Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Advertisements

Navštivte hlavní město České republiky
Památky Unesco Česká republika.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
Kostelec nad Černými lesy
PRAHA-hlavní město ČR.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Cestovní kancelář Silesia
zpracovaný v rámci projektu
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
hlavní město České republiky
PRAHA - hlavní město České republiky.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Praha.
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
PAMÁTKY PRAHA.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
„Matka měst“ „Zlatá Praha“ „Stověžatá Praha“
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Česká republika Hlavní město Praha
Praha.
Praha Andy Poláková.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Připravil Michal Kadlec Poloha Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Závěr.
KARLŮV MOST.
PRAHA – MATKA MĚST.
Stavby Karla IV. ANEB JAKÝ BYL KRÁL KAREL IV.. Obsah Kdo to Karel IV. vůbec byl? Univerzita Karlova Karlův most Karlštejn Nové město Chrám svatého Víta.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr. Kateřina SÁLOVÁ ZŠ a MŠ MALÝ ÚJEZD VY_32_INOVACE_17_VL_PRAHA 1. část.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
P RAHA – HLAVNÍ MĚSTO ČR Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_02_VL5 _Praha – hlavní město ČR TémaVL 5 Číslo projektu.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
 1348 založení Nového Města Pražského  1348 – Univerzita Karlova  1357 –začala stavba Karlova mostu- náhradou za Juditin most, který zničili povodně,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
pol. 12. století - konec 15. stol.
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Město Brno Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Předmět:Vlastivěda Ročník: IV. Tematický celek: Česká republika
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Autor: Andrea Kolářová
Transkript prezentace:

Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI ZDROJE VÝLETY Beznosková Šárka

Stověžatá PRAHA Václavské náměstí Praha má přes 1 milion obyvatel Václavské náměstí Václavské náměstí se nachází v centru města mezi Starým a Novým Městem. Karlův most Jedná se o nejstarší pražský most a zároveň jeden z nejstarších v Evropě vůbec. Nahradil původní most z 12. století, který byl zničen povodní. Karlův most byl postaven ve 14. století za vlády krále Karla IV. Spojuje Staré Město a Malou Stranu. Pražský hrad Pražský hrad patří k nejvýznamějším historickým a kulturním objektům České republiky

Zajímavosti o Praze Národní divadlo Národní divadlo patří vedle České filharmonie a Národní galerie k nejvýznamnějším kulturním institucím s bohatou uměleckou tradicí, která pomohla uchovat a rozvíjet český jazyk a české hudební a dramatické cítění. Na budování Národního divadla se podílely široké vrstvy obyvatelstva a slavnostní položení základního kamene roku 1868 se stalo celonárodní společensko-politickou manifestací. Národní muzeum V Praze se nachází asi 20 muzeí.. Nejstarším a největším muzeem ve městě je Národní muzeum (1818), které dokumentuje dlouhou a různorodou historii českého národa. rovněž se zde nachází rozsáhlé sbírky mineralogických a paleontologických nálezů a sbírka zoologická, která se pyšní kostrou velryby, dlouhou 22 metrů.

Výlety po Praze pro celou rodinu Technické muzeum Doprava (silniční, letecká, železniční a lodní). Astronomie. Měření času. Intercamera (historie fotografie a filmu). Metalurgie. Dolování (rudný a uhelný důl). Evoluce v telekomunikační technice. Katedrála sv. Víta Kostely a kaple jsou pýchou Prahy. Katedrála sv. Víta, která dominuje Pražskému hradu, je bezpochyby tím nejskvostnějším z nich. Její současná podoba je výsledkem mnohasetletého usilování stavitelů a odrazu ekonomických a politických proměn státu v průběhu výstavby. Práce na katedrále začaly ve 14. století v pozdně gotickém stylu na straně románské baziliky. Stavba pokračovala po celá staletí a dokončena byla teprve na začátku 20. století, kdy získala renesanční a barokní prvky.

Ubytování a stravování Praha nabízí svým návštěvníkům široký výběr ubytovacích kapacit. Lze zde nalézti ubytování od luxusních 5 hvězdičkových hotelů až po nejlevnější studentské hostely a ubytování v soukromých bytech či domech všech kategorií. Restaurace U Fleků Tato vyhlášená pražská restaurace nabízí černé pivo z vlastního pivovaru, který byl založen koncem 15.století. Restaurace Žofín Restaurace se nachází uprostřed Slovanského ostrova na řece Vltavě. Z letní zahrady je nádherný panoramatický výhled na Prahu

Závěr KONEC Zdroje z web stránek: www.kcp.cz www.Praha.cz Vybrala jsem si město Praha,protože se mi jako město líbí a myslím,že je tam plno krásných věcí a památek. KONEC