Autorky: Denisa Kortanová Tereza Starcová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Jana Reisingerová ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem září 2011
Advertisements

METODICKÝ LIST Tato prezentace navazuje na výuku vlastivědy, proto
Cestovní kancelář Czech tour. Historie zámku Zámecká prohlídka O cestovní agentuře DopravaFotogalerie Informace o zájezdu.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Obec Pavlice.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
6. ročník – opakování vlastivědy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová
Valašská Polanka Andrea Polanská.
Název školy Adresa školy Číslo projektu Číslo materiálu v sadě Předmět Anglický jazyk Téma (název prezentace) Opakovací hra – slovíčka At home – 4. ročník.
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
VY_32_INOVACE_12_ Čtení slov s porozuměním 1 (SADA ČÍSLO 1)
Hra je určená pro dvě družstva nebo dva žáky – červené x modré Po kliknutí na tlačítko s číslicí se zobrazí otázka, s otázkou se zároveň zobrazí napovídající.
Lidé a čas 1) DÁVNÁ MINULOST.
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
MENU  HRA HRA  NÁPOVĚDA NÁPOVĚDA  AUTOR AUTOR.
Státní symboly České republiky
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_D_I Ročník: I. Vzdělávací oblast: Dějepis Vzdělávací obor:
Středočeský kraj.
Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Elektronická komunikace
Autor: Mgr. Ilona Nováková
ZELENÁ HORA Z HISTORIE OBCE.
Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Mateřská škola V KOLOVRATECH MENU dále.
DĚJINY ČESKÝCH ZEMÍ POSLEDNÍ PŘEMYSLOVCI.
Český stát za vlády Lucemburků
Státní symboly České republiky
ČESKÝ STÁT - územní rozsah.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D_03.19.Testové.
CZ.1.07/1.4.00/ METODIKA Výkladová prezentace – přechod stránky kliknutím, nadpis automatický, informace přicházejí po kliknutí, fotografie nabíhají.
PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Významné postavy rodu Lucemburků OB21-VVP-HUM-DEJ-BUJ-L
Období vlády Přemyslovců a Lucemburků v českých zemích Za předpokladu použití přílohy k učebnicím vlastivědy Obrazy z českých dějin a psacích potřeb.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_14_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_KARLŮV MOST Název: KARLŮV MOST.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
Karel IV. Jolana Muchová Obsah: Obecné informaceKarel IV. BylJeho StavbyManželkyDětiKvíz.
Projekt - Místo, kde žiji. 2. ročník ZŠ Bezno ZŠ VY_32_INOVACE_08 Napiš své jméno a třídu.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV: VY_12_INOVACE_22_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_KOSMOVA KRONIKA ČÍSLO PROJEKTU:
Anotace Žáci pomocí prezentace se seznamují se státními symboly. Učí se je pojmenovávat i popisovat. Aktivně odpovídají na otázky označené v prezentaci.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_04_01_07.
Česká republika Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
pol. 12. století - konec 15. stol.
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Nápověda: Poznal jsi kostel? Kolem kostela je zajímavý, starý hřbitov. Touto vesnicí také protéká čistý potůček. Moje adresa Úvodní stránka 9.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
AUTOR: Mgr. Ludmila Kašpárková NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_27
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Pravěk a středověk JAK TO BYLO?
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
BRNO Matěj Pilát
Pomocné vědy historické
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Novověk – Marie Terezie, osvícenství
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
LUCEMBURKOVÉ NA ČESKÉM TRŮNĚ
Karel IV. OTEC VLASTI
Přehled významných panovníků
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3A_09
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Transkript prezentace:

Autorky: Denisa Kortanová Tereza Starcová Zdroj: http://www.mcnedvezi.cz/index.php?id=8 Historie Nedvězí Autorky: Denisa Kortanová Tereza Starcová Menu

Menu Návod Historie Nedvězí O autorkách

O autorkách Jmenuji se Denisa Kortanová. Moje nejoblíbenější barva je modrá a ráda hraji stolní tenis. Jmenuji se Tereza Starcová. Moje nejoblíbenější barva je žlutá a ráda něco vyrábím. Menu

Scénář Autorky: Denisa Kortanová, Tereza Starcová Prezentace: Denisa, Tereza Vedoucí projektu: Denisa Poskytování informací: Tereza Obrázky: Tereza Kvíz: Denisa Menu

Návod Při celé prezentaci používejte kliknutí levého tlačítka myši Po přečtení textu klikni na Sida z doby ledové který ti ukáže cestu dál. Vyzkoušej si to!!! Dále

Návod Po každé stránce s vědomostmi se ti objeví otázka. Když na stránce s vědomostmi klikneš na Diega poradí ti správnou odpověď!!! Když budeš pozorně číst a správně odpovídat na otázky, sestaví se ti obrázek z filmu „Doba ledová“.Když odpovíš špatně dostaneš se na začátek. Nezklamu tě!!! Menu

Špatně Odpověděl jsi špatně. Musíš se vrátit na začátek. Na začátek

Založení obce Založení obce patří pravděpodobně do období vlády Přemyslovců, kteří vlastnili veškerý majetek na východ od Prahy k Říčanům.

Otázka 1. Do kterého období vlády pravděpodobně patří založení obce? Přemyslovců Lucemburků Habsburků

Otázka 1. Do kterého období vlády pravděpodobně patří založení obce? Přemyslovců Lucemburků Habsburků Měli tento znak

Výborně Odpověděl(a) jsi dobře. Tady máš díly na sestavení obrázku. Další

Jak vznikl název Nedvězí? Název Nedvězí byl odvozen z tzv. přírodního jména medvěd. Původní slova zanikla a lidé si název přizpůsobili. Odtud pochází znak Nedvězí - "Medvěd na zeleném poli".

