F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Olomouc, únor 2012.
MS Windows.
X EXEL.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Klávesnice pc Mgr. Jan Fojtík Hardware F_21.
Vzhled prezentace - šablony
Databáze Sestavy.
Grafická úprava seminární práce
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Grafy v Excelu.
Základní pojmy v informatice –II.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Google formuláře.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
TABULKOVÝ PROCESOR Tadeáš Řezníček 4.A
Excel – editace ( formát ) buněk
Tabulkový procesor.
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
Název Ovládání počítače – klávesnice a myš Předmět, ročník
Základy ovládání operačního systému III
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 3.1 (Práce se snímky)
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
MS ACCESS parametrický dotaz
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník Třídění a řazení dat pomocí tabulkového procesoru.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
Grafy v Excelu.
KIV/ZIS cvičení 4 Tomáš Potužák. Dotazy - úvod Umožňují pracovat s databází –Získávat specifické informace z tabulky, případně z více tabulek najednou.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.1 (Tabulka)
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
IKT MS Office Access Formuláře Ing. Jana Horáková
ACCESS TVORBA TABULEK, CVIČENÍ - 06 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Tabulkový kalkulátor Radek Pinc
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Databáze MS ACCESS 2010.
MS EXCEL Charakteristika
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Vytvoření rozevíratelného pole Access (13). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Movie Maker program pro tvorbu filmů
Vypracoval-Matěj Šmíd
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Informatika – Práce s listy
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Vytvoření formuláře Access (11).
Malování - uložení a otevření obrázku
Transkript prezentace:

F ORMULÁŘE V A CCESSU

K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty jednoho záznamu nebo je možno přejít i k zobrazení tabulkového listu. Data ve formuláři je možné zadávat, měnit, zobrazovat nebo tisknout. Součástí formuláře mohou být výpočty (například souhrny), grafy, případně obrázky. Formulář může zobrazovat data z více tabulek. 2

3

P OHYB PO FORMULÁŘI Ve formuláři se pohybujeme pomocí klávesnice nebo pomocí myši. Pohyb mezi záznamy je možny pomocí kláves PageDown nebo PageUp. Na další pole je možné se přesunout klávesou Tab, na předcházející pole klávesou Shift+Tab. Uvnitř pole je možné se pohybovat pomocí kurzorových šipek. Na konec záznamů se dostaneme klávesovou zkratkou Ctrl+End. Na začátek všech záznamů se dostaneme klávesovou zkratkou Ctrl+Home. 4

P OHYB PO FORMULÁŘI POMOCÍ MYŠI Úkoly 1. Stáhněte si ze školního ftp ze složky Dohnalova soubor priklad1.mdb a seznamte se s pohybem po formulářích. 2. Zjistěte, kolik je ve formuláři celkem studentů. 3. Jsou ve formuláři nějací studenti z 9. třídy, popř. kolik? 5

P ŘIDÁNÍ NOVÉHO ZÁZNAMU POMOCÍ FORMULÁŘE Nové záznamy přidáváme (pokud je to povoleno) přesunem pomocí kláves na poslední záznam formulaře a nasledným přechodem do nového záznamu, např. klávesou Tab. Lepší možností přidat nový záznam je pomocí myši klepnou na tlačítko přidání záznamu. Úkol 1. Přidejte se do formuláře (použijte fiktivní rodné číslo). 6

O DSTRANĚNÍ ZÁZNAMU Z FORMULÁŘE Záznam odstraníme tak, že klepneme do šedého (výběrového) pruhu vlevo od záznamu a vybereme z kontextové nabídky možnost Vyjmout. Nebo zvolíme z klavní Úpravy – Odstranit záznam. Úkol 1. Ve formuláři odstraňte záznam o Milanu Kubalovi. 7

V YTVOŘENÍ FORMULÁŘE Zdrojem dat pro formuláře mohou byt buď tabulky, nebo dotazy. Formulář je možno vytvořit pomocí Průvodce formulářem. Další možností je vytvořit formulář v návrhovém zobrazení. Pro zobrazeni dat v databázi musí být formulář připojen k tabulce nebo dotazu. 8

V YTVOŘENÍ AUTOMATICKÉHO FORMULÁŘE V sekci formulář si spustíme nabídku nový a vybereme akci Automatický formulář. Automatický formulář můžeme vybrat z těchto druhů : 1. sloupcový 2. tabelární 3. datový list Pro vytvoření formuláře je potřeba vybrat tabulku nebo dotaz, ze kterých bude „brát“ formulář data. 9

10

Ú KOLY 1. Vytvořte automatický formulář sloupcový z tabulky žáci_známky a uložte jej jako sloupcový_formulář. 2. Vytvořte automatický formulář tabelární z tabulky žáci_známky a uložte jej jako tabelární_formulář. 3. Ve formuláři tabelární_formulář seřaďte žáky podle příjmení vzestupně. (Záznam-seřadit) 11

V YTVÁŘENÍ FORMULÁŘE POMOCÍ PRŮVODCE V sekci formuláře spustíme nabídku nový a vybereme akci Průvodce formuláře. Při vytváření formuláře pomocí průvodce si můžeme vybrat, jaká pole chceme ve formuláři zobrazit. 12

V YTVÁŘENÍ FORMULÁŘE POMOCÍ PRŮVODCE 13 V průvodci formulářem můžeme vybrat typ formuláře z těchto možností 1. Sloupce 2. Tabulka 3. Datový list 4. Zarovnané Dále si v průvodci můžeme vybrat, jaký chceme grafický typ formuláře. Nakonec formulář pojmenujeme a uložíme.

Ú KOLY 1. Pomocí průvodce formulářem vytvořte formulář s těmito náležitostmi • zdrojem dat bude tabulka žáci_známky • formulář bude obsahovat pouze příjmení, třídu a známku z matematiky • typ formuláře bude tabulka • styl formuláře bude mezinárodní • název formuláře bude známky_matematika 14