Optimalizace modelováním procesu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nauka o podniku Seminář 6..
Advertisements

Matematické modelování a operační výzkum
D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH GUT „go future“ G U T GmbH Giesserei Umwelt Technik - slévárenská zařízení – - informační.
Jednatel Cargologix, s.r.o.
Projektové řízení Modul č.1.
KONTROLA zpracovala: Ing. Jaroslava Teuberová Náchod, dne
Prezentace společnosti B&C Dopravní systémy s.r.o. Společnost se zabývá aplikováním sofistikovaných metod využitelných pro poznávání, řízení a regulaci.
Ondřej Andrš Systémy CAD I. Základní informace  Autor: Ing. Ondřej Andrš  Školitel: doc. RNDr. Tomáš Březina, CSc.  Název tématu studia: Optimalizace.
Projektování výrobních procesů
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Metody zpracování vybraných témat (projektů)
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor PŘEDNÁŠKA Typové systémy.
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Zuzana Hauzírková Lucie Drbalová
6. Řízení a monitoring procesů. Řízení, regulace, měření, monitoring, automatizaceve farmaceutickém průmyslu Řídicí systémy Měřicí a monitorovací systémy.
D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Logistika ve slévárně MyLOGI® Moje logistika ve slévárně MyLOGI® Moje logistika ve slévárně.
ROZHODOVACÍ ÚLOHY.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
CHOVÁNÍ JEDNOTLIVNCE V ORGANIZACI
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Tato prezentace vznikla s finanční podporou CERGE-EI. Teorie firmy. Hlavní mezníky ve vývoji.
KVALITA VÝROBY UČEBNICE STR hodina.
2. téma 1MU305, 211 – Manažerské účetnictví I.
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
Předmět: Řízení podniku 1
Řízení nákladů a ceny stavby
Technologické procesy ve strojírenství - úvod
10 Logistická struktura a plánování v servisních podnicích a útvarech
Nauka o podniku Seminář.
D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH Statistika a vyhodnocení formovací směsi.
Tvorba simulačních modelů. Než vznikne model 1.Existence problému 2.Podrobnosti o problému a o systému 3.Jiné možnosti řešení ? 4.Existence podobného.
Komplexní produktivní údržba (TPM)
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Projektové plánování.
Organizace a organizování podniku
Manufacturing Execution Systems
Strategický marketingový proces: plánovací etapa
Optimalizace versus simulace 8.přednáška. Obecně o optimalizaci  Maximalizovat nebo minimalizovat omezujících podmínkách.  Maximalizovat nebo minimalizovat.
Hospodaření s DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ o.p.s. CONTROLLING Ing. Jan Cedl AŘ KONTAKT s.r.o.
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
Model strategie marketingového mixu
Naklady a jejich členění
Výrobní program BRIKLIS, spol. s r.o. Malšice, je výrobce briketovací technologie pro řešení odpadového hospodářství v průmyslu dřevozpracujícím papírenském.
Jaroslav Bazala Brno, 16. září 2015 Proč je důležité plánování a logistický audit ve výrobní firmě?
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Výpočet potřeby zaměstnanců Pracovní list Zpracoval Ing. Jan Weiser.
LECTURA VALUATION Page 1 LECTURA Systém oceňování mobilní stavební a zemědělské techniky.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Vysoká škola technická a ekonomická Racionalizace procesů logistických aktivit ve společnosti Alfa s.r.o. Autor diplomové práce: Martina Hlatká Vedoucí.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Simulace podnikových procesů
Výroba. Výroba Výrobní proces zahrnuje všechny činnosti, které vedou k hotovému výrobku.
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Základní pojmy v automatizační technice
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Optimalizace výrobního procesu s využitím principů štíhlé výroby
Autor: Bc. Michaela Kolářová Vedoucí: doc. Ing. Rudolf Kampf, Ph.D.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU ZÁKLADNÍ POŽADAVKY A DOPORUČENÍ
Výpočet potřeby zaměstnanců
Příklad (investiční projekt)
Multifunkční pracoviště HCW 4 S s virtuálním modelem a VNCK simulací
Ekonomika malých a středních podniků
Transkript prezentace:

Optimalizace modelováním procesu

Co je to simulace procesu ? Simulace procesu je virtuální model procesu nebo (výrobní) operace Simulace zohledňuje statistiku chování člověka a strojů (jako výpadky a opravy) Tento model zohledňuje také vzájemné závislosti Výsledkem takovéto simulace jsou detailní poznatky, sloužící k rozhodování Co je to simulace procesu ?

Proč modelování procesu I Zamezení chybným rozhodnutím / investicím díky virtuálním studiím proveditelnosti Přesná definice kapacit (lidé a stroje) Potenciál v úspoře díky výhodnějšímu řešení Větší transparentnost a záruka správného rozhodnutí ve fázi plánování Větší produktivita pracovního postupu a zkrácení projekčního stádia investice Zamezení narušení stávajícího provozu Změny v projektu mohou být rychle aktualizovány Proč modelování procesu I

Proč modelování procesu II Odhalení kritických míst ve výrobním toku Optimalizace toku materiálu a vývoj alternativní logistiky Efektivní plánování skladového hospodářství, nárazníkových zón a rezerv Solidní data pro analýzu scénáře výroby Báze pro hledání alternativních strategií Solidní podpora pro rozhodnutí investice Minimalizace technického a finančního rizika Proč modelování procesu II

Jaká jsou zapotřebí vstupní data ? Data o výkonech a rychlosti strojů Údaje o počtu lidí a jejich místa působení Údaje o ostatních zdrojích (tranportní a zdvihací mechanismy, atd.) Geometrické údaje jako lay-out výrobní haly Pracovní časy, směnové plány a vzorové výrobní časy Specifická data pro modelování procesu …….. Jaká jsou zapotřebí vstupní data ?

Modelování procesu při plánování mechanizované ruční formovny Simulace: Virtuální tok Znázornění důležitých veličin Modelování procesu při plánování mechanizované ruční formovny

Vyhodnocení modelování formovny Množství písku Množství kovu Množství místa Využití zdrojů Rámy ve výrobě Rámy / den Vyhodnocení modelování formovny

Výsledky modelování formovny Odhalení kritických míst ve výrobním procesu a jeho logistice Díky modelování mohla být plánovaná produkce zvýšena z 28 na 34 poloforem za směnu Proces se s ohledem na svoji složitost zprůhlednil Výsledky modelování formovny

Modelování obrábění odlitků Simulace s jedním pracovníkem obsluhy Modelování obrábění odlitků

Modelování obrábění odlitků Simulace se dvěma pracovníky obsluhy Modelování obrábění odlitků

Modelování obrábění odlitků: vyhodnocení Náklady / 1 ks s 1 pracovníkem Náklady / 1 ks se dvěma pracov. Modelování obrábění odlitků: vyhodnocení

Modelování ve slévárně tlakového lití

Modelování ve slévárně tlakového lití VÝSLEDKY: Transparentní zobrazení a dynamické modelování slévárny se 62 stroji na tlakové lití Optimalizace transportu tekutého kovu a kontrola požadované tavící a skladové kapacity pro výrobu odlitků Optimální využití zdrojů u různých výrobních programů Modelování ve slévárně tlakového lití

Simulace výrobního procesu? Diskuse