Cestovní náhrady, knihy jízd

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
…SERVICES…SERVICES…SERVICES... HAMILTON HAMILTON Řešení mobilního přístupu k podnikovým datům.
Advertisements

Vývoj metody a systému na podporu rozhodování ve financování dopravní obslužnosti státu a regionů Úkol. č. 1F44E/081/410.
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP workshop Olomouc, 29. května 2006.
Pro Windows Vista/XP/9x/2000
Doprava Skalský Dvůr Renata Štěpničková.
Záznam o praxi vykonávané od do Vypracovala : Monika Veselská.
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Zakázkově vytvořená aplikace Technologický software HTH8 s.r.o, Eimova 880, Polička, tel.: , fax: ,
Prezentace informačního systému pro malé a střední pekárny
Zvířata na cestách ohlídáte i na dálku Oborové řešení O2 Car Control.
Flexibilita a Inovace Outsourcing mezd Outsourcing účetnictví Účtárny na klíč Daňové a ekonomické poradenství E-Consulting Czech, s.r.o Václavské nám.
ProAssist® komplexní systém řízení asistenčních služeb
Technika ve službách technických služeb Oborové řešení O2 Car Control.
OvzdusiSQL Kvasar, spol. s r. o.. Obsah Opravy Novinky Nastavení programu Nastavení pro IT Export hlášení ISPOP Karta měření Karta emise Možnosti importů.
ing. Květoslava Plechatá
Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet
S NÁMI DOKÁŽETE VÍCE... Zákaznický den k verzi V E R Z E Systém a Personalistika.
Zakázkový systém Romana Pavelková Skalský Dvůr
Prvotní doklady a jejich zaúčtování
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Setkání Uživatelů systému Uživatelů systému T Series T Series Moravská galerie v Brně 14. listopadu 2007.
S námi víte na beton,kde jsou vaše auta Oborové řešení O2 Car Control.
Ověřené výpisy z informačního systému katastru nemovitostí Ing. Vít Suchánek Český úřad zeměměřický a katastrální Komise pro informační systémy SMO Praha,
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Řešení pro poskytovatele internetu Komplexní pokrytí agendy ISP.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Krajský úřad Libereckého kraje
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
v tabulkovém kalkulátoru
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Datovýsklad Datový sklad V budoucích službách státního archivu.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Právnické výpočty Adam Ptašnik 2006
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Areál VÚTS Liberec a. s.. Systém LCS Helios IQ je postaven na komunikační architektuře typu klient/server. LCS Helios IQ je progresivní výkonný komplexní.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Spojujeme software, technologie a služby Shrnutí roku 2009 OKinfo Kamil Štanda Vedoucí konzultant
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
BARTECH BARTECH, s.r.o. Velkomoravská 527/33, Hodonín, INVENTURA „HIM“ Řešení inventarizace hmotného majetku NOVINKY verze 2.0.
Portál jako Dynamic WorkPlace.  Cleverbee s.r.o.  společnost založena 2000  15 let zkušeností (prodej a vývoj ERP řešení)  švýcarská společnost se.
Proč pořídit monitoring vozidel ? Víte kde Vám stojí … ?
Cena dopravního výkonu v dlouhodobé smlouvě o zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou Kroměříž
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
Cestovní náklady podnikatele. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno firemní vozidlo.
Základní informace o projektu „Aplikace programů pro časové plánování staveb“. Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d. Postup a způsob.
AGENDA DOPRAVA Skalský Dvůr AGENDA DOPRAVA K čemu slouží ? k vedení deníku jízd nebo puťovky k evidenci strojů k plánování jízd k evidenci a přehledu.
Řešení inventarizace hmotného majetku
Výpočet náhrad za škody na lesích pomocí SW VySkoL
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Ukládání dat biodiverzity a jejich vizualizace
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Ostatní evidence
Registr digitalizace Registr digitalizace Helena Dvořáková
Přihlášení uživatele do portálu
Kalkulace ceny zájezdu
Unikátní řešení odpadové agendy pro kompostárny
Trasování a sestavení programu zájezdu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel
ABC, s.r.o. nabídka 2008 Josef Novák
JUDr. David Bauer ředitel odboru 28 – Regulace a metodika účetnictví
Základní informace Možnost zadání rozpočtu i v cizí měně
Nabízené služby společnosti
Hlášení dodávek LP dodaných držitelem registrace do ČR
Nabízené služby společnosti
Prázdniny bezpečnější – NÁKLADNÍ DOPRAVA
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Distribuční portál (DIP)
Transkript prezentace:

Cestovní náhrady, knihy jízd Cesty v.3 Cestovní náhrady, knihy jízd Titulní snímek Ing. Radek Kedruš Tel.:577 212 800 E-mail: kedrus@kvasar.cz

Základní charakteristika Softwarová aplikace CESTY je určena všem, kteří potřebují evidovat firemní autopark a jeho stav (vč. servisu) vést knihy jízd sledovat a plánovat náklady na firemní autopark plánovat a optimalizovat obsazenost fir.autoparku plánovat a evidovat pracovní cesty počítat a vyplácet cestovní náhrady (vč.soukromých vozidel) vytvářet přiznání k silniční dani. Aplikace vyniká přehledným a úplným seznamem všech nezbytných evidencí jednoduchým a intuitivním ovládání výstupem sestav, dokumentů, přehledů nejen na tiskárnu, ale i do výstupních souborů XLS (Microsoft Excel), libovolně přenositelných souborů PDF (Acrobat Leader), či jednoduchých textových (CSV,TXT ) souborů. Cíl prezentace. Poznámka LAN : Z definice cíle prezentace musí být patrno naše ztotožnění s posluchači, zájem o řešení jejich problému! Jejich problém řešíme společně s nimi. Jasně uvést výhody a prospěšnost pro posluchače! – velmi důležité je opakovat verbálně, případně verbálně uvést další.

Logická struktura aplikace Pracovníci Evidence pracovníků a soukromých vozidel Firemní autopark evidence vozidel, knihy jízd, nákupy PHM, evidence a plánování servisu vozidel Výkaz prací Provedené práce na prac.cestách, fakturační podklady Evidence cest výpočet a vyúčtování cestovních náhrad, vyčíslení nákladů Plánování cest Plánování cest, tvorba cestovních příkazů, hlídání dostupnosti vozidel na daný termín, rezervace vozidel Číselníky - Databáze tras, okruhů Státy (světové měny, kurzy) Sazby stravného (zahr. sazby) Prům.ceny PHM Základní sazby (amortizace) Dotazy Poznámka LAN : Před slidem Dotazy uvést slide Shrnutí a znovu zopakovat výhody a prospěšnosti pro posluchače – nyní, po prezentaci už jim budou lépe patrné, už o nich přemýšlí. Z prezentace si je musí v podvědomí odnést a musí být spojeny s pojmem VERA-Radnice VERA! Při výčtu výhod se neomezujete pouze na výhody IS RV, opakujte výhody spolupráce se společností VERA-silným partnerem. Z vystoupení každého přednášejícího musí být patrno mohutné a spolehlivé zázemí. Slide Dotazy uvést vhodnou větou, která přesvědčivě navozuje dojem, že velmi rádi budeme společně s posluchači řešit jejich problém-pozor, nesmí znít falešně!

Export do jiných aplikací Komunikace, možnosti exportu Tiskové sestavy Lokální nebo síťová tiskárna CESTY v.3 Výstupní sestavy Exportní soubory On-line stažení kurů ČNB Acrobat Reader Výstupní soubory ve formátu PDF MS Excel Výstupní soubory ve formátu XLS Internet Explorer Automatické připojení na stránky ČNB a stažení aktuálních kurzů zahraničních měn Export do jiných aplikací (např. Perm ver.3)

Firemní autopark – část 1 Seznam vozidel Další evidence Seznam vozidel (Nákup PHM, Servisní kniha) Výstupní sestavy (dle požadavků uživatele) Doplň.charakteristika kontrola úplnosti knihy jízd možnost generování knih jízd kontrola nákupů PHM a knihy jízd hlídání platností STK plánování servisních akcí přehledy vytíženosti vozidel přehledy nákladů na vozidla Editace údajů a tech. dat vozidla

Firemní autopark – část 2 (editace) Editace údajů o firemním vozidle ( Základní údaje, Technické údaje, Výbava vozidla) možnost evidence i jiným kódem mimo SPZ (vozidla u prodejců v autosalónech) zařazení vozidel do různých kategorií (dle způsobu používání vozidla) nezbytné údaje pro automatický výpočet silniční daně nezbytné údaje pro servisního technika údaje o výbavě vozu (např. pro inzerát při prodeji vozidla) Doplň.charakteristika

Firemní autopark – část 3 (dokumentace) Seznam dokumentů firemního vozidla ukládání fotografií do databáze (např. poškození vozidla, z havárie apod.) ukládání skenovaných dokumentů (technický průkaz vozidla, dokumenty pojišťovny apod) ukládání textových dokumentů (MS Word, např. o hmotné odpovědnosti) další různé dokumenty ( faktury o nákupu, výkazy prací ze servisu apod) Charakteristika

Firemní autopark – část 4 (kniha jízd) Seznam záznamů v knize jízd Editace záznamu v knize jízd (možnost využití generátoru záznamů)

Pracovníci, soukromá vozidla Seznam pracovníků Seznam soukr.vozidel

Seznam plánovaných cest Plánování cest – část 1 Seznam plánovaných cest Editace plánu Dotazy Poznámka LAN : Před slidem Dotazy uvést slide Shrnutí a znovu zopakovat výhody a prospěšnosti pro posluchače – nyní, po prezentaci už jim budou lépe patrné, už o nich přemýšlí. Z prezentace si je musí v podvědomí odnést a musí být spojeny s pojmem VERA-Radnice VERA! Při výčtu výhod se neomezujete pouze na výhody IS RV, opakujte výhody spolupráce se společností VERA-silným partnerem. Z vystoupení každého přednášejícího musí být patrno mohutné a spolehlivé zázemí. Slide Dotazy uvést vhodnou větou, která přesvědčivě navozuje dojem, že velmi rádi budeme společně s posluchači řešit jejich problém-pozor, nesmí znít falešně! plánování pracovníků a vozidel tvorba cestovních příkazů automatická tvorba cestovních výkazů Charakteristika

Plánování cest – část 2 (obsazenost vozidel) Obsazenost firemních vozidel Znázornění plánu v měsíci Plán cest vybraného firemního vozu v daném období

Plánování cest – část 3 (výstupní sestavy) Měsíční plán cest Cestovní příkaz Závěrečný snímek. Poznámka LAN : Pochvalte pozorné a vnímavé posluchačstvo. Místo pro poznámky pracovníka v průběhu pracovní cesty Podpisy zodpovědných pracovníků pro nařízení a schválení pracovní cesty

Autodoprava Část „Autodoprava“ softwarové aplikace CESTY umožňuje evidovat jednotlivé akce týkající se autodopravy (přeprava zboží, odtahová služba, přeprava osob apod.) je zaměřená na evidenci konkrétních vozidel (nákladní vozidla, tahače, návěsy, dodávky, autobusy atd.) a jimi realizovaných cest umožňuje na základě evidence (cena přepravy, nákupy PHM, ostatní náklady, kalkulované náklady na řidiče a vozidlo) ekonomicky vyhodnotit danou akci lze vytvořit finanční přehledy za dané vozidlo, pracovníka, zakázku, středisko (měsíční,roční) automaticky se plní kniha jízd daného vozidla a kniha nákupů PHM automaticky se počítá stravné (i zahraniční) na základě nákupů PHM a stavů nádrže lze určit skutečná spotřeba PHM přepravy. Část „Autodoprava“ využívá všech potřebných číselníků a evidencí aplikace „Cesty 3“ a je její součástí pro rok 2012 je bonusovou částí aplikace „Cesty 3“ a nezvyšuje cenu licence mimo několik standardních sestav se výstupní sestavy se vytvářejí na základě potřeb uživatele (za velmi mírný poplatek), samozřejmě i do formátů XLS (Microsoft Excel), a PDF (Acrobat Leader), či jednoduchých textových (CSV,TXT ) souborů.

Autodoprava - 1.část Seznam cest daného vozu Editace údajů dané cesty Základní údaje, Časová údaje, stravné, Cena přepravy, Ostatní náklady, Zálohy Doplň.charakteristika evidence stavu a nákupů PHM evidence tachografu kalkulované náklady aj.

Autodoprava - 2.část Časový průběh Úprava výpočtu (kapesné) (strávený čas dle států) Úprava výpočtu (kapesné) Rozpis výpočtu stravného (vypočtené stravné za jednotlivé dny, možnost poskytnutí kapesného)

Autodoprava - 3.část Cena dopravy Ostatní výdaje Nákupy PHM (ceny přepravy dle partnerů-firem, datumy vykládky/nakládky) Ostatní výdaje (evidence např. parkovné, mýtné apod.) Nákupy PHM (nákupy PHM v průběhu cesty)

Zahájení a ukončení cesty Pracovní cesty – příklad 1 Jednoduchá (tam-zpět, jednodenní, k partnerovi) Zahájení a ukončení cesty místo zahájení (sídlo firmy, bydliště pracovníka) datum a čas zahájení datum a čas ukončení cesty jízda tam Cíl cesty místo určení (sídlo firmy partnera) jízda zpět automatická generace jízd (využití databáze partnerů a tras) kopie cesty pro spolujezdce automatické výpočty (stravné, krácení stravného, náhrady při použití vlastního vozidla) automatický zápis do knihy (při použití firemního vozidla) Charakteristika

Zahájení a ukončení cesty Pracovní cesty – příklad 2 Složitější (tam-jinam-jinam-zpět, vícedenní) 1.den Cíl cesty 1. místo určení (sídlo firmy partnera 1) Zahájení a ukončení cesty místo zahájení (sídlo firmy, bydliště pracovníka) datum a čas zahájení datum a čas ukončení cesty 2.den Cíl cesty 2. místo určení (sídlo firmy partnera 2) 3.den editace jednotlivých jízd (datum a čas výjezdu a dojezdu) evidence poskytnutých záloh evidence nákladů na ubytování evidence ostatních nákladů (parkovné, jízdné MHD apod.) kombinace různých způsobů dopravy (AUV, AUS, VLAK, BUS atd.) Charakteristika

Zahájení a ukončení cesty Pracovní cesty – příklad 3 Jednoduchá zahraniční (tam-zpět, pozemní) Zahájení a ukončení cesty místo zahájení (sídlo firmy, bydliště pracovníka) datum a čas zahájení datum a čas ukončení cesty vnitrostátní část cesty zahraniční část cesty Hraniční přechod datum a čas přejezdu hranice Cíl cesty v zahraničí místo určení (sídlo firmy partnera) editace jednotlivých jízd (datum a čas výjezdu, přejezdu hranic a dojezdu) evidence poskytnutých záloh (v různých měnách), vratky záloh (v různých měnách) evidence ostatních nákladů (v různých měnách) evidence denních kurzů měn (automatické stažení z internetu) přepočty a finální vyúčtování v KČ Charakteristika

