„ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“ Spolufinancován Evropskou unií z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regenerace sídliště Hromůvka
Advertisements

Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
TZ 21 – navrhování otopných soustav
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Rekonstrukce historického areálu FF MU
Projekční a architektonická kancelář Stavební a obchodní společnost
TZ přednáška Otopné soustavy
Studijní program Stavební inženýrství
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 2 Zemní práce.
Vybrané základní pojmy stavebního zákona.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
JUDO Semily Nové Dojo 2007 D.Šída. Historie a smysl Judo v Semilech: Oddíl Judo Semily, kde 90% členstva tvoří mládež do 15ti let, a jehož počátky se.
Podlahy Normativní základna Skladby vrstev Ing. Vladimír Veselý
Projekt TROLLEY Dobrý den.
PARTNEŘI PROJEKTU ING.SLADKÝ PAVEL + RENTEL PŘEDSTAVUJÍ E-LEARNINGOVÝ SYSTÉM JAKO POMŮCKU PRO ZAVÁDĚNÍ “KVALITNÍHO MANAGEMENTU VE VZDĚLÁVÁNÍ”
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
IKON, s. r. o., Frýdek-Místek Web: Tel: Fax: Mobil: Kompletní.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Nový městský stadion Vítkovice Statutární město Ostrava Odbor ekonomického rozvoje.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Univerzitní centrum energeticky efektivních budov
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Novostavba rodinného domu
Přednáška 11 Otopné soustavy Doc.Ing.Karel Kabele,CSc.
ÚSPORY ENERGIÍ V HLAVNÍ ROLI Společnost 3E system s.r.o.
Výstavba sportovního areálu 20.základní škola Plzeň, Brojova 13, příspěvková organizace Brojova 13, Plzeň Kontaktní osoba pro projekt: Mgr. Pavel.
Úspory energie a regenerace
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Nabídka pro „Školy v p ř írod ě “ Sportovní areál s možnostmi sportovního vyžití pro děti.
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Projekt Centra sportu AŠSK ČR
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
AUTORIZOVANÉ OSOBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Sportovní areály m ě sta Kladna O sportovní a volnočasové využití se stará společnost Sportovní areály města Kladna. V Kladně samotném je několik sportovních.
Rekonstrukce historického areálu FF MU Druhá etapa 2013 –
N á zev projektu: „ Sportovní víceúčelové centrum Králův Dvůr „ Registračn í č í slo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Sportovní.
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
Sport ve Štětí Komise pro sport a volný čas města Štětí Prosinec 2015.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
SPORTOVNÍ AREÁL MÍROVÁ SE VÁM JIŽ OD 1. KVĚTNA 2011 OTEVÍRÁ NABÍZÍME...
NABÍDKA POZEMKŮ BUŠTĚHRAD RFK Invest, a.s., sídlem Praha 3, Husinecká 10, PSČ , IČ: zaps. v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem.
Vizualizace pro připomínky členů Spolku pro Tisou Červen 2017
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
Průzkumy území a staveb
RP02-17 Program na podporu obnovy venkova pro rok 2017
Defektoskopie a zkušebnictví
UK FTVS - Výstavba první a druhé etapy sportovního kampusu Veleslavín
RP02-18 Program na podporu obnovy venkova pro rok 2018
Staveniště a zařízení staveniště
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
OPRAVA PLAVECKÉHO STADIONU
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

„ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“ Spolufinancován Evropskou unií z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova v rámci opatření III.3.1. Vzdělávání a informace Programu rozvoje venkova ČR Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí 1

Výstavba sportovišť Prusinovice 2.10.2008 Ing. Josef Durník Tel: 602 587 959 E-mail: durnik@tennis-zlin.cz

TENNIS ZLÍN a.s. – představení společnosti dlouholetá tradice realizace sportovních hřišť ISO 9001 a 14001 projekční oddělení (studie, projekty) široká škála staveb (UT, polyuretany, dřevo, squash…) vlastní výzkum a vývoj zkušební přístroje servis pro umělá hřiště – údržba poradenská činnost

Základní rozčlenění sportovišť Venkovní sportovní povrchy multifunkční (víceúčelová) hřiště – tenis, volejbal,nohejbal, basketbal… jednoúčelová hřiště – tenis, volejbal, házená, česká házená,… fotbalová hřiště atletické dráhy a sektory – skok do dálky, skok vysoký, skok o tyči, rozběžiště Vnitřní sportovní plochy tělocvičny základních škol víceúčelové haly sportovní haly

Venkovní umělé sportovní povrchy Umělý trávník se zásypem křemičitým pískem se zásypem gumovým granulátem Polyuretany – tartany víceúčelová hřiště atletika

stávající plochy x nové plochy Výběr staveniště stávající plochy x nové plochy Hodnocení staveniště rovinatost konstrukce podloží přístup (příjezd, vzdálenost) napojení na inženýrské sítě Stavební řízení (zákon 183/2006) ohlášení stavby územní řízení stavební řízení

Dokumentace venkovních sportovních ploch Stupeň - v návaznosti na stavební řízení=>realizace => výběr zhotovitele Cíle projektu, priorita, využití, cílová skupina Velikost plochy (možnosti x přání) Odvodnění plochy Konstrukce spodní stavby Sportovní povrch a lajnování Vybavení Oplocení – záchytné (výška, materiál, odolnost) x areálové Osvětlení hřiště – provozní x bezpečnostní Přístupy Terénní úpravy

Vnitřní sportovní povrchy Dřevěné podlahy palubové - masiv x lepené skladba: jednorošt, dvourošt, minirošt Polyuretanové podlahy (Alsagym) Kombinované podlahy (dřevěné+PU) Podlahy PVC Textilní koberce (tenis)

Dokumentace pro vnitřní sportovní povrchy Dokumentace je součástí stavebního objektu obložení stěn vytápění ventilace osvětlení

Normy pro navrhování sportovišť ČSN EN 14 877 Povrchy pro sportoviště – syntetické povrchy pro venkovní zařízení – specifikace ČSN EN 15 330 – 1 Povrchy pro sportoviště, syntetická tráva a textilní povrchy určené hlavně pro venkovní použití - část 1: specifikace pro syntetickou trávu ČSN EN 14 904 Povrchy pro sportoviště – halové povrchy pro víceúčelové použití - specifikace

Základní hodnotící parametry sportovních povrchů Útlum síly Vertikální deformace Kutálení míče Odskok míče Tření

Certifikace fotbalových hřišť Metodický pokyn ČMFS

Zkoušení a měření sportovních povrchů Berlínský atlet -> <- odskok míče výstupy měření

Provoz a údržba

Normy pro navrhování a realizaci nářadí Vybavení tělocvičny Normy pro navrhování a realizaci nářadí Revize nářadí

Děkuji za pozornost