Hradec Králové ISSS 2007 Platební rozkaz v SRN 2. dubna 2007 Dr. Paul Springer.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Global network of innovation e-government – Užití IT v sociálním pojištění E-government Užití informačních technologií v sociálním pojištění.
Přepis hlasu počítačem Tisková konference Žofín 20. května 2008 Ministerstvo spravedlnosti Cesta k důstojným vztahům lidí s moderním státem.
Evidence pošty Spisová služba Podatelna Renata Pavelková, Marek Urban Skalský Dvůr
Mapa zájmu - plány.
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti tisková konference
Hodnocení přístupnosti soutěžních webů aneb proč se vyplatí myslet na přístupnost webů veřejné správy RNDr. Hana Bubeníčková, Mgr. Radek Pavlíček, duben.
Otto Chmelík, Státní okresní archiv Děčín
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Část VI. – Technologické centrum kraje Setkání se zástupci ORP KÚ SK.
Občanské soudní řízení II.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Život na dluh...aneb zadluženost českých domácností, Praxe českých soudů s „hromadnými“ žalobami. JUDr. Stanislav Sviták Okresní soud Chomutov.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
EXEKUCE X VÝKON ROZHODNUTÍ. EXEKUCE (VÝKON ROZHODNUTÍ) Právní předpisy:  zákon č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činností (exekuční.
Úvěrové a záruční nástroje v rámci OPPI. 2 Obsah prezentace Výsledky OPPP ČMZRB v OPPI Záruční a úvěrové programy Nástroje podpory Změny v postupech implementace.
Struktura personální směrnice
INSPIRING CONFIDENCE Creditinfo Czech Republic Insolvence a jak jim předcházet 12. května 2011.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Spisová služba „light“
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
15 let vývoje E-Governmentu v legislativě ČR Mgr. Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická v Praze Národohospodářská fakulta Katedra práva.
Spisová služba Lite Mgr. Tomáš Lechner.
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
1 Stopařův průvodce po e-Justici Jan Kracík 6. června 2008 Verze 2.0.
Insolvenční rejstřík Hradec Králové ISSS 2007 Mgr. Jiří Kohoutek
ISSS 2003, Hradec Králové1 Elektronická podatelna Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
Principy SPIS pro legislativu eGovernmentu Aleš Kučera – NOVELL eGovernment Expert Forum , ISSS, Hradec Králové.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Právo na informace Tereza Danielisová,
Linka 800PRAHA1 nová kvalita komunikace úřadu s občany
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Digitalizace sbírky listin obchodních rejstříků
Elektronické spisy před branami českých soudů - Nabídne justice zákazníkům nové moderní služby?
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
ISSS 2008, Hradec Králové Elektronické zpracování problematiky zákona o střetu zájmů Mgr. Věra Hottmarová, MěÚ Smiřice Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol.
Konference Internet ve státní správě a samosprávě Hradec Králové 2 – 3. dubna 2007.
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Jednotlivé projekty MSp
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Březen – měsíc internetu podeváté aneb Na úřad přes internet Jaroslav Winter BMI sdružení ISSS, Hradec Králové
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
MM – system s.r.o. MM - system s.r.o Prezentace společnosti.
Vymáhání daní Základy finančního práva Olga Sovová.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Elektronizace v prostředí justice
EXEKUCE X VÝKON ROZHODNUTÍ.
Transkript prezentace:

Hradec Králové ISSS 2007 Platební rozkaz v SRN 2. dubna 2007 Dr. Paul Springer

Na 1 Mio. obyvatel v SRN / NRW:  Cca platebních rozkazů (ČR: )  Cca žalob 1.stupně, z toho 20 % KS (ČR: ) Hradec Králové ISSS 2007

Centra pro elektronické zpracování v SRN mimo Sasko  Automatizované soudní řízení o platebním rozkazu: spis v tradičním smyslu v normálním případě neexistuje.  Veškeré vstupy do řízení včetně listiny o doručeni jsou zaznamenány do hlavní databáze  výtisku spisu = úřední listina se všemy relevantními údaji o řízení Hradec Králové ISSS 2007

Zásady řízení  vykonavatelný titul vydávaný v dvoustupňovém řízení (dle návrhu o evropském platebním rozkazu)  2 x: doručování a  2 x možnost odporu  94% úspěšnost doručování platebních rozkazů (v 6% případů vyžadována od navrhovatele nová adresa pro doručení Hradec Králové ISSS 2007

Organizace: ZEMA a GGRZ  ZEMA: oddělení Okresního soudu: sběr dat a kontakt s veřejností  GGRZ: společné výpočetní středisko podpory činností justice a státní správy: NZV veřejný podnik, 75% činnosti pro justici = 1,5 Mio. Platebních rozkazů / 165 zaměstnanců  vysoká profesní úroveň  investičně nákladný projekt, ale vysoká efektivita a flexibilita Hradec Králové ISSS 2007

ZEMA  20% nápad žalob na písemných formulářích, 80% nápad v elektronické podobě (datové nosiče, online přístup z internetu)  Zvýhodněné SOP (1/6 sazby), podpora inkasních plateb Hradec Králové ISSS 2007

GGRZ I Oddělení automatizovaného zpracování rozkazů (15 až 20 zaměstnanců):  Zpracování elektronických dat pro tisk platebních rozkazů, exekučních příkazů a souvisejících dokumentů  Úložiště dat a jejich zálohování a archivace  Servery, záložní zdroje, centrální klimatizace a dieselagregát Hradec Králové ISSS 2007

GGRZ II Oddělení výtisků a expedice (25 zaměstnanců)  35 Mio. tiskových stránek ročně  10 Mio. obálek(z toho polovina pro platební rozkazy, zbytek zejména pro exekuční příkazy a výzvy soudů)  Náklady za poštovné 10 Mio. € ročně  Náklady na tisk a expedici zásilek 25 Mio. € ročně  Systém tisku podle velikosti zakázek ( rychlost až 370 stran za minutu)  Automatizovaná kompletace a expedice zásilek až do 93 stránek v jedné obálce Hradec Králové ISSS 2007

Děkuji Vám za pozornost. ervice/brosch/brosch.pdf Hradec Králové ISSS 2007