Expedice „RS KILIMANJARO 2010“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Služby pro rodiny v ČR výzvy a perspektivy
Advertisements

Divize a představují.
FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
Vernier LabQuestVernier LabQuest a barometr BAR-BTAbarometr BAR-BTA.
Les ve škole – škola v lese
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KOUTENSKA_16.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_221_ORIENTACE_V_ČASE Téma: ROK, ROČNÍ.
Základní škola a Mateřská škola Křesetice
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb. Odhaduje se že.
Projektový den Evropa ve škole, škola v Evrop ě ZŠ a MŠ T ě šetice, , p ř ísp ě vková organizace.
Nábo ž enství  islám  nejmladší z 3 tzv. abrahamových nábo ž enství  druhé nejrozší ř en ě jší nábo ž enství  Korán  monoteismus  46 stát ů  Šárí‘a.
Pica pica Straka obecná.
INTENSIVE PROGRAM 2010 THE HANZE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
Životní zkušenosti se stigmatem a diskriminací. Dagmar Zomerská a Jaroslav Hodbo ď Stigma a diskriminace osob s duševním onemocněním.
Název projektu:Učení pro život Reg. číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
 Rybá ř  U č itelka  Policista  Zedník  Bankovní ú ř edník  ICT technik  Uklíze č ka  …
..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..
-NCN II- …akce podruhé. Zveme Vás na druhý ro č ník, ji ž tradi č ní zále ž itosti NCN – Nau č se, co neznáš, tentokrát s podtitulem,,Akce podruhé‘‘
Doufám, že mi ho pošleš zpátky! Toto je jeden z nejkrásn ě jších a nejsympati č t ě jších mail ů, který práv ě obíhají… P ř ekrásný týden p ř átelé !!
Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
ˇ (H2O).  Voda je velmi č astým nám ě tem v um ě ní. Vyskytuje se tém ěř ve všech um ě leckých sférách….a ť u ž se jedná o fotografii, obrazy, hudbu.
Celorepublikové sdružení uživatel ů psychiatrické pé č e.
Photo by Aneta Brožovská Present by Aneta Brožovská.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
2014 / 2015 Na č em stojí skauting? Jan Peroutka - Rocky Ideologica.
M a y a A n g e l a a j e j í m o u d r á s l o v a K l i k e j.
VY_32_INOVACE_VkZ.8.14-Postižené dítě a jeho okolí název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví.
 Facebook. Facebook vlétl na č eský internet doslova jako uragán. B ě hem velice krátké doby si tato komunitní sí ť vytvo ř ila statisíce fanoušk ů,
Zm ě ny postoj ů frekventant ů kurz ů k osobám se specifickými pot ř ebami Petra Bendová Olomouc 15. kv ě tna 2008.
2012 / 2013 Na č em stojí skauting? Jan Peroutka Ideologica.
VOLYNĚ a FAIR TRADE SŠ a JŠ – 1. Fairtradová škola Volyně - 3. Fairtradové město.
Občanské sdružení ProCit, z.s. pro přátele, rodiče a děti s poruchami autistického spektra Plzeň, Západočeský kraj.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
P ř íprava a pilotá ž vzd ě lávacích program ů (v č etn ě metodik) pro d ě ti a mláde ž zam ěř ených na rozvoj metod vzd ě lávání v oblasti rozvoje klí.
Ú ř ad vlády Č R Tereza Kunertová 2013 Evropský rok občanů.
Oborová brána Musica (MUS) Nový nástroj (nejen) pro české muzikology Václav Kapsa Národní knihovna České republiky Výroční konference ČSHV Nové výsledky.
REGISTRACE:
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
Ž áci poprvé zasedli do zdejších školních lavic 1. zá ř í Naše škola má vytvo ř ený školní vzd ě lávací program s názvem Aktivita, tvo ř ivost,
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_4_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_SILÁK BIVOJ Název: SILÁK BIVOJ.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
2 Marketingové koncepce
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Setkání zástupců 1. ročníků
Pojďte s námi uspořádat jednu z největších sportovních akcí tohoto roku v kraji Vysočina..
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
Co jsme dokázali a co nás ještě čeká
Úřad práce České republiky
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Pracovní porada Pracovní list.
Pracovní porada Pracovní list.
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Kojenecké období od 6. týdnů do 1. roku Andrea Ječmenová 2012.
Dětský klub Malý drak.
1.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
KRAJINA VYSOKÝCH HOR. KRAJINA VYSOKÝCH HOR Ve vysokých horách mrzne a sníh zde padá po celý rok. Sněžná čára je hranice, nad níž v horách již sníh.
Obec Pstruží pro občany
Posun snímku automaticky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
TŘÍDNÍ SCHŮZKY PROBĚHLÉ AKCE AKCE PŘED NÁMI EXKURZE VÍDEŇ
Život bez střeva , Praha.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Expedice „RS KILIMANJARO 2010“ S ROZTROUŠENOU SKLERÓZOU NA KILIMANJARO „Široký jako svět, nádherný, vysoký a na slunci neskutečně bílý….“ (The snows of Kilimanjaro, Ernest Hemingway) 15. 10. – 1. 11. 2010 Pod záštitou Velvyslanectví ČR v Keni a velvyslankyně Gity Fuchsové

Expedice „RS KILIMANJARO 2010“ S ROZTROUŠENOU SKLERÓZOU NA KILIMANJARO Roztroušená skleróza postihuje v České Republice zhruba 15 tisíc lidí, nejčastěji mladé lidi mezi dvacátým a čtyřicátým rokem života. Jde o chronické zánětlivé onemocnění centrálního nervového systému I když je nemoc nevyléčitelná, je léčitelná a její průběh se dá ovlivnit. Odhaduje se, že roztroušenou sklerózu (RS) má na světě 2 500 000 lidí RS patří mezi nejčastější onemocnění způsobující invaliditu

Expedice „RS KILIMANJARO 2010“ S ROZTROUŠENOU SKLERÓZOU NA KILIMANJARO UNIE ROSKA v ČR je občanské sdružení pomáhající nemocným RS v ČR od roku 1992 v 37 regionálních organizací ve všech krajích ČR sdružuje více než 3000 nemocných, jejich rodinných příslušníků i blízkých jejím cílem je pomoci nemocným žít kvalitní, důstojný a plnohodnotný život prioritou je komplexní pomoc a servis nemocným RS i jejich blízkým – pomocí řady specializovaných aktivit, akcí, sociálních služeb, informačního servisu i např. vydavatelské činnosti. Více na www.roska.eu.

Expedice „RS KILIMANJARO 2010“ S ROZTROUŠENOU SKLERÓZOU NA KILIMANJARO Chceme dokázat, že plnit si sny, vystoupat na vrcholy, dosáhnout cílů cest je právem nejen zdravých, ale i nemocných. Našim posláním je motivovat pacienty, jejich rodiny a přátele k aktivnímu boji s nemocí, která je stejně těžká a dlouhá, jako výstup na nejvyšší horu Afriky. Cílem expedice je také informovat veřejnost o tomto závažném onemocnění a získat další přátele a podporovatele pro boj s RS

Naše inspirace