Sociální sít informatiků v regionech ČR Martin Nečaský, Tomáš Skopal Dateso 2011, Písek 22.4.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

SoSIReČR Sociální síť informatiků v regionech České republiky
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost projekt POSTA PODPORA STÁŽÍ A ODBORNÝCH AKTIVIT PŘI INOVACI OBLASTI TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DFJP A FEI UNIVERZITY.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Jakub Klímek Zlín.  Hlavní „zbraň“ SoSiReČR  To, čím se portál odlišuje od tradičních sociálních sítí  Facebook  LinkedIn Jakub.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
CHEMIE KOLEM NÁS Brno, GUMOTEX OBSAH 1.Představení firmy 2.Trh práce a očekávání zaměstnavatele 2.1 Vzdělanostní struktura 2.2 Hard a soft.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
STARÉ SPLAVY, BŘEZEN 2012 P O D P O R A T A L E N T O V A N Ý C H S T U D E N T Ů A Ž Á K Ů ( Absolventi gymnázií – potenciál pro rozvoj vědy )
MANAGEMENT - VŽ1 M A N A G E M E N T 1. cvičení. MANAGEMENT - VŽ2 ROLE MANAŽERŮ.
SoSIReČR – analýza proveditelnosti Tomáš Skopal Martin Nečaský KSI MFF UK.
1 Projekt zaměřený na vybudování sociální sítě informatiků (ve smyslu sociálního webu) ve všech regionech ČR jako základny pro partnerství a spolupráci.
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zahájení tvorby ŠVP co nás čeká co je základem kurikulární reformy základní přístup sestavení pracovních týmů časový harmonogram.
Integrovaná střední škola technická a ekonomická Sokolov Cheb 23. června 2010 Jednoty 1620, Sokolov.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
EurActiv.cz Informační portál o dění v Evropě. PREZENTACE INFORMAČNÍHO PORTÁLU EURACTIV.CZ Obsah Co je EurActiv.cz? Info o EurActiv.com Obsahová struktura.
Téma: Porovnávání desetinných čísel
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Personální plán pro podnikatelský plán
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Informační průmysl 2013/14 Petr Šmejkal
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Představení společnosti na MFF UK
Projekt Podpora práce učitelů - PPUČ
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Ostravská univerzita (1991 → )
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
ČVUT Fakulta elektrotechnická
Rozvoj výuky cizích jazyků
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Absolventská síť Cíle Cesta Situace a problémy
Informace k plánovanému workshopu s řediteli/zástupci škol
WORKSHOP Metody práce s informacemi v online prostředí
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Rozvoj IT kompetencí Pavla Kovářová.
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

Sociální sít informatiků v regionech ČR Martin Nečaský, Tomáš Skopal Dateso 2011, Písek

Cíle projektu • zvýšit komunikaci mezi členy informatické komunity – tvoříme platformu pro tuto komunikaci – mezi jednotlivci, skupinami, projekty, organizacemi – hlavní informace: jakou odbornost jednotlivec, tým či projekt nabízí nebo naopak požaduje? • umožnit informatikům snáze navazovat kontakty a spolupráci – vyhledávání, nabízení, poptávání, porovnávání, analýzy

Odborná poptávka/nabídka • odborný profil – charakterizuje odbornost jednotlivce, skupiny, projektu, studijního oboru, diplomové práce, předmětu, … – množina os ohodnocených na stupnici 0-N • N > 0 • osy mohou mít pod-osy (hierarchická struktura) • “schéma odborného profilu”: ACM klasifikace, VŠE klasifikace informatických soft- a hard-skills – doplnění o „volnější“ klíčová slova dále charakterizující odbornost •

Výhody? • student může – vizualizovat studijní obory a jejich agregace na mapě dle OP – srovnávat studijní obory dle jejich OP – vyhledat studijní obor odpovídající jeho představám – porovnat svoje znalosti s jinými studenty – vyhledávání diplomových prací

Výhody? • absolventi mohou – přesně vyhledávat pracovní pozice a firmy dle odborného zaměření – porovnávat své znalosti s odborností typického informatika na vybrané pozici • firmy mohou – přesně vyhledávat vhodné zájemce o pozici – vytipování a ověření odbornosti vhodných kandidátů – zadávat požadavky na výuku a výzkum akademikům

Výhody? • akademici mohou – lépe vyhledávat partnery pro své projekty – sledovat mapu výzkumu v regionech ČR – srovnávat svoje výsledky s jinými akademiky – charakterizovat svoje předměty, vypsané práce, projekty, atd. – ověřovat, zda studenti splňují předpoklady pro danou práci

DÍKY ZA POZORNOST