PDA s klávesnicí Aleš Pěnkava 15.11.2006 www.nm.frikulin.net.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Webové rozhraní pro přístup k databázi JIS Václav Lederbuch
Advertisements

© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
Přehled mobilních zařízení
FC Waterpipe SP tým Historie 14. Května 2005 Klub založen.
SEO pro novou firmu Bartošová Lenka 3MA
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Polycom ® RealPresence ® Mobile Aplikace pro videokonferenční volání na mobilních zařízeních s operačním systémem IOS.
Řízení vztahu se zákazníky integrované do ERP systému
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Windows - základy Jiří Beran Windows - základní Jiří Beran.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ROZHODOVACÍ PROCESY PRO VÍCECESTNÉ TELEMATICKÉ APLIKACE Filip Ekl
INFORMATIKA - PC 6. Ročník Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha vyučující informatiky a komunikační technologie 1.
MOBILNÍ TELEFONY.
2. Národní konference o doporučených postupech , Olomouc Katalog klinických doporučených postupů – současný stav a možnosti využití Miroslav.
Instalace programu STATISTICA 12 CZ
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
Tomáš Doseděl, Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Metodická podpora úprav RVP ZV
NaviTerier Navigační systém pro zrakově postižené.
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Nokia x6  V současnosti nejvyspělejším modelem Nokia xSeries je Nokia X6  v ČR prodává ve verzi s 16 GB vnitřní paměti.
SonyEricsson W550. Nejstarší z řady Walkman Technické parametry Rozměry: 93 x 46.5 x 22.5 mm Rozměry: 93 x 46.5 x 22.5 mm Sítě: GSM 900/1800/1900 MHz.
IPod. Vznik firma Apple první verze iPodu byla uvedena na trh 23.října 2001.
Zdroje dat, měření, konverze
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
1 © Mediaresearch, a.s., 2008 NetMonitor a AdMonitoring Výsledky za říjen 2008.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa
Základní pojmy v informatice
Apple Computer Jan Šimík, Education manager, Apple IMC
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
Tablety (mobilní zařízení)
PROJEKT : SCADA systémy na mobilních zařízeních AUTOŘI : Ing. Ondřej Krejcar Ing. Stanislav Slíva.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Operační systém Windows Mobile
Využití dotazníku při evaluaci Mgr. Miroslava Dvořáková 2007.
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
Standardy a trendy kancelářského HW a SW Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Klikací mapy v GIMPu Tvorba tzv. klikacích (obrázkových) map s pomocí grafického editoru GIMP Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Identifikátor materiálu: EU
DAITEM - BEZDRÁTOVÝ INTERCOM, OVLÁDÁNÍ BRÁNY A BRANKY
HTC Touch Pro2. Základní Informace Zařízení s vysouvací klávesnicí a dotykovým displejem má u HTC dlouhou tradici.
IPhone. iPhone… produkt společnosti Apple spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tablety střední třídy Michael Hřib
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tablet Co se všechno naučíme??? Počítače s integrovanou dotykovou.
HTML stránka – vložení obrázku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Webspider. Obsah ● Zadání diplomové práce ● Webspider ● Ideální webový robot ● Moje aplikace ● Stav ● Otázky a odpovědi.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
Mobilní telefony a tablety
Operační systém Windows Mobile
Transkript prezentace:

PDA s klávesnicí Aleš Pěnkava

2 Obsah prezentace  Zadání rešerše a její cíl  Moje PDA historie  Definice komunikátorů  Uživatelské role  Sledované parametry  Klávesnice pod lupou I,II,III  Nabídka v ČR  Testování – srovnání  Doporučení  Otázky a odpovědi / Závěr / Oponentura

3 Zadání rešerše a její cíl  Zadání: -Doporučte PDA s GSM modulem a klávesnicí (komunikátor/MDA/XDA/...), uvažujte různé aplikační oblasti (student, manažer, síťový administrátor).  Cíl: - Seznámení s nabídkou komunikátorů na trhu - Navrhnout řešení pro specifikované role

4 Moje PDA historie aneb proč jsem si vybral tuto rešerši  PDA Cassiopeia BE300  Komunikátor HP iPaq 6340  MDA Vario / Qtek 9100

5 Definice komunikátorů  kapesní počítač s dotykovou obrazovkou a perem (stylusem)  má telefon (GSM modul)  slouží jako organizátor, MP3/video přehrávač, internetový prohlížeč, prohlížeč fotografií atd atp. ? Komunikátor/MDA/XDA/Dataphone ?

6 Uživatelské role  Student (FEL) Priority: Cena, konektivita, velikost zařízení, displej, multimedia, OS,...  Manažer Priority: Konektivita, velikost zařízení, výdrž na baterie, displej, GPS, OS,...  Síťový administrátor Priority: Konektivita, velikost displeje, GPS,...

7 Sledované parametry  Klávesnice  Displej  Konektivita  Výkon  Hmotnost a rozměry  Operační systém  Cena

8 Klávesnice pod lupou I/III  Klávesnice pod displejem

9 Klávesnice pod lupou II/III  Vysouvací klávesnice

10 Klávesnice pod lupou III/III  Vyklápěcí klávesnice

Nabídka v ČR   Qtek 9000 Qtek 9100 Qtek 9600 ASUS P525 SE M600i SE P990i HP 6915 B-S P51 F-S T830 Palm Treo 650

12 Testování - srovnání  Testování  Klávesnice - subjektivní pocit při psaní na klávesnici  Ostatní parametry - z recenzí a datasheetů  Srovnání

13 Doporučení  student: Qtek 9100  alternativní návrh: starší zařízení Qtek TyTN, popř. HP Ipaq 6915  manažer: Qtek Bluetooth GPS  alternativní návrh: Qtek bluetooth GPS  síťový administrátor: Qtek Bluetooth GPS  alternativní návrh: Qtek bluetooth GPS

14 Výhled do budoucnosti ??  Budoucnost a evropský/český trh  Budoucnost ve světě

15 Otázky a odpovědi :)  Dotazy?

16 Závěr  Děkuji za pozornost

17 Oponentura I  Oponentka : Petra Mužíková  postrádám kontakt na autora rešerše. V zápatí je sice odkaz ale je-li to autor? Nevím.  Sekci Nabídka v ČR považuji za nejslabší místo tohoto projektu. Název a obrázek zařízení mi toho mnoho neřekne. Hledala bych tady nějaké konkrétnější informace, parametry. Ano, po dalším zkoumání stránek je najdu v sekci Srovnání, ale zde bych čekala minimálně odkaz na více info. (Sloučit obě sekce)  Dále autor uvádí, že vybírá pouze ty nejvýkonnější zástupce, avšak z definice Výkonu v předešlé kapitole mi není jasné, podle čeho autor reprezentanty vybíral.

18 Oponentura II  Důležité je dle mého názoru upřesnit parametr Cena. Nedovídám se, jde-li o cenu s DPH nebo bez, jde-li o cenu maloobchodní nebo velkoobchodní, doporučenou prodejcem, nejlevnější na trhu, z internetového obchodu, nebo...?  Ze začátku autor upozorňuje na velikou škálu produktů, vlastně proto zavádí uživatelské role. Ze závěru mi ovšem vyplývá, že modely Qtek 9600 (popř. Qtek 9100) jsou vhodné a nejlepší víceméně pro všechny.  Dále mezi nároky pro manažera autor uvádí GPS (i v prioritách) a doporučené zařízení jím nedisponuje.  Text je psán česky na slušné úrovni, avšak obrovské množství interpunkčních chyb zcela zahlcuje celý dokument!