VSTUPTE DO DALŠÍHO ROČNÍHO OBDOBÍ “PODZIM”

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Léčivé rostliny Znáš léčivé rostliny a jejich účinky?
Advertisements

SPIRULINA BARLEY + BARLEY
Lidské zdraví a potrava - pokračování
Masáže Liberec Svlečená 12 Liberec Tel:
Nově pěstované rostliny a jejich využití
„EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Látkové složení lidského těla- prvky
15 DŮVODŮ, PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO!
VITAMÍNY.
Proč finské doplňky stravy FINCLUB?. PROČ NAŠE PRODUKTY NEMAJÍ KONKURENCI?
Informační studie Lukáš Marek, Kurs: IZI215, Po ,00001 Volba optimálního doplňku stravy pro sportovce.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Mízní soustava odvod mízy zpět do krve části:
Zdravá výživa II Dagmar Šťastná.
Přírodní olej bohatý na antioxidanty
Zelinářské zahrady.
DETOXIKACE – očista organismu
Steroidní hormony Dva typy: 1) vylučované kůrou nadledvinek (aldosteron, kortisol); 2) vylučované pohlavními žlázami (progesteron, testosteron, estradiol)
ZDRAVÍ “Jak si zajistit dlouhodobé zdraví a ideální váhu“ Průvodce Vaším zdravím.
Stopové prvky Olivia Stamates.
Vitamíny Přírodní látky složité látky převážně rostlinného původy
HOBITI.
Antioxidanty Hejmalová Michaela.
Výživa Metabolismus = látková výměna – soubor chemických dějů v buňkách katabolismus: štěpení živin na jednodušší látky, definitivně končí u CO2, H2O a.
VITAMÍNY A MINERÁLY.
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
VODA A ŽIVOT Voda je jedním z nejdůležitějších prostředků k životu na naší Zemi. Potřebuje ji člověk, zvířata i rostliny.
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO Čerstvě naražený ležák není jen chutný,ale i zdravý. Pivo obsahuje fůru vitamínů (hlavně skupiny b) a kopu minerálů.
IMMUBLEND.
Imunita, obranné mechanismy v těle, infekční nemoci
Homeostáza a termoregulace
VITAMÍNY Jiří Folbrecht.
Superfoods superpotraviny.
FOREVER Vit♀lize™ Women’s FOREVER Vit♀lize™ Women’s Jak ženy stárnou, mohou využít další pomoc v boji proti volným radikálům, na zvládnutí stresu, zvýšení.
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
Vitamíny Lépe přírodní než umělé! Obr. 1
TROJLÍSTEK DOKTORA KUČERY
Zdravá výživa VY_52_INOVACE_119.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTA ODBORNÝ PRACOVNÍK V OCHRANĚ A PODPOŘE VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ Nikol Vokáčová 2015/2016.
Vitamíny rozpustné v tucích  Mezi vitamíny rozpustné ve vodě řadíme: Vitamíny skupiny B Vitamín C Vitamín H Kyselina listová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Acai Černá třešeň Červená řepa Zelené jablko Hruška Rakytník Malina Brusinky Granátové jablko Borůvky Maqui.
„Sluneční“ Vitamín D - v zimě nedostatkové zboží.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Alexandra Hoňková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA A M ATEŘSKÁ ŠKOLA K LADNO, N ORSKÁ 2633 A UTOR : M GR. K ATEŘINA W ERNEROVÁ N ÁZEV MATERIÁLU : VY_52_INOVACE_C H.9.W E.12_V.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Doplňky stravy pro seniory - ano či ne? Mgr. Šárka Novotná.
Antioxidanty  Antioxidanty jsou látky, které zabraňují oxidačním procesům probíhajícím v našem těle  Oxidační procesy v těle vyvolávají volné radikály.
Mikroživiny jsou vedle makroživin (sacharidy, tuky, bílkoviny) nezbytnou částí našeho jídelníčku. minerály Mikroživiny jsou tvořeny vitamíny. Tyto látky.
Citrony Limetka Pomeranče Šípky – Rose Hips Acerola Hesperidin Rutin.
Vitamíny Jejich funkce a kde je najdeme VY_32_INOVACE_05_36.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Předmět:chemie Ročník: 3. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o vitamínech. Klíčová slova: vitamíny,
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Chlorophyl Chlorela Spirulina Tolice vojteška Mladá pšenice Mladý ječmen.
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_JABLKO Výchova.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zelinářské zahrady.
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO
Vitamíny Přírodní látky složité látky převážně rostlinného původy
Transkript prezentace:

