Režim práce s mladým koněm

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci
Advertisements

Metodický list  Jedním z cílů sportovní činnosti je upevňování zdraví sportujících. Naplňování tohoto cíle klade nemalé požadavky na trenéry, učitele.
Zákon o sociálních službách
PODESTÝLÁNÍ, ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA STÁJÍ, VÝBĚHŮ A OHRAD PRO KONĚ OŠETŘOVÁNÍ A ČIŠTĚNÍ KONÍ Ing. Jiří Ptáček.
ORGANIZAČNÍ FORMY V TĚLESNÉ VÝCHOVĚ
TRÉNINK obecné principy úvodní sraz VD – Tři Studně.
ZÁKLADY 1. POMOCI část 3 – Neúrazové stavy
Liga vozíčkářů Žijte podle svých představ, podpoříme vás.
MUDr. Eva Rychlíková Zdravotní ústav se sídlem v Kolíně Prostředí kolem nás.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
VLIV RODINY A PROSTŘEDÍ NA STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI DĚTÍ
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Klinická propedeutika
ZDRAVÍ 6. ROČNÍK Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
POTŘEBNÉ ZMĚNY V PÉČI O ZDRAVÍ MLADÝCH FOTBALISTŮ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Metodický list Výuka probíhá diskusní formou. Hledáme odpověď na otázku – proč je užitečné věnovat se sportovní činnosti či jiné intenzivní pohybové činnosti.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Stres Petr Machala. anglicky stress = napětí, namáhání, tlak jedinec je vystaven mimořádným podmínkám následné obranné reakce mají za cíl zachování vnitřní.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_OSVZ_ZSVb Anotace: Seznámit žáky se základy zdravého životního.
NEINFEKČNÍ NEMOCI VYSOKÝ KREVNÍ TLAK.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Chov Zvířat
Šíření tepla prouděním a zářením
Téma: Vadné držení těla Turková Kamila
WELLNESS. Wellness je…. = CENTRUM ROZŠÍŘENÉ O MOŽNOST PSYCHICKÉ RELAXACE A REGENERACE.
ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL - I. část. P RO ZAČÁTEK TROCHU OPAKOVÁNÍ to ZDRAVÍ? 1. co je to ZDRAVÍ? NEMOC? 2. co je NEMOC? OVLIVNIT? 3. čím můžeme své vlastní.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Periodizace lidského věku: Období dospělosti Období stáří
Agrese.
Cesta k udržení mobility a soběstačnosti seniorů
Potřeba spánku a odpočinku
MVDr. Lýdia Lánská Čačková
LETNÍ PROBLÉMY V REPRODUKCI PRASAT
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Základy prevence sportovních zranění Školení trenérů licence A Fakulta tělesné kultury UP Olomouc Biomedicínské předměty Doc. MUDr. Pavel Stejskal, CSc.
MUDr.Kateřina Kapounková
Zdraví a jeho determinanty Mgr. Aleš Peřina, Ph. D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Kamenice 5, Brno.
Dětský aerobik Pod pojmem dětský aerobik rozumíme rozmanitá cvičení za hudebního doprovodu, která vycházejí především z aerobiku pro dospělé, ale také.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_334_Vlivy prostředí na zdraví člověka Název školy Masarykova střední škola zemědělská.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
Duševní hygiena. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
PLAVÁNÍ V KONDIČNÍCH PROGRAMECH Lekce č. 26 Irena Čechovská Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_02 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Zdravý životní styl Anotace Žák.
Školní řád. Žáci mají právo na ochranu před fyzickým a psychickým násilím a nedbalým zacházením na svobodu ve výběru kamarádů na volný čas a přiměřený.
Regenerace ve sportu Seminární práce Lucie Viznerová.
Psychologie v obezitologii MUDr. Lenka Mičínová Sáblíková
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Víš co jíš? Web MZe.
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
5-denní jídelníček.
Parelli Natural Horsemanship
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Psychologie v obezitologii
Současné pojetí školní TV Zážitková pedagogika
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Třída 3.A 13. hodina.
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
Transkript prezentace:

Režim práce s mladým koněm

Mladý kůň kůň ve výcviku Tělesná dospělost v 5 až 6 letech Význam psychické vyrovnanosti Nadměrná práce a nevhodné zacházení zanechá nevratné poškození Cílem je ochotný spolupracovník

Denní režim Nakrmení trvá 2 hodiny Po 4 hodinách je prázdný žaludek Podle práce je nutný odpočinek Pravidelnost denního režimu (i v neděli) Nutnost relaxace (výběh) Vhodnost změny stylu práce Potřeba rozcvičení (zahřátí)

Obtížnost práce Sledovat reakce koně – znát je Práce musí být radost Nenutit násilím Šetřit koně – musí vydržet celý život Pečovat o jeho zdravotní stav Budovat důvěru a autoritu

Pravidelnost práce Postupné zvyšování zátěže Rovnováha práce a krmení (zdraví) Pravidelná práce uklidňuje Trénink psychický i fyzický Nové věci pomalu – pochopení Opakování do zažití činnosti - klid

Zohlednění přírodních a klimatických podmínek Otužilost koní Přikrývky Přestávky v práci Přeprava –cesta do lesa a domů Teplota ve stáji Kvalita krmení Kvalita podkování