1. Jak se dozvědět o volných pozicích? 2. Jak připravit úspěšné CV a čemu se vyhnout? 3. Jak se připravit na interview a vyhnout se chybám? 4. Jaké otázky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Advertisements

Abyste si mohli vydělat již za měsíc hodně peněz - musíte tyto informace odeslat dál a naučit je odesílat ještě dál…
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
Jak na to, aniž bychom se zničili
Hledám práci. Co teď a co potom?.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Jak se uplatnit na trhu práce
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Studijní obory a jejich uplatnění.
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
 eY4NT_GE Ing. Lucie Nováková Petrská 29, Praha 1 telefon xyz
Název firmy/nápadu Jméno a příjmení všech spolumajitelů firmy/nápadu
Jak na pracovní pohovor?
Prezentační dovednosti
Personální řízení Cvičení 1
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ 007 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr.Stanislava Antropiusová.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
První zaměstnání Petr Machala.
Komunikace s rodiči.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Kolik je hodin? What time is it?. Jak se tam dostanu? How do I get there?
Název firmy/nápadu Jméno a příjmení všech zakladatelů projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Anglický jazyk Ročník:1.-4.
Potřebujete vybudovat business aplikaci? Pokryje dílčí obchodní potřeby určité skupiny zaměstnanců, jednoho nebo více týmů Bude vytvořena / připravena.
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE KAPITOLA 10. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Absolventi na trhu práce
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Radim Kříž Text messages Text messages are short written messages between mobile phones. Text messaging is sometimes called SMS (short messaging service).
Personální strategie mezinárodní firmy
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Anglický jazyk Ročník:4.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.2.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INTRODUCTION Použité obrázky a foto:
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.2.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 COVER LETTER Autor: Mgr. Kateřina Suková EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. František Jahnátek Název materiálu:
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
PERSONALISTIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Psychologie práce a organizace Matěj Stříteský
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Střední hotelová škola, s.r.o. Floriánské náměstí 350, Kladno
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Průmysl 4.0 jako výzva pro celoživotní vzdělávání
Prezentace obchodního plánu
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
Název společnosti Obchodní plán.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Prezentace obchodního plánu
SOCIÁLNÍ SÍTĚ JAKO PARTNER PRO NEZISKOVKY Gabriela Sedláčková
Výměna dobré praxe v rámci projektu „Domovník-preventista“
Transkript prezentace:

1. Jak se dozvědět o volných pozicích? 2. Jak připravit úspěšné CV a čemu se vyhnout? 3. Jak se připravit na interview a vyhnout se chybám? 4. Jaké otázky můžete čekat a proč je firmy pokládají?

 Internet job servers: ◦ ◦  Internet social networks: ◦ ◦  Vaše osobní kontakty: ◦ O případných volných pozicích se můžete dozvědět od svých známých

 Situace na trhu práce:  Obecně IT pozice: o cca 60% volných pozic méně, o cca 30% kandidátů více než minulý rok  Specificky pro vývojáře a programátory: o cca 20% volných pozic méně, o cca 10-15% kandidátů více  Firmy stále hledají dobré vývojáře, menší poptávka je po projektových manažerech, analyticích, konzultantech  Kde firmy nejčastěji nacházejí kandidáty:  Většina juniorních pozic: Internet job servers  Na vzestupu, používá cca polovina firem: Internet social networks  Cca čtvrtina přijatých: doporučení od stávajících zaměstnanců nebo jiných spolupracovníků

 Personal Information: ◦ Name ◦ Home address ◦ Mobile phone number ◦ address  Education: ◦ Nejvyšší dosažené vzdělání jako první shora; jméno školy, obor a druh diplomu nebo závěrečná zkouška  Employment History: ◦ Současné nebo poslední zaměstnání jako první shora; jméno firmy a název pozice, kterou jste zastávali ◦ Pod odrážkami uveďte náplň práce, zodpovědnosti a dosažené úspěchy Není třeba uvádět: - Datum narození - Rodinný stav - Základní školu Není třeba uvádět: - Datum narození - Rodinný stav - Základní školu Dejte pozor na: - roky a měsíce jednotlivých zaměstnání musí navazovat - náplň práce uvádějte heslovitě, nikoli ve větách Dejte pozor na: - roky a měsíce jednotlivých zaměstnání musí navazovat - náplň práce uvádějte heslovitě, nikoli ve větách