VSTUPTE DO DALŠÍHO ROČNÍHO OBDOBÍ “PODZIM” SE ZDRAVOU A SILNOU IMUNITOU “Prevence chrání naše tělo a zdraví před zásahy lékařů.” B.A. NIKOLA BURY

NA CO SE MŮŽETE DNES TĚŠIT?? Proč je naše imunita s přicházejícím podzim oslabena? Jak vypadá naše tělo, když na prevenci nemyslíme a tělo je bez vitamínů? Proč je důležitá prevence? 5 kroků k vybudování silného imunitního systému Jedna nouzová rada… A co naše děti a mladší sourozenci? …???

Oslabená imunita Naučte se naslouchat Vašemu tělu Únava a vyčerpanost… Časté nachlazení… Opakované infekční onemocnění… Alergie… Přecitlivělost… Akné – pupínky, vyrážky, … Bolesti kloubů, svalů, celého těla… Oslabená imunita

Jste takové… Nebo…

Tohle jste Vy…?

Když nemáme dostatek vitamínu Co tedy oslabuje naši imunitu? Výkyvy počasí (teplo, zima, slunko, déšť) Nedostatečný přísun vitamínů a minerálů Špatná životospráva Nedostatek pohybu Málo odpočinku Když nemáme dostatek vitamínu Tělo nemá dostatek “paliva” bránit se bakteriím, virům, plísním a dalším parazitům Nemá sílu se bojovat s mikroorganismy, které nás napadají a škodí TAK JAKO AUTO BEZ BENZÍNU NEPOJEDE… STEJNĚ TAK I NAŠE TĚLO BEZ VITAMÍNU FUNGOVAT NEBUDE

KROK 1 OČISTA TĚLA Do těla se dostávají: Toxiny, konzervační látky z výživy, léků, tabáků, znečištěného ovzduší,… Tělo odstranit škodlivé látky neumí protože: - Jsme ve stresu, stárneme, nemáme čas na pohyb na čerstvém vzduchu Naším čistě přírodním pomocníkem je: fin DETOXITABS Patentovaný brokolicový extrakt BroccoRaphanin (300mg) = 300g surové brokolice Silný antioxidant Aktivuje schopnost těla odstraňovat toxiny Zároveň Posilňuje oslabený organismus Pečuje o srdečně cévní aparát

KROK 2 POSÍLIT IMUNITU Fin BIOMARE CAPS DNEŠNÍ DOBA = vysoký obsah škodlivin v ovzduší, vodě i potravinách = organismus NENÍ schopen nastartovat imunitní procesy sám Co imunitní systém aktivizuje? Fin BIOMARE CAPS olej ze žraločích játer Alkyglyceroly a squalen Omega 3 nenasycené mastné kyseliny Účinek Rychlá reakce organismu na infekci Posilňuje organismus Podporuje krve tvorbu a činnost ledvin Přispívá ke správné hladině cholesterolu

POZOR!!! Naše tělo si neumí vytvořit vitamín C… Vitamín C - vitalita pro organismus - Silný antioxidant Posilňuje imunitu Působí proti psychickému vyčerpání Fin XYLIACERTABS Přírodní extrakt z třešně a rybízu 60mg – vitamínu C Bioflavonoidy – látky, které efekt vitamínu C násobí Xylitol – prevence zubního kazu přírodní vitamín C umí naše tělo lépe vstřebat

KROK 3 POSÍLIT PSYCHIKU NEBO… Fin AVIS Bojujete se stresem, nesoustředěností, špatnou náladou, trémou, úzkostlivými stavy nebo přecitlivělosti? Fin AVIS Extrakt z ovesných klíčků- zklidňující účinek ve stresových situacích Komplex vitamínů B má příznivý vliv na nesoustředěnost, podrážděnost, únavu a přecitlivělost Posiluje tělesnou a psychickou slabost Posiluje ledviny Navozuje kvalitní spánek NEBO…

