Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne 10. 12. 2011. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Styly Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
IT začátečníci - Word Modul 3.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Excel – editace ( formát ) buněk
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
postup tvorby prezentace
Vyhledávání dopravního spojení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New.
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
TEXTOVÝ EDITOR.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Práce s textem v objektech prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_23_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Textový editor MICROSOFT WORD.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Základní prvky internetového prohlížeče
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Lokální úpravy Autor: Mgr. Aleš Kozák.
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
ODSTAVEC Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Formátování dokumentu
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Číslo v digitálním archivu školy
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Textový Editor.
WORDPAD Textový dokument.
Textový editor Lada Juráňová.
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Word – textový editor.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
FORMÁTOVÁNÍ DOKUMENTU
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Úprava rozsáhlého dokumentu
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Microsoft Office Word 2003

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. název Microsoft Office Word Cesta k základním úpravám anotace Prezentace je zaměřena na úpravy textu v textovém editoru Microsoft Office Word Žáci se zde postupně seznámí např. s formátováním písma, změnou jeho typu, barvy a velikosti, vložením klipartu nebo obrázku do textu. očekávaný výstup ZV – LMP Informační a komunikační technologie – 2. stupeň INF - ovládat základy psaní na klávesnici, na uživatelské úrovni práci s textovým editorem, využívat vhodné aplikace druh učebního materiálu Prezentace druh interaktivity Výklad ročník 8. č. 6

Cesta k základním úpravám výklad Microsoft Office Word 2003 je program, který umí zpracovávat text; mj. v něm lze do dokumentů vkládat obrázky, tabulky a grafy pomocí panelu nástrojů. V kreslení lze vytvářet jednoduché grafické útvary. Microsoft Word jednoznačně dominuje a formát souborů s příponou.doc se stal standardem, který musí podporovat i konkurenční programy, pokud chtějí uspět. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Označení textu pomocí myši • Dvojklikem na slovo ho označíme. • Kliknutím myši do textu a tažením posunujeme. • Trojitým kliknutím označíme celý odstavec, • Kliknutím před začátkem jej celý označíte. • Celý text můžeme označit tažením myši. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Psaní speciálních znaků • Na klávesnici nenajdeme všechny znaky, které máme k dispozici. • K napsání speciálních znaků do textu nám slouží funkce Vložit → Symbol → zobrazí se dialogové okno → vybere se symbol a potvrdí se slovem vložit Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Typ písma a velikost písma • Označíme část textu, kterou budeme upravovat. • V panelu nástrojů vybereme typ písma (mají své názvy – Ariel, Times New Roman) • Klikneme na ikonu – velikost písma a vybereme číslo. • Jestli se nám nehodí žádná z nabízených velikostí, napíšeme do políčka vlastní číslo. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Barva písma a zvýraznění textu • Barvu označeného napsaného textu nastavíme kliknutím na ikonu Barva písma A. • Objeví se se nám paleta barev, ze které si vybereme požadovanou barvu. • Označený text můžeme zvýraznit kliknutím na ikonu Zvýraznění ab. • Objeví se se nám paleta barev, ze které si vybereme požadovanou barvu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Formátování odstavců • Označený text můžeme formátovat tlačítky pro formátování odstavců, které najdeme na panelu nástrojů. • Budeme provádět tyto úpravy: zarovnání textu (vlevo, na střed, vpravo, do bloku) • řádkování • odsazení • styl Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Tvorba tabulky Tabulka slouží pro přehledné uspořádání dat. • 1) Vybereme nabídku Tabulka  Vložit  Tabulka a otevře se nám okno Vložit tabulku s parametry tabulky: Velkost tabulky (počet sloupců a počet řádků) • Vlastnosti automatického přizpůsobení (pevná šířka sloupce,přizpůsobit obsahu a přizpůsobit oknu) • 2) Vybereme nabídku Tabulka  Navrhnout tabulku a otevře se nám okno Tabulky a ohraničení s nastavením parametrů tabulky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Vkládání klipartu a obrázku • Klipart je obrázek vytvořený v programu Word, který můžeme vložit do textu. • Vybereme nabídku Vložit  Obrázek  Klipart a po straně se otevře nabídka, kde vybereme vhodný klipart. • Obrázek ze souboru uloženém v počítači vybereme podobným způsobem. • Vybereme nabídku Vložit  Obrázek  Ze souboru a otevře se nám okno Vložit obrázek s obrázky a oblastmi hledání daného souboru, kde vybereme vhodný obrázek. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Zásady psaní textu ve Wordu • Běžný text píšeme velikostí 10 nebo 12. • Za nadpisy nepíšeme tečku a můžeme je zvětšit. • Za každou tečkou, čárkou, dvojtečkou píšeme mezeru. • Pro zvýraznění důležité části textu použijeme kurzívu nebo tučné písmo. • Před každou úpravou textu musíme text označit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.