PROJEKTOVÝ DEN 27. ČERVENCE 2010 STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ, KRNOV, OPAVSKÁ 49 Ing. Marák Vladimír Tento projekt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

Dopravní politika na léta 2005 – 2013 Dopravní politika je základním strategickým dokumentem pro sektor dopravy a deklaruje, co stát a jeho exekutiva v.
Doprava Ivan Gros
Logistické náklady Ivan Gros
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
POJIŠTĚNÍ V DOPRAVĚ VÝZNAM POJIŠTĚNÍ.
PROJEKTOVÝ DEN 27. ČERVENCE 2010 STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ, KRNOV, OPAVSKÁ 49 Vyhodnocení dotazníkového.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
Přeprava zboží podlehající dohodě ADR
Seznam doporučené literatury
Lidský faktor v dopravě!
Mezinárodní konference DOPRAVA BEZ BARIÉR
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
POJIŠTĚNÍ Mgr. Michal Oblouk.
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
1 Mezinárodní konference 80 let sociálního pojištění „Současnost sociálního pojištění“ Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Zdeněk Liška generální.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
O33 – Oblast průzkumů v dopravě, statistiky a analýzy dopravních nehod
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
ZAMĚSTNANOST. Práce, pracovní síla práce = účelná a cílevědomá lidská činnost přeměňující přírodní látky na statky nebo činnost spojená s poskytováním.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
VY_62_INOVACE_1_2_07 Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Zajištění rizik.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek - oceňování Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Dopravní služby v EU z pohledu studentů.
1 Plánované změny v železniční dopravě Vít Bárta, ministr dopravy ČR Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah Jiří Vodička, předseda představenstva.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
BOHEMIAKOMBI spol. s r.o. Opletalova Praha 1 Tel Fax Kombinovaná.
Zdanění motorových vozidel Michal Radvan. Typy daní na motorová vozidla Registrační daň Registrační daň Pravidelně placená daň Pravidelně placená daň.
1 Optimalizace daní a odvodů podniku VŠFS, Zima 2006 Jiří Přibyl.
Základy koncernového práva MV608K Právo obchodních společností 1.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Naklady a jejich členění
EKONOMIKA DOPRAVNÍHO PODNIKU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
FINANČNÍ GRAMOTNOST ZÁKLADNÍ DRUHY POJIŠTĚNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování veřejné dopravy Význam a charakteristika dopravy: Propojuje všechna odvětví hospodářství Propojuje všechna.
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Výroční zpráva SFDI za rok dubna RozpočetCelkem Národní zdroje Dluhopisový program D47 EUEIB Schválený
Činnost Policie ČR za I. pololetí r.2010 v dohledu nad sil. provozem plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek Policejní prezidium ČR Praha 19. července 2010.
Havarijní pojištění motorových vozidel Veronika Bučková Romana Slováčková.
Následky nehod osobních automobilů ve vazbě na jejich věk a roční proběh km (počty nehod a usmrcených osob při nehodách osobních automobilů) (vývoj za.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Kvalita dopravy v logistických procesech Předmět: Teorie dopravy Ing. František Lachnit,
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Zdanění provozu motorových vozidel v ČR Autor: Lucie Fialová Vedoucí práce:Mgr. Marta Hortová Oponent:Mgr. Hana Bartošová České Budějovice, červen 2016.
Policie České republiky Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje odbor služby dopravní policie.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Základní výpočty v silniční nákladní dopravě II Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy - cvičení Ing. František Lachnit, Ph.D.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Zdanění motorových vozidel Michal Radvan
Prázdniny bezpečnější – NÁKLADNÍ DOPRAVA
Autor: Mgr. Helena Nováková
Vážení vozidel za jízdy WIM
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

PROJEKTOVÝ DEN 27. ČERVENCE 2010 STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ, KRNOV, OPAVSKÁ 49 Ing. Marák Vladimír Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Náklady spojené s silniční dopravou • rychlost přepravy • stupeň bezpečnosti dopravy

• Doprava je záměrná činnost spočívající k přemisťování osob a věcí, která se uskutečňuje dopravními prostředky po dopravních cestách a to v prostu a čase. • Doprava tedy hraje nezastupitelnou úlohu v hospodářství evropsko- atlantické společnosti. V posledních desetiletích mnohonásobně vzrostla přímá závislost společností na dopravě. Dopravní systém je velkým přispívatelem k hospodářskému růstu, konkurenceschopnosti a zaměstnanosti. • Potřeby na přemisťování osob a věcí neustále stoupají. Kvalita dopravy je v řadě případů limitujícím faktorem pro další možnosti rozvoje jednotlivých oblastí.

Obecné požadavky na silniční dopravu • stupeň časové jistoty splnění přepravního úkolu (dodržení časových harmonogramů) • přiměřenost nákladů na vlastní přepravní úkol (pohonné látky, mzdy, opravy) • úrovni dalších poskytovaných služeb (vybavenost autobusů, spediční služba) • stupeň bezpečnosti dopravy (minimalizace pravděpodobnosti zničení nebo poškození přepravovaných věcí) • rychlost přepravy ( výstavba a údržba silniční sítě) U silniční dopravy především vyžadujeme:

Rychlost silniční přepravy • silniční daň • časové poplatky • mýtné Rychlost silniční přepravy je víceméně závislá na technickém stavu silniční sítě. Výstavba a údržba silniční sítě vyžadují náklady, které musí být hrazeny. Silniční doprava v České republice přispívá jistým dílem do státního rozpočtu pomocí silniční daně a dálničních poplatků. Jedná se tedy :

Stupeň bezpečnosti dopravy • Vlivem nárůstu silniční dopravy v posledním desetiletí, zvláště přeprava zboží po pozemních komunikací, vzniká reálné nebezpečí vzniku havárií vozidel, poškození přepravovaného nákladu, případně vzniku škody na cizím majetku. • Jak ukazují policejní statistiky je nárůst vyšetřování nehod rok od roku vyšší. Z tohoto důvodu je nezbytné ze strany přepravců zajištění případných ztrát.

Zajištění snížení ztrát pomocí pojištění: • povinné ručení vozidel • havarijní pojištění • pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem vozidla • pojištění přepravovaného nákladu

Děkuji za pozornost Ladislav Marák Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.