Jste unavení, nechce se Vám nic dělat, trpíte apatii, Vaše pracovní výkonost klesá nebo máte nedostatek energie? Fin DYNAFORSIS Výtažek z bylinky ROZCHODNICE RŮŽOVÉ Co všechno taková bylinka umí? Pomáhá přizpůsobit organismus stresu Zlepšuje soustředění a zbystření Stimuluje centrální nervový systém Zmírňuje podrážděnost z únavy Zvyšuje pracovní výkonost Při nedostatku energie funguje jako životabudič

BOJ PROTI CIVILIZAČNÍM CHOROBÁM KROK 4 BOJ PROTI CIVILIZAČNÍM CHOROBÁM Každý den na nás útočí obrovské množství VOLNÝCH RADIKÁLŮ, které napadají buňky v těle a poškozuji je = Rychlejší stárnutí, zdravotní potíže Fin SELENITABS – co všechno chrání? Nezbytný pro správnou funkci imunity Zvyšuje schopnost organismu odolávat nádorovým buňkám Chrání organismus před volnými radikály Pozitivní vliv na: Oči – ochraňuje před šedým zákalem Klouby – omezuje vznik artrózy Štítnou žlázu – přispívá ke správné funkci Mozek – podporuje paměť a myšlení Srdce a cévy – chrání před aterosklerózou Organický selen, zinek, mangan a vitamín C

SYMBOL KLIDU A PRUŽNOSTI KROK 5 SYMBOL KLIDU A PRUŽNOSTI FINTABS CD Hodnotný zdroj vápníku důležitý pro stavbu kostí a zubů Vápník je obohacen o hořčík, který spolu s vitamínem D a C zajišťuje optimální vstřebatelnost Chrání proti odvápnění v pozdějším věku Hořčík je nezbytný pro správnou funkci svalů, srdce, oběhového systému. Ups…

KDYŽ UŽ JE NEJHŮŘ… PRVNÍ POMOC… BETA - GLUKANY Fin GLUKIMTABS Patentovaná složka beta-glukan z potravinářských kvasnic Beta-glukan má magickou sílu: Zrychluje léčbu infekčního, virového, bakteriálního, plísňového a parazitárního onemocnění Zvyšuje aktivitu imunitního systému Vychytává volné radikály

DRUHÁ… A ZÁROVEŇ PRVNÍ POMOC Fin ECHINFIS – pomocník pro posílení imunity extrakt vyráběný z kořene a natě rostliny ECINACEA PURPUREA VNITŘNÍ POUŽITÍ: Zmírňuje průběh onemocnění Snižuje riziko nachlazení Léčí při chřipce Chronické onemocnění horních a dolních cest Echinacea posilňuje obranný systém Působí na záněty hrtanu VNĚJŠÍ POUŽITÍ: Ekzémy Lupenka Vředy Ošetřování ran a popálen

A CO DĚTI??? NEZAPOMÍNEJTE NA SVÉ DĚTI… I ONI POTŘEBUJÍ DOSTATEK VITAMÍNŮ NA POSILNĚNÍ IMUNITY

CELOROČNÍ ZÁKLAD PRO DĚTI NA POSILNĚNÍ IMUNITY OBRANYSCHOPNOST A ZDRAVÉ ZOUBKY NA ZKLIDNĚNÍ , UVOLNĚNÍ A PRO LEPŠÍ SPÁNEK

A KDYŽ JE NEJHŮŘ… Fin MULTIS VITAMIN B12 Tvorba a regenerace červených krvinek VITAMIN A – antioxidant Podporuje činnost štítné žlázy Zlepšuje šeroslepost Zlepšuje dýchání Chrání vitamín C před oxidací VITAMIN C posiluje obranyschopnost Stimuluje tvorbu kostí, vazů a zubů VITAMIN D Omezuje zánět spojivek VITAMIN E SELEN Ochraňuje buňky před nádorovým bujením ZINEK Fin MULTIS

NÁŠ SPOKOJENÝ ZÁKAZNÍK NA ZÁVĚR NÁŠ SPOKOJENÝ ZÁKAZNÍK A JEHO ZKUŠENOSTI S FIN MULTIS