Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdálený přenos obrazu z operačního sálu
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
a Internetové dispečinky
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Připojení k internetu.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Zpracoval: Šafránek David
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Informatika Počítačové sítě.
Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu – seznámit se s principy datové komunikace – seznámit se s principy distribučních systémů – seznámit se s.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
PC SÍTĚ I.
INTERNET.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_140_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Národní informační portál s podporou call centra (NIP) Fórum cestovního ruchu listopadu 2011 Pardubice.
Představení mydlink TM Co je mydlink Mobilní aplikace Proč mydlink Pro koho je mydlink určen Rodina produktů mydlink.
Počítačová síť a typy sítí
1 Encontrol s.r.o. POHODLÍ | ÚSPORY | BEZPEČNOST.
Chytré sítě Smart grids.
Informatika - prezentace
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola, Písek, Karla Čapka 402 Střední průmyslová škola Vyšší odborná škola Bankovní institut vysoká škola, a.s.
Informační kiosky přínosy nasazení Zbyněk Grepl
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
ČD-Telematika a.s., Pod Táborem 6, Praha 9 Internet a elektronické komunikace pro veřejnou správu z pohledu ČD-Telematika a.s. Ing. Miroslav Šídlo.
Converged Communications Friday, April 10, 2015 Telekomunikační technologie jako nástroj pro optimalizaci chodu zdravotnického zařízení.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Metropolitní sítě měst a obcí
Využití informačních a komunikačních technologií (ICT) Informační systémy ve státní správě.
Město Nové Město na Moravě Projekt Regionální informační síť iNOVOMĚSTSKO
Copyright © 2011, atlantis Leden Copyright © 2011, atlantis Aruba VPN NEW.
Zubní víla s. r. o. ERP Money S5.  Robustní  Výkonný  Bezpečný  Pro větší společnosti  Řeší specifické požadavky  Garance nejvyšší kvality  Jazykové.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Počítačové sítě Základní pojmy.
Peněžní ústavy Petr Machala. 1.Každá domácnost, firma i stát musí každý měsíc platit řadu služeb. a)Které provozní náklady platíte u vás doma? b)Jakým.
Copyright © 2011, atlantis Videokonference Unified Communications Cloud Telefonie Kamerové systémy WiFi infrastruktura Bezpečnost ICT infrastruktura Networking.
Metropolitní a regionální sítě Nejen infrastruktura, ale i obsah.
Informatizace společnosti Mgr. Radko Martínek ministr.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
POWER LINE – PLC (POWER LINE COMMUNICATION)
ISSS 2006, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 NázevVY_32_INOVACE_182_Deleni_poc.siti_teorie.
Připojení k internetu Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí. Grafické znázornění části internetu.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
ISSS 2005, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
T-Mobile Moje Info Možnosti využití SMS v komunikaci s občany.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
Počítačové sítě Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Počítačová síť LAN WAN Firewall.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Co je to skype ? je peer-to-peer program, umožňuje provozovat Instant messaging, internetovou telefonii(VoIP), videohovory a přenos souborů instalace.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
Možnosti připojení k internetu
Elektronické bankovnictví
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Domovní elektrická instalace
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Transkript prezentace:

Metropolitní síť

Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření o budoucí aplikace  Úspora provozních nákladů obce

Bezpečnost a Informace  Obecní Intranet – aktuální informace o obci i pro občany bez připojení k internetu  Obecní kamerový a dohledový systém - p revence kriminality a vandalismu  Varovný a informační systém obyvatelstva  Monitorovací čidla  Informační kiosky, hot-spoty

Přínosy pro obec  Možnost propojení obecních budov  Zvýšená bezpečnost  Podpora turistického ruchu  Dostupnost informací z Internetu i pro občany bez připojení na Internet  Jednodušší a efektivnější rozšiřování existujících systémů (dohledové kamery, obecní rozhlas, monitoring zařízení...)‏

Výhody pro domácnosti a podniky  Rychlé přenosy dat - Internet, domácí kamery  Přenos hlasu v nejvyšší kvalitě – VoIP, možnost pevné linky s voláním zdarma  Multimediální aplikace – IPTV, VoD – kvalita až HDTV  Zálohové servery na data  Propojení uživatelů v kvalitě místní LAN (IPTV= televize přes počítačovou síť, VoD = video na vyžádání, HDTV = televize ve vysokém rozlišení, LAN = místní počítačová síť, VoIP = telefon přes internet)‏