Metodika hodnocení bariér v domácím prostředí. Obsah prezentace •O projektu •Subjektivní část hodnocení •Objektivní část hodnocení •Plán na následující.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
typologie obytné stavby 1.roč.APS FAST 4. Přednáška ČLÁNKY NORMY
Advertisements

Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
HOME STAGING VZOROVÝCH BYTŮ podpora prodeje developerských projektů
Založení restaurace La Veranda
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Hodnocení domácího prostředí DEMO Zkušenosti z praxe
Posouzení nepříznivé sociální situace
Vývoj metodiky a její verze před realizací pilotních studií.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Hodnocení domácího prostředí Kazuistiky
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Výsledná metodika hodnocení bariér v domácím prostředí + vyhlášení pravidel soutěže.
Workshop - internetové poradenství. Vzdělávání v oblasti IP Nová oblast Nová oblast  Pro nás  Obecně Do současné doby se kurzům IP věnovaly zejména.
SEMAFOR home Smart Evaluation Methodology of Accessibility FOR home.
Výsledky pilotních studií včetně výsledků a kazuistik.
Aktivita C1 Vzájemné učení škol v oblasti autoevaluace celostátní závěrečná konference Praha Prezentují: Kateřina Žežulová - workshopy Jana.
Jak válčíme: průzkumy, standardy, postery… Lenka Bělohoubková Komise IVIG.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Eva Brožová Alexandra Bečvářová
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované.
ZÁKLADY ARCHITEKTONICKÉHO NAVRHOVÁNÍ KATEDRA ARCHITEKTURY VŠB -TUO
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby STA34 Studie rodinného domu
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Odstraňování architektonických bariér v domácnostech osob se získaným poškozením mozku další dílek do skládanky péče o OZP konference „Vybrané metody a.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením: „Metodika hodnocení bariér v domácím prostředí“ Vývoj metodiky pro evaluaci a modifikaci.
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením: „Praktické zkušenosti s hodnocením bariér v domácím prostředí“ Vývoj metodiky pro evaluaci.
Hodnocení DeMo v projektu NetZP Mgr. Andrea Preclíková.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Environmentální výchova a
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vývoj metodiky pro evaluaci a modifikaci domácího prostředí osob se zdravotním postižením za účelem zvýšení jejich zaměstnatelnosti (DeMo) Číslo projektu:
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Bytové prostory Číslo DUM: VY_52_INOVACE_76_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova Tematická.
celková situace Matěchova Na Strži Martin Štěrba Matěchova 1034/6
NBU2A LS2015 / RODINNÉ DOMY Petr LÉDL / Petr ŠIKOLA KATEDRA ARCHITEKTURY KONCEPT A DISPOZICE RODINNÉHO DOMU.
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
Studie: Podnikové domy
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_076 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název práce:
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
VY_32_INOVACE_Luk_I_07 Rodina – domov, bydlení Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
VY_32_INOVACE_14_08_bezpečnost a hygiena provozu domácnosti, údržba, úklid.
V Českých Budějovicích, únor 2017
UNA – závěrečné shrnutí – příprava ke zkoušce
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
RODINNÝ DŮM NÍZKOENERGETICKÝ ÚSPORNÝ MÍSTO STAVBY: KLIMKOVICE
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Mapování přístupnosti a pražská Mapa přístupnosti
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Metodika hodnocení bariér v domácím prostředí

Obsah prezentace •O projektu •Subjektivní část hodnocení •Objektivní část hodnocení •Plán na následující období

Realizace projektu – (24 měsíců) Celkem 3 fáze –Teoretická část dokončena –Zahájena praktická i vzdělávací část –Absolvovány obě zahraniční stáže (teoretická i praktická)

Cíle projektu Metodika pro hodnocení – IDENTIFIKACI architektonických bariér v domácím prostředí na základě přístupů používaných v zahraničí a její pilotní otestování –Department of Health Sciences, Lund University –Centro de Reabilitação Profissional de Gaia

Výstup projektu Brožura: •Úvod do problematiky včetně legislativních souvislostí •Vlastní metodika identifikace bariér: jejich závažnost, četnost jejich překonávání, potřeba z pohledu klienta –Objektivní/subjektivní část •Instrukce k hodnocení •Modelové situace •Strukturovaný přehled kompenzačních pomůcek a typů úprav

Subjektivní část metodiky Usability In My Home jako inspirace a naše verze

a) Jak vám současný stav vaší domácnosti umožňuje obvyklým způsobem provádět následující každodenní činnosti? b) Jak jste spokojen(a) s vykonáváním následujících každodenních činností ve vaší domácnosti? Tuto činnost neprovádí m (uveďte křížek) Nemohu odpověd ět (uveďte křížek) 1. Použití toalety Provádění osobní hygieny 3. Vaření 4. Příprava jednoduchých pokrmů 5. Pohyb v domácnosti (s/bez kompenzačních pomůcek)

Činnost1-5 nebo X Poznámka A. VSTUP DO DOMÁCNOSTI: Vcházení a odcházení do/z bytu Ovládání dveří a přijímání návštěv (systém odemykání, komunikace s návštěvou - kukátko, domácí telefon) B. OBECNÉ ČÁSTI DOMÁCNOSTI: Pohyb v domácnosti (přístup do jednotlivých místností a manipulační prostor v nich) Větrání a zatemňování oken Jak jste spokojen/a s vykonáváním níže uvedených činností ve Vaší domácnosti? 1 Velmi spokojen(a) 2 Spokojen(a) 3 Ani spokojen(a) ani nespokojen(a) 4 Nespokojen(a) 5 Velmi nespokojen(a) XNení relevantní

Objektivní část metodiky Housing Enabler jako inspirace a ukázka naší verze

Koupelna + WC Kuchyň + jídelna Ložnice Obývací pokoj Domácí pracovní prostor Domácí prostor pro rehabilitaci Technické prostory Venkovní prostor (J) Bariéra Závažnost (0-3) Četnost (0-5) Poznámky A.VSTUP DO DOMÁCNOSTI: 1. Schody/výškové rozdíly neumožňují vstup 2. Absence zábradlí/jednostranné či přerušované zábradlí neumožňují vstup 3. Přístupová cesta neumožňuje vstup (povrch, šířka, charakter) 4. A.B. OBECNÉ ČÁSTI DOMÁCNOSTI 87.

Hodnocení závažnosti bariéry: 0 = není relevantní 1 = bariéra, kterou je klient schopen překonat vlastními silami nebo s pomůckami, které již doma má a umí s nimi zacházet 2 = bariéra, kterou je klient schopen překonat pouze s dopomocí druhé osoby 3 = bariéra, kterou není klient schopen překonat ani s dopomocí druhé osoby Hodnocení četnosti překonávání bariéry: 0 = není relevantní – v daném prostředí se nevyskytuje nebo ji klient nepotřebuje překonávat 1 = Maximálně 1x měsíčně 2 = Maximálně 1x týdně 3 = Více než 1x týdně 4 = Alespoň 1x denně 5 = Více než 1x denně ??? Důležitost z pohledu klienta: Po vyplnění dotazníku je klient vyzván, aby zakroužkoval 5 bariér, jejichž překonávání je z jeho pohledu nedůležitější. 234

Plánované aktivity •Zpracování jednotlivých kapitol brožury •Realizace pilotních studií k ověření první verze metodiky •Uspořádání 3. semináře - workshop •Uspořádání závěrečné konference Kontakt: