Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Nejdříve musíme zadat adresu webu Daňový portál České daňové správy …. ….a poté zvolit službu ELEKTRONICKÁ PODÁNÍ Napoprvé raději zvolíme „Seznámení s.
Ivan Langer Ministr vnitra Zdeněk Zajíček Náměstek ministra vnitra Tisková konference
Enterprise řešení pro elektronický podpis VerisignIT
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
AUTORIZOVANÁ KONVERZE
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Strategie implementace
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Seminář Plzeň Luděk Šafář Projektový manažer.
Czech POINT (CzP) Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Czech POINT je garantovaná služba pro komunikaci uživatele se státem prostřednictvím.
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
Administrace Czech POINT
Statutární město Karlovy Vary
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Obecné základy práce s portálem Czech POINT
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti tisková konference
Řešení elektronického docházkového systému Vema
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
Elektronická fakturace Jan Petr, Bylo odcizeno 55 miliónu korun Policie obvinila z podvodu úředníka pražského magistrátu Zajistit se podařilo.
Czech POINT – Evidence obyvatel
Ověřené výpisy z informačního systému katastru nemovitostí Ing. Vít Suchánek Český úřad zeměměřický a katastrální Komise pro informační systémy SMO Praha,
ISSS Hradec Králové Ing. Michal Faltýnek ředitel odboru 47 Zkušenosti z elektronického podávání daňových přiznání.
Úvodní kurz k problematice provádění konverze dokumentů eGON centrum HOLEŠOV Úvodní kurz k problematice provádění konverze dokumentů eGON centrum HOLEŠOV.
602XML formuláře a Czech POINT a úřad Pavel Nemrava Software602 a.s. ISSS 2008.
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
Základní moduly portálu Czech POINT
Digitalizace sbírky listin obchodních rejstříků
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. PŘEDSTAVENÍ SKUPINY Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
Pro ověření elektronického podpisu Dynex. 1. Krok – instalace certifikátů Stažení kořenových certifikátů I.CA
Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Státní správa – Czech POINT VY_32_INOVACE_09 Sada 12 Základní.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
Předkládání žádostí 1 - Elektronicky - Po vyplnění – data odeslat do úložiště dat - Formulář vytisknout, podepsat a s přílohami odeslat poštou nebo podat.
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE VYUŽITÍ A KVALITY.
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Anna Kreutziger Seminář pro SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF Průběžná výzva č. 19 Technika.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
„CZECH POINT e-shop – výpisy poštou“ Petr Stiegler – náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment Tisková konference,
Základy práce s portálem CzechPOINT HW, SW, tokeny, certifikáty, administrace.
EGon Centrum ORP Nový Bydžov Konverze dokumentů Ing. Martin Kořínek.
Czechpoint, bezdlužnost a záznam v trestním rejstříku
Dotační program Podpora včelařství 2016 Krok za krokem
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Přihlášení uživatele do portálu
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Požadavky na hardware, software
Volba PREZIDENTA REPUBLIKY LEDEN 2018
Výrobny a mikrozdroje Ing. Martin Kříž
Instalace certifikátů
Elektronická Spisová Služba
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Transkript prezentace:

Zapojení do projektu Czech POINT

Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,- Kč za každý výstup (bez ohledu na počet stran), proto je potřeba uzavřít s ČUZK smlouvu pro přístup ke katastru nemovitostí přes centrálu Czech POINT Organizační opatření •výběr pracoviště (zpravidla místo pro ověřování), •určení administrátora účtu Czech POINT •určení pracovníků pracoviště Czech POINT •označení pracoviště a vyvolávacích systémů Zprovoznění pracoviště a zaškolení obsluhy •instalace potřebných komponent (Acrobat Reader, 602XML Filler) •instalace a ověření certifikátů •přihlášení na centrálu a zavedení uživatelů Zapojení do projektu

Hardwarové vybavení 1)Počítač Intel® Pentium® III a vyšší 2)Tiskárna Doporučeno Laserová 3)Monitor LCD - Minimálně 17” 4)Konektivita na Internet 128 kb/s – garantovaná ze stanice, kde se vydávají ověřené výstupy 5)Připojení na internet (https – standardní protokol 443) Zapojení do projektu

Co jste dostali na CD Instalační soubory: •Acrobat Reader (verze 6.0) •602XML Filler (verze 2.53) Certifikáty •root certifikát pro přístup k centrále Czech POINT •root certifikát pro přístup ke Katastru nemovitostí, •root certifikát pro přístup k Obchodnímu rejstříku •root certifikát pro přístup k Živnostenskému rejstříku Zapojení do projektu

Co dostáváte na CD Dokumentace •Administrace účtu Czech POINT •Přehledný popis zprovoznění pracoviště Czech POINT •Instalace 602XML Filler •Systémové požadavky na HW vybavení •Kuchařka práce s Obchodním rejstříkem •Kuchařka práce se Živnostenským rejstříkem •Kuchařka práce s Katastrem nemovitostí •Popis napojení formulářů Czech POINT na spisovou službu nebo speciální evidenci Zapojení do projektu

Rejstřík trestů Co občan potřebuje •občan České republiky (zatím nikoliv cizinci ani zmocněnci) •platný doklad (OP nebo CD) Ověření •ověření platnosti dokladů •pokud je doklad platný – doplnění údajů a odeslání žádosti Získání výpisu •Pokud je možné žádost dálkově elektronicky zpracovat – odešle se výpis do formuláře; a pracovník Czech POINT: – vytiskne výpis a nechá jej podepsat občanem –vytiskne ověřovací doložku, zkompletuje, orazítkuje a předá občanovi •v případě, že nelze žádost elektronicky zpracovat, vytiskne se papírová žádost a dál se postupuje standardní cestou (kolek, ověření podpisu …) Další vývoj projektu