zahájil 23. září 1875 provoz na první trati pražské koňky, asi netušil, že toto datum se stane datem,
Dotace pro obce na veřejné osvětlení
Královské město Rakovník
Současný počet tramvají v evidenci DPMO a. s.
BEZPEČNOST NA KŘÍDLECH TECHNIKY
MONIKA DVOŘÁKOVÁ AŽD Praha s.r.o..
Transkript prezentace:

2011

V Ostravě se podařilo nahradit 75 % venkovních sítí s holými vodiči, které byly zdrojem častých poruch, za vodiče izolované. Průběžně odstraňují poruchy na kabelových rozvodech v zemi, které vznikají stářím nebo stavebními pracemi. Během deseti let snížili průměrný instalovaný příkon na jedno světelné místo ze 140 W na 125 W. Původní ocelo-plechové rozvaděče vyměnili z větší části za plastové modernější prvky. V Ostravě jsou jich na dva tisíce a jsou ve velmi dobrém stavu. Díky technickým prohlídkám, ročně jich opraví 3 tisíce, se eliminují oblasti s kritickým stavem ocelových stožárů, kterých je ve městě 26 tisíc.

V Přerově převažuje osvětlení výbojkami. Tento typ osvětlení je zastaralý, ale stále je jeden z nejvhodnějších typů. Málokde se ve městě objeví vysokotlaká rtuťová výbojka, která se od klasické výbojky liší barvou osvětlení. U klasické výbojky je barva světle žlutá a u rtuťové je světlo bílé. Výbojky rtuťové jsou modernější a bílým světlem se dosáhne lepších podmínek vidění při stejné intenzitě.

V Olomouci měli veřejná osvětlení umístěna na budovách soukromých domů. Je to ale pozůstatek z minulosti. Lidé se chtějí svůj majetek chránit a odmítají umístění konzol na fasádě domů. V nutných případech, jako např. umístění trolejových vedení pro tramvajovou trať ve městě, se s majitelem domu uzavírá smlouva „o věcném břemeni‘‘, a tyto úchyty nebo výložníky veřejného osvětlení jsou jistou částkou zpoplatněny. Problémem ale nebývá osvětlení, neboť svítidla refraktoru dokáží usměrnit světelný tok, ale problémem je vlastní umístění nosníku, výložníku, lanovodu, kabeláže a pojistné skříňky ve fasádě domu. Poslední opravy veřejného osvětlení město podniklo v dubnu letošního roku (2011). Za opravu ve čtyřech ulicích zaplatilo město přes osm milionů korun.

Jak často Ekoltes veřejné osvětlení opravuje?  Opravy plánované: výměna starých svítidel, sloupů VO, výměna starého kabelového vedení, obnova nátěrů sloupů VO, výměna starých rozvaděčů a dalších elektro prvků- plán těchto oprav je předem naplánovaný.  Opravy provozní: výměna dosloužilých světelných zdrojů svítidel (výbojek), opravy kabelových poruch a opravy poruch vzniklých na ostatních elektro prvcích veřejného osvětlení. Jak často ekoltes veřejné osvětlení kontroluje? Ekoltes: Jaroslav Jiříček Michal Vincker

 Rekonstrukce světel v Hranicích  Rekonstrukce mají 3 fáze. Každý rok stojí cca Kč.  Plán oprav na rok 2011:  Svítidla 150 W: 2  Svítidla 100 W: 69  Svítidla 70 W: 251  Svítidla 50 W: 56  Celkem svítidel: 378  Počet světelných bodů: 2705 ks.

 Až do počátku 19 st. Nebylo ani náměstí ( Horní a Dolní podloubí), ostatní ulice ve městě a předměstí osvětleno  Každý kdo se pohyboval po tzv. 10 hodině noční po městě musel mít rožnutou lucernu, pokud neměl a byl přistižen s rychtářem s pomocníky, později městskou stráží, dostal trest  V roce 1813 nový krajský hejtman hrabě Karel Chotek chtěl,aby byla aspoň v zimních měsících osvětlena nejtemnější místa města, náměstí, ulice k faře a k zámku a podjezdy pod Horní městskou branou lampami  Lampy nakoupilo pravovárenské měšťanstvo a vrchnost  Od olejové lampy – plnění řepkovým olejem  Kdo by rozbil či poškodil lampu zaplatí 10 zlatých  celkem 23 lamp  Město bylo osvětleno od října po březen pokud nesvítil měsíc  návrh na osvětlení veřejných prostor a silnic argandovými lampami - zkouška se nepovedla (nezpuštěno)  1837-silnice vedoucí městem + 7 lamp  Rožnuty nejméně od 11 hodin  Od teď platí všichni měšťané, majitelé domů v městě i na předměstí, majitelé domů ležících na osvětlené silnici  +3 argandové lampy na silnici od hospody U Černého orla ( bývalé kino Svět)  Horní ulice - bezpečnost pro cestující ve vlaku - 3 hodiny večer a 3 ráno po případu vlaků - +4 argandové lampy na želez. Stojany od ( na 8 hodin – argandové, na 6 hodin olejové)  Rozžíhání lamp prováděl Franitšek Masník  Pan Novák prováděl: dodržování dobu osvětlení, udržování čistoty skel lamp  Začátek osvětlení se řídil noční dobou a počasím  V lednu 1865 – olejové lampy nahrazeny petrolejovými  starostou F.Šromota - městská plynárna: do domácností ( provoz od )  plynové osvětlení- domácnosti i v celém městě  (rozsvěcování) Zhasínání prováděl pan Žáček  1922 – 1923 – 1924 – elektřina v domácnostech a celém městě  Elektrické osvětlení (v šedesátých letech) -> nahrazeno výbojkovými lampami  1970 – v celém městě 1000 bodů veřejných výbojkových osvětlení  V červenci 2005 v Hranicích 2458 světelných bodů