Zahájení a ukončení cesty Pracovní cesty – příklad 4 Jednoduchá zahraniční (tam-zpět, letecká) zahraniční část cesty Zahájení a ukončení cesty místo zahájení (sídlo firmy, bydliště pracovníka) datum a čas zahájení datum a čas ukončení cesty Vnitrostátní letiště datum a čas odletu Cíl cesty v zahraničí místo určení (sídlo firmy partnera) Letiště v zahraničí datum a čas odletu do ČR vnitrostátní část cesty

Zahájení a ukončení cesty Pracovní cesty – příklad 5 Jednoduchá zahraniční (tam-zpět, kombinovaná) vnitrostátní část cesty zahraniční část cesty Hraniční přechod datum a čas přejezdu hranice Zahájení a ukončení cesty místo zahájení (sídlo firmy, bydliště pracovníka) datum a čas zahájení datum a čas ukončení cesty Cíl cesty v zahraničí místo určení (sídlo firmy partnera) „AUS“ „AUS“ „BUS“ Letiště v zahraničí (země „B“) datum a čas odletu zpět do „A“ Letiště v zahraničí (země „A“) datum a čas odletu do „B“ „LET“

Seznam cest (vybraného pracovníka za zvolené období) Pracovní cesty – část 1 Seznam cest (vybraného pracovníka za zvolené období) Výstupní sestavy

Pracovní cesty – část 1 (editace) Rozpis jízd, stravného, ost.nákladů, záloh Pracovní cesta Časové údaje Jednotlivé jízdy z-do Přehled výdajů Přehled náhrad Rozlišení nákladovosti Rozpis jízdy ( z místa - do místa)

Pracovní cesty – část 3 (výstupní sestavy) Cestovní výkaz (příklad tisk.výstupu)

Výstupní sestavy Výstupní sestavy je možno směřovat buď na připojenou lokání či síťovou tiskárnu nebo nasměrovat do výstupních souborů typu *.pdf (Acrobat Reader) , *.xls (Microsoft Excel) nebo *.csv resp. *.txt (textové soubory) Vzhled výstupních sestav lze měnit změnou šablony (např. barevný tisk, s logem firmy nebo bez, rozmístění údajů, orámování atd.) Výstupní soubory (pdf, xls, csv) mají názvy dle daných sestav a lze je ukládat do předem nadefinovaných adresářů (nastavení parametrů aplikace) „Skenované“, pracovníkem doplněné „Cestovní příkazy“ je možno archivovat v databázi dokumentů Pro potřeby sledování nákladovosti jsou k dispozici přehledy dle „nákladových středisek“, „zakázek“, „firemních vozů“ ad.

Zabezpečení dat, přístup do aplikace Aplikace nabízí hesly zabezpečený přístup do aplikace (systém hesel je tříúrovňový) : - administrátor (má neomezený přístup do všech částí aplikace, zadává parametry aplikace a přístupová hesla pro ostatní) - vedoucí (má přístup všech částí aplikace a do všech dat jednotlivých pracovníků mimo přístupu do nastavení aplikace a zadávání přístupů - osobní (má přístup do zpracování svých pracovních cest) Data jsou zpracovávána SQL serverem, což zajišťuje konzistenci dat i při výpadku proudu Je možno zaktivovat tzv. „aktualizační protokol“, zajistí sledování všech aktivit, které jednotliví uživatele na datech provádějí Aplikace má i vlastní zálohovací rutinu pro vytváření záložních kopií dat (mimo SQL)

Služby a servis K Pasekám 3679, 760 01 Zlín Prvotní zaškolení uživatelů v rozsahu 3 hodin Automatická aktualizace programu dle platných norem a vyhlášek (minimálně 1x ročně) Informace o změnách a nových verzích programu, download nových verzí programu na www.kvasar.cz Telefonické poradenství (hot-line) – práce s programem, legislativní poradenství, metodická pomoc Zasílání dotazů a připomínek na kedrus@kvasar.cz Servisní a poradenské práce u uživatele i na naší adrese : K Pasekám 3679, 760 01 Zlín