Komplexní řešení metropolitních sítí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

MANaP Metropolitní síť a portál města Pelhřimova Květen 2009.
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Optimalizace nákladů na vybavení firmy v oblasti informačních a komunikačních technologií Petr Očko Seminář Hospodářské komory ČR Jihlava, 21. května 2009.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Optimalizace nákladů na vybavení firmy v oblasti informačních a komunikačních technologií Petr Očko Seminář Hospodářské komory ČR Hradec Králové, 26. února.
Zpracoval: Radek Wiesner Městský úřad Domažlice
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Metropolitní sítě měst a obcí
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Město Nové Město na Moravě Projekt Regionální informační síť iNOVOMĚSTSKO
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Metropolitní síť, nezbytná podmínka pro rozvoj území
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Metropolitní a regionální sítě Nejen infrastruktura, ale i obsah.
Informatizace společnosti Mgr. Radko Martínek ministr.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Zdravotnictví Ústeckého kraje on-line Lenka Jeřábková ČD - Telematika a.s. Martin Zeman, Jan Pejchal Krajská zdravotní,
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
SETKÁNÍ STAROSTŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ S VEDENÍM ZLÍNSKÉHO KRAJE Vybudování a rozvoj komunikační infrastruktury Zlínského kraje Zlín,
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
GILDA - software pro zadavatele veřejných zakázek Veřejné zakázky měst a obcí Květen 2011, Ostrava.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Analýza potřeb venkova Josef Bezdíček místopředseda Svazu měst a obcí ČR Předseda Komory obcí 22. června 2012 Senát PČR, Praha.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Integrovaný regionální operační program
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Michal Šperling - EUREDIS
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
ZOMES Zvolenská optická metropolitná sieť
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Komplexní řešení metropolitních sítí Ing. Ivo Solnický Hradec Králové, 7. 4. 2008

Příklady aplikací, sloužících městu a občanům Obsah K čemu je dobrá MAN? Příklady aplikací, sloužících městu a občanům správní agendy, krizové řízení, technické služby města, kamerové dohledy MP, … Různé varianty provedení Jak zajistit financování Příklad – Strakonice.net

Proč MAN (metropolitní nebo regionální síť)? Donedávna každá aplikace měla vlastní infrastrukturu = neefektivní Metropolitní síť vytvoří jednotnou, univerzální a efektivní komunikační infrastrukturu, slouží primárně ke komunikaci městských entit a občanů s městem MAN není síť pro přístup občanů k internetu!

Modernizace veřejné správy Aplikace Modernizace veřejné správy zvýšení efektivity interní komunikace, sdílení aplikačního software a komunikačních kanálů, jednotný přístup do Internetu, efektivní jednotná hlasová komunikace Bezpečnost a krizové situace propojení varovných systémů obyvatelstva, napojení na IZS, městské kamerové a dohledové systémy, bezpečnostní telematika, napojení na geografické informační systémy

On-line přístup občana k informacím Aplikace On-line přístup občana k informacím městské a regionální portály, městské a regionální televizní okruhy, přístup k informacím o sociálních a zdravotních službách Podpora cestovního ruchu informační a Internetové kiosky, webové kamery, informační portály

Komunikační infrastruktura Optické sítě Bezdrátové sítě Kombinované sítě

Rádi bychom, ale jak na to? možnost využití SF EU – dotace typicky pokryje 70-90% nákladů vlastní vklad se Vám zpravidla vrátí v provozních úsporách Vegacom nejen integruje, ale i pomáhá zajistit financování projektový záměr, projektová dokumentace, žádost včetně studie proveditelnosti, řízení všech procesů To vše s minimálními startovacími náklady

Z čeho spolufinancovat? Použitelné SF EU: OP Životní prostředí Integrovaný OP Regionální OP OP Přeshraniční spolupráce

Orientační náklady a doba realizace Podle náročnosti probíhá projekt 2-3 roky (od první schůzky po závěrečné vyúčtování a příchod všech peněz ze SF EU na účet obce nebo mikroregionu) Jsme schopni zajistit celkové řízení a zpracování od podání žádosti až po kompletní dodávku – na Vás zůstává určit co byste chtěli řešit a priority Typické projekty MAN se pohybují od několika miliónů až po několik desítek miliónů u komplexních projektů pro velká města

Partnerství s Vegacomem „Společnost Vegacom a.s. je připravena provést město či mikroregion celým procesem výstavby sítě a implementace aplikací do ní, včetně přípravy žádosti o dotaci ze strukturálních fondů EU“ Jiří Peřinka, obchodní ředitel divize ICT Vegacomu

Příklad: Strakonice.net Páteřní segment budovy MÚ a městské policie Připojení dalších lokalit Technické služby Školy, školky Knihovna, muzeum, kino Domoc důchodců Informační kiosky, web-kamery, informační portál Centrální dohled a správa Vysoký stupeň zabezpečení

Strakonice.net Projekt "Metropolitní síť moderního města – Strakonice.net" je zaměřen na rozvoj a modernizaci v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), a to nejen pro obyvatelstvo města, ale i pro regionální a místní veřejnou správu, podnikatelskou sféru a také pro návštěvníky. Záměrem investora, jímž je město, je přeměnit Strakonice na moderní sídlo 21. století s počítačově gramotným obyvatelstvem.

Diskuse ?

Vegacom – tradice a znalost prostředí Vegacom a.s. Obrat skupiny: ~ 2 mld. Kč Šenovská 30/434 Zaměstnanců: > 600 182 03 Praha 8 Ing. Ivo Solnický solnicky@vegacom.cz