Připojení k internetu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačové sítě.
Advertisements

Síťové prvky.
Školní síť a její připojení k internetu
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Informatika Počítačové sítě.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
PC SÍTĚ I.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
INTERNET.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_08.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Počítačové sítě Mgr. Šárka Holečková, Počítačová síť Počítačovou síť tvoří dva nebo více počítačů, které jsou spolu propojeny. Je možné z jednoho.
Model TCP/IP Fyzická vrstva.
Informatika Internet.
INTERNET - TERMINOLOGIE
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_051 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Rozhraní a porty Jsou to prvky, které vytvářejí rozhraní mezi počítačem a periférním zařízením.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Informatika - prezentace
Internetové prohlížeče
Internet.
Klára Pospíchalová 5. A.  Propojení počítačů  Komunikace, sdílení a předávání informací  Uzly  IP adresa.
Internet.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Síťové prvky.
Internetový prohlížeč
INTERNET Dana Kalousková ZŠ TGM Hodkovice n. M. Použitá literatura:NAVRÁTIL P.:Internet pro školy, Computer Media, Prostějov 2001, ISBN:
Moduly ECDL M7_Internet
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
INTERNET Možnosti připojení.
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
Počítačové sítě Autor: Marek Jiruš.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Informatika Milan Šimek
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Druhy připojení k internetu
Internet.
Počítačová síť a internet Radek Pinc
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych.  je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
INTERNET Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Modem usb/photos/sm/modem.jpg
Internet Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_14_Internet Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Myš, tablet, modem, UPS NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
Typy připojení k internetu
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Počítačové sítě – drátové i bezdrátové
Možnosti připojení k internetu
Internet – pojmy, služby
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_12
Internetové prohlížeče
Internet = je celosvětový systém propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
INTERNET - TERMINOLOGIE
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Počítačová síť.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Připojení k internetu

Základní rozdělení Telefonní linka (pevná linka) komutovaná linka DSL Bezdrátová datová síť satelitní síť Wi-Fi Mobilní telefon GPRS A další…

Připojení pevnou linkou Umožňuje nepřetržité připojení k internetu Velké počítačové sítě Vyžaduje instalaci modemu a routeru - brána mezi lokální sítí a internetem

Komutovaná linka (vytáčená) Připojení malého počtu počítačů Pouze dočasné spojení

Modem Zařízení pro převod mezi analogovým a digitálním signálem Přenosová trasa: telefonní linka koaxiální kabel Druhy modemu Pro vytáčené připojení Pro širokopásmové kabelové nebo telefonní připojení Rádiové modemy

Mikrovlnné spoje Určeny pro bezdrátové propojení dvou lokalit (bod-bod) na střední vzdálenosti 10,3 - 10,6 GHz Ideální pro propojení LAN, WAN, MAN

Přenosové protokoly Přepis, podle kterého se uskutečňuje spojení spolupráce mezi počítači zabezpečení přenosů dat definuje, jak jsou vytvořené zprávy předávány k přepravě podřízené vrstvě

Internetová doména Jednoznačné jméno počítače nebo počítačové sítě, které jsou připojené do internetu. Příkladem doménového jména je www.microsoft.com nebo cs.wikipedia.org.

Webový prohlížeč počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu (WWW) Komunikace s HTTP serverem a zpracování kódu (HTML, XHTML, XML apod.) Příklady: Internet Explorer Mozilla Firefox Safari Google Chrome Opera

Oblíbenost a používanost prohlížečů Windows Internet Explorer 59,75% Mozilla Firefox 24,32% Safari 4.77% Google Chrome 7.04% Opera 2.43%

Webhosting Pronájem prostoru pro webové stránky na cizím serveru Možnost umístění webové stránky bez vlastního serveru Různá cena Freehosting

Satelitní síť Síť, která slouží jak k mobilní komunikaci, tak pro pevné stanice.

Wi-Fi Původním cílem bylo zajišťovat vzájemné bezdrátové propojení přenosných zařízení S postupem času začala být využívána i k bezdrátovému připojení do sítě Internet Wi-Fi zařízení jsou dnes prakticky ve všech přenosných počítačích a i v některých mobilních telefonech

Výhody a nevýhody bezdrátového připojení vysoká rychlost připojení oběma směry (až 30 Mbps) neplatíte za čas, který na internetu strávíte, ani za objem stažených dat stálé a spolehlivé připojení dostupnost - zatím je pokryt omezený počet lokalit podmínkou je omezená vzdálenost od vysílače pořizovací náklady - síťové prvky nejsou dotovány

Výhody a nevýhody pevného připojení odesílání velkého množství dat ideální pro malé a střední firmy spolehlivé připojení prostřednictvím pevné sítě vyšší pořizovací náklady omezená dostupnost nutnost mít pevnou linku

Cenový přehled připojení Telefonní linka 80 – 750,- Wi-Fi 290 – 990,- Mobilní připojení 200 – 500,-