 Language Skills (fluent, intermediate, basic):  Additional Skills: ◦ Vaše technologické i jiné znalosti, které se v práci, na kterou se hlásíte, dají využít  Hobbies: ◦ Vaše koníčky a zájmy, které Vás charakterizují Jak označit úroveň svých znalostí: - uveďte druh zkoušky, kterou jste z jazyka případně složili - zeptejte se ve svém okolí, jak vnímají Vaši znalost - uveďte, jak znalost jazyka využíváte Jak označit úroveň svých znalostí: - uveďte druh zkoušky, kterou jste z jazyka případně složili - zeptejte se ve svém okolí, jak vnímají Vaši znalost - uveďte, jak znalost jazyka využíváte

 Před samotným interview: ◦ Buďte si zcela jisti:  že víte, jak se na místo schůzky dostanete  že znáte správné jméno člověka, se kterým se setkáte  že budete na místě s předstihem ◦ Oblečte se přiměřeně příležitosti: o stupínek formálněji, než jak je v dané firmě zvykem  Začátek interview: ◦ Dejte si záležet na podání ruky ◦ Udržujte oční kontakt ◦ Na toho, kdo s Vámi vede interview, působí i Vaše gesta (jak sedíte a podobně) Jste-li nervózní na začátku interview, můžete to svému protějšku říct. Může to pomoci uvolnit atmosféru a bude to lepší, než kdybyste z nervozity bez vysvětlení uhýbali očima.

 Během interview: ◦ Dobře poslouchejte a dávejte svému protějšku najevo, že rozumíte. ◦ Vždy se zeptejte na to, co Vás o firmě zajímá – neptat se ukazuje nezájem a propásnete možnost dozvědět se, jestli byste v této firmě byli úspěšní. ◦ Na konci interview si ujasněte další kroky.  Po interview: ◦ Do 24 hodin po interview můžete člověku, se kterým jste se setkali, poslat dopis s poděkováním za čas a informace, a to i když nechcete ve výběrovém řízení pokračovat. Buďte sami sebou. A jak skloubit přirozenost s tím, že chci udělat co nejlepší dojem?  Buďte sami sebou. A jak skloubit přirozenost s tím, že chci udělat co nejlepší dojem? 

 Jaké jsou Vaše silné a slabé stránky? ◦ Sebereflexe je velmi důležitá pro rozvoj a zlepšování. Proto firma potřebuje vědět, že jste si vědomi na čem můžete stavět a co zlepšovat.  Proč bychom si měli vybrat právě Vás? ◦ Firma potřebuje slyšet, že Vy sami víte, proč jste pro ně tou nejlepší volbou. Shrňte svoje zkušenosti a schopnosti, které se vztahují k nabízené pozici. Například: “With 5 years experience as an IT Developer based on JAVA, supporting a wide varied of solutions to international Banking & Finance customers. I could make a big difference to your company, I am confident that I would be a great addition to your team.”

 Proč u nás chcete pracovat? ◦ Firma potřebuje slyšet, že jste o tom přemýšleli, že víte, že v této pozici a firmě budete spokojení a tím úspěšní. Například: “I’ve searched your company website where I became excited by the company supporting services, meaning that your company is very high on my list of desirable choices.”  Proč měníte zaměstnání? ◦ Vždy je možné vysvětlit důvod odchodu pravdivě a přitom pozitivně. Například:  “I managed to survive 2 rounds of downsizing, but the third round was a 20% reduction in the workforce, which unfortunately included me.”  “After 2 years, I made the decision to look for a company that is team- focused, where I can contribute my experience to the overall success of the company.”

 Čeho chcete dosáhnout za 5 let? ◦ Firma potřebuje slyšet, zda Vaše plány a přání do budoucna je možné v dané pozici a firmě naplnit.  Jaký plat očekáváte?

?

Váš IT Pros & HR tým, Microsoft Česká republika