Ministerstvo vnitra říjen – listopad 2011. Dosáhli jsme cíle? Máme efektivní veřejnou správu? Máme dostatek financí na vše co děláme? Odpověď zní: „bohužel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje)
Praha 9. března Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM, JAK a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
Smart Administration Strategie
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Registrace agend orgánů veřejné moci
Základní registry (stav únor 2012)
Konference MV Květen zásadně snížit byrokratickou zátěž všem promítnout jednou pořízený údaj všem OVM promítnout změnu existujícího údaje všem.
Základní principy Ing. Zdeňka Máchová Ing. Tomáš Kántor listopad 2011 Integrace ARES se systémem ZR.
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Systém základních registrů - bezpečné sdílení informací – Informační systém ORG Nová kompetence ÚOOÚ v roce 2010 Jiří Krump náměstek předsedy Brno 2009.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Základní registry veřejné správy
Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci.
Informační systém základních registrů. Obsah Úvod Komunikace se základními registry Autentizace a autorizace Práce s údaji Funkcionalita v rámci Portálu.
Zákon č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů Zveřejněno ve Sbírce zákonů ČR, částka 99/2000.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
Úvodní slovo Ministerstva vnitra „ fiat lux“ budiž světlo Mikulov, 6. září 2011.
9. května 2012 Praha. Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
JIP a KAAS Co umí. A co nabízí ve vztahu k základním registrům.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Ministerstvo vnitra Dosáhli jsme cíle? Máme efektivní veřejnou správu? Máme dostatek financí na vše co děláme? Odpověď zní: „bohužel NE!!“  Proto.
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
363 DNÍ OD „FIAT LUX“. PŘED 363 DNY – 1. ČÁST PŘED 363 DNY - 2. ČÁST „ FIAT LUX“
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
Základní registry ve veřejné správě
Bez čeho to nepůjde? Bez registrů ! Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra.
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Prezentace Hradec Králové Registr živnostenského podnikání.
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
E - government Hana Válková Lucie Švestková Karel Volný Tereza Dvořáková.
Základní registry.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
IS RŽP komunikace s okolím, komunikace centrální a lokální agendy
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
ÚLOHA SPRÁVY ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ RENATA NOVOTNÁ Technický seminář
KONFERENCE K IMPLEMENTACI STRATEGIE SMART ADMINISTRATION A ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ DO VEŘEJNÉ SPRÁVY podklady pro účastníky.
Mgr. René Pleva Jana Třísková Základní registry ve veřejné správě Mgr. Miroslav Pizur V Bruntále 2012.
Jak to celé bude fungovat dohromady RNDr. Petr Tiller Odbor hlavního architekta eGovernmentu MV ČR Reg.č. projektu: CZ 1.04/4.1.00/
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
Základní registry Připojení agendových informačních systémů k Základním registrům“ ►§5 (3) Orgán veřejné moci získává údaje vedené v základním registru.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Jihlava 29. února Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Správa základních registrů Mgr. Michal Novák ředitel Správy základních registrů.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Zákon o sdílení dat při výkonu veřejné správy
Tomáš Šedivec Odbor Hlavního architekta eGovernmentu
Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje)
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
ZÁKLADNÍ REGISTRY – ANEB CO NYNÍ POTŘEBUJEME VĚDĚT
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Transkript prezentace:

Ministerstvo vnitra říjen – listopad 2011

Dosáhli jsme cíle? Máme efektivní veřejnou správu? Máme dostatek financí na vše co děláme? Odpověď zní: „bohužel NE!!“  Proto musíme zajistit, že: - děláme jen správné věci? - děláme správné věci správně?

Modernizovat a zefektivnit veřejnou správu vhodnými systémovými opatřeními a nástroji: dokončit reformu VS implementovat vhodné nástroje standardizovat procesy

 často užívané údaje v informačních systémech veřejné správy (ISVS):  jsou získávány a vedeny duplicitně  nejsou konzistentní  mají rozdílnou kvalitu z hlediska přesnosti, aktuálnosti a úplnosti  používané evidence jsou roztříštěné  existují problémy s časovou synchronizací aktualizace užívaných údajů  ISVS nejsou dostatečně integrovány, nespolupracují, a tím nelze zajistit efektivní sdílení dat  občané jsou často nuceni opakovaně dokládat úřadům různé skutečnosti, které by si úřad mohl ověřit sám

ANO A ZÁSADNĚ • změnou získávání a ověřování dat • zjednodušením přístupu k datům • zkrácením procesů

ANO!  Konec povinnosti předkládat data….  Zrychlí se proces vyřízení žádosti….  Sníží se byrokratická zátěž….  Nemusí obíhat úřady a shánět data… Ví co o něm stát vede za data a kdo se na ně kouká…

Ano!  Pracuje s referenčními daty…neváhá nad validitou..  Nemusí vést vlastní databáze a udržovat jejich aktuálnost..  Nemusí přenášet povinnosti na občana…  Efektivně využívá data z jednoho místa ZR i z agendových informačních systémů  Sdílí efektivně jednou pořízená data…  Zrychlí se mu procesy a nemusí dělat zbytečnou činnost…

od 1. července 2012 uděláme-li vše včas a správně, pak nás čeká příjemné a užitečné světlo…

• základní registry naplněné referenčními daty …. • kompletní mapy VS • efektivní využívaní jednou pořízených dat…. • okamžitá aktualizace dat… • odstranění zbytečné byrokratické zátěže… • propojenost jednotlivých agendových informačních a JIP… • přehled o přístupech do základních registrů…. • standardizované procesy…

co musíme všichni udělat: • upravit vlastní AIS pro komunikaci se ZR • zaregistrovat AIS v IS o ISVS • ohlásit agendy • přihlásit se k působnosti v agendě • naplnit JIP • zajistit výkon nových agend (RUIAN) ZR neznamenají nárůst práce, ale naopak i když v začátku bude určitě práce víc a dosud jsme ji takto nedělali.

1.zavedení a spuštění 2 testovacích systémů • pro publikaci • pro editaci 2. úprava AIS 3. zveřejnění rozhraní ISZR 4. ověřovací provoz: • do 1.dubna 2012 – ověřování na nereálných datech • po 1. dubnu 2012 – ověřování na ostrých datech ROB

 uvedení ZR do ostrého provozu  další rozšíření výčtu referenčních údajů napojením ZR na další centrální registry např. Zdravotní registry  rozšiřování provázanosti ostatních AIS na ZR (např. rejstřík řidičů, rejstřík motorových vozidel atd.)  optimalizace procesů ve veřejné správě  další elektronizace agend + el.formuláře

 PhDr. Robert Ledvinka  Odbor veřejné správy Ministerstva vnitra  tel.č.: 