Otázka 2. Od kterého přírodního jména byl odvozen název Nedvězí? Vlk Gepard Medvěd

Otázka 2. Od kterého přírodního jména byl odvozen název Nedvězí? Vlk Gepard Medvěd Správné zvíře je všežravec

Výborně Odpověděl(a) jsi dobře. Tady máš díl na sestavení obrázku. Další

Kdo vlastnil Nedvězí? V roce 1364 vlastní Nedvězí Václav, Linhart a Mikuláš, synové staroměstského konšela Mikuláše Planera. Majetek přebírá královská koruna. V roce 1419 jej Václav IV. prodává Litmírovi ze Lhotky. Král Vladislav ll přenechal Nedvězí mincmistrovi Vilému Kostkovi z Postupic. V roce 1589 vlastní Nedvězí rytíř Albrecht Raus z Vražkova později ho zdědil jeho syn Václav. Po vojenské porážce českých stavů majetek Václava Šťastného Rause připadl knížeti Karlu Lichtenštejnovi.

Otázka 3. Otázka: V kterém roce prodává Václav IV. Nedvězí Litmírovi ze Lhotky? 1424 1419 1436

Otázka 3. Otázka: V kterém roce prodává Václav IV. Nedvězí Litmírovi ze Lhotky? 1424 1419 1436 Číslo je dělitelné třemi.

Výborně Odpověděl(a) jsi dobře. Tady máš díl na sestavení obrázku. Další

Hospodářství V roce 1653 mělo Nedvězí pouze deset hospodářských stavení. Teprve zrušením nevolnictví Josefem II., vznikla naděje na zlepšení pro vznikající průmysl.

Otázka 4. Otázka: Kterým panovníkem bylo zrušeno nevolnictví? Josefem I. Josefem II. Josefem III.

Otázka 4. Otázka: Kterým panovníkem bylo zrušeno nevolnictví? Josefem I. Josefem II. Josefem III. Počet prstů které ti ukazuji je zároveň správná odpověď

Výborně Odpověděl(a) jsi dobře. Tady máš díl na sestavení obrázku. Další

Zemědělství Od druhé poloviny 19. století pronikají moderní prostředky také do zemědělství a zásluhou pokročilých hospodářů, Josefa Rathouského a Františka Hubnera se objevují i v Nedvězí. Začínají se uskutečňovat důležité akce pro zlepšení životního prostředí.

Otázka 5. Otázka: Díky kolika pokročilým hospodářům pronikly moderní prostředky do zemědělství? 3 2 4

Otázka 5. Otázka: Díky kolika pokročilým hospodářům pronikly moderní prostředky do zemědělství? 3 2 4 To určitě není.

Výborně Odpověděl(a) jsi dobře. Tady máš díl na sestavení obrázku. Další

Co se od roku 1871 do 1884 postavilo Stavěl se kamenný most, lávka a nová silnice od Pacova ke Kolovratům.

Otázka 6. Co se od roku 1871 do roku 1884 v Nedvězí postavilo? Vysutý most, lávka a nová cesta v parku. Most, lávka a železnice od Pacova ke Kolovratům. Most, lávka a silnice

Otázka 6. Co se od roku 1871 do roku 1884 v Nedvězí postavilo? Vysutý most, lávka a nová cesta v parku. Most, lávka a železnice od Pacova ke Kolovratům. Most, lávka a silnice Pochybuji že by se od roku 1871 do 1884 v Nedvězí stavěl vysutý most

Výborně Odpověděl(a) jsi dobře. Tady máš díl na sestavení obrázku. Další

Škola v Nedvězí Pro velký zájem na výchovu a vzdělání obyvatel.13. března 1884 se zahájila výstavba nové, školní budovy a 26. června stejného roku byla otevřena. Škola dříve Škola nyní

Otázka 6. Otázka: Kdy se zahájila výstavba nové školní budovy? 13. března 26. června 21. června

Otázka 7. Otázka: Kdy se zahájila výstavba nové školní budovy? 13. března 26. června 21. června 26.6 to myslím nebylo

Výborně Odpověděl(a) jsi dobře. Tady máš díl na sestavení obrázku. Další

Památka z 20.století Začátek 20. Století je spojen s první světovou válkou. V nedvězí je tedy žulový pomník, na kterém jsou napsána jména jedenácti občanů, kteří v této válce zesnuli. Pomník byl odhalen v roce 1919 v „Sadu svobody“

Otázka 8. Otázka: Kolik občanů zesnulo v první světové válce? 11 8 9

Otázka 8. Otázka: Kolik občanů zesnulo v první světové válce? 11 8 9 Dané číslo je prvočíslo

Výborně Odpověděl(a) jsi dobře. Tady máš díl na sestavení obrázku. Další

Místní muzeum Další významnou věcí bylo založení místního muzea. Bylo otevřeno v roce 1923. V muzeum byly hlavně vystaveny zemědělské nástroje a stroje.

Otázka 9. Otázka: Co především bylo vystavené v muzeum? Voskové figuríny Zemědělské stroje Stavebnice Merkur

Otázka 9. Otázka: Co především bylo vystavené v muzeum? Voskové figuríny Zemědělské stroje Stavebnice Merkur Jak by se do Nedvězí dostala stavebnice Merkur? C to není!!!

Výborně Odpověděl(a) jsi dobře. Tady máš poslední díl na sestavení obrázku. Další

Výborně Myslím že teď už o Nedvězí víš úplně VŠECHNO!!! Menu