„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Projekt „ROVNÁ ŠANCE“ Prezentace Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v.
BRÁNA DO SVĚTA E-LEARNINGU • POTŘEBNOST: – posílení konkurenceschopnosti ekonomiky skrze posílení flexibility lidských zdrojů prostřednictvím modernizace.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
ECVET v Programu celoživotního učení
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Genderový audit ve společnosti CertiCon a.s.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Představení klubu manažerů
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
DĚTSKÁ SKUPINA Ministerstvo průmyslu a obchodu
Univerzitní mateřsk á š kola MENDELU Projekt LZZ „ Rodina a pr á ce. Proč ne? “ Diskuse u kulatého stolu Mendelova univerzita v Brně
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
P. P Projekt z operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost z Evropského sociálního fondu. Příjemce dotace: Zdravotnické zařízení městské části Praha.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Klíčové aktivity projektu
Transkript prezentace:

„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková

Základní Informace Příjemce dotace: Zaměstnavatelský svaz IT průmyslu Registrační číslo: CZ.1.04/3.4.04/88.00180 Doba realizace projektu je od 1. 11. 2012 do 31. 10. 2014

Cíle projektu informační a osvětové působení na obor technologických a informačních technologií v oblasti problematiky genderu odbourávání genderových nerovností a slaďování soukromého a pracovního života zaměstnaných působení na zaměstnavatele/ky v ICT sektoru prostřednictvím dobré praxe

Cílová skupina zaměstnavatelé/ky a zaměstnaní v ICT firmách HR manažeři/rky zapojených ICT firem, muži či ženy vracející se po rodičovské dovolené na trh práce nebo pečující o závislého člena rodiny

Klíčové aktivity Celkem 6 Slouží k naplnění stanovených cílů projektu Všechny KA jsou zaměřené na práci s lidským potenciálem a jeho efektivním využitím Orientují se na potřeby zaměstnaných s ohledem na jejich soukromý život

1) Vzdělávání HR manažerů/ek v oblasti rovných příležitostí + e-learning Cílem zvyšování povědomí, odborné zdatnosti a způsobilosti HR manažerů/ek IT firem HR manažeři/rky firem mají možnost se díky školení seznámit s problematikou zákoníku práce, s fungováním sociálního systému, s připravovanými novinkami ve slaďování rodinného a pracovního života Forma vzdělávací aktivity bude přednáška/workshop a e-learning.

2) Kulaté stoly a konference na téma rovných příležitostí pro ICT průmysl Slouží k přenosu know-how z praxe při realizaci politiky slaďování ve firmách Témata kulatých stolů budou reagovat na aktuální otázky ve společnosti v oblasti slaďování Na konferencích budou přednášet vždy odborníci/ice v oboru, budou prezentovány výsledky pilotních genderových auditů a výsledky analýzy flexibilních forem práce

Harmonogram Vzdělávání HR manažerů/ek semináře budou probíhat 1x za 2 měsíce (celkem 9) a budou jednodenní, pro max. 10-12 osob Kulaté stoly pro HR manažery/ky kulaté stoly budou probíhat 1x za 3 měsíce (celkem 8), pro max. 15-20 HR manažerů/ek IT firem Konference na téma rovných příležitostí pro ženy a muže 1x za rok (celkem 2), určeny pro 80-100 osob, pořádání konferencí je předpokládáno i po ukončení projektu

3) Genderové audity ve vybraných ICT podnicích + analýza flexibilních forem práce Genderový audit bude sloužit k pilotnímu ověření uplatnění genderové citlivosti v oblasti IT Analýza flexibilních forem práce bude studovat současný stav a možnosti flexibilních úvazků pro IT segment Obě aktivity budou sloužit k získání doporučení a návrhů řešení a k jejich přenosu do praxe

4) Zřízení kontaktního místa - Family and Job Friendly Point (FJFP) Jedná se o pilotní provoz zařízení péče o děti Tato KA bude realizována v sídle ICT společnosti eBrána, s. r. o., která je partnerem projektu Odborný/á garant/ka tohoto kontaktního místa se bude zúčastňovat kulatých stolů a konferencí a bude na nich prezentovat výsledky FJFP

5) Zřízení a provoz informačního portálu www.zenyamuzivict.cz Informační portál bude mít propojení na všechny klíčové aktivity projektu Portál bude interaktivní, tzn., že přispívat do portálu budou moci spolupracující zaměstnavatelé/ky, realizační tým projektu, spolupracující organizace, své náměty a připomínky může zasílat i široká veřejnost a zájemci/kyně o tuto problematiku

6) Monitoring a evaluace projektu Jednotliví/é účastníci/e KA budou požádáni o poskytnutí informací ohledně zastoupení žen a mužů v ICT profesích v jejích firmách, forem flexibilních úvazků a pracovní situace zaměstnanců/kyň na rodičovské dovolené Situace v těchto podnicích bude monitorována pomocí dotazníků Úzká spolupráce s FJFP umožní průběžně monitorovat dopady jednotlivých opatření

Děkuji za pozornost Barbora Slavíčková Genderová expertka E-mail : slavickova@svaz-it.cz Tel: 725 146 257 Podrobnější infromace o projektu: http://www.svaz-it.cz/o-projektu-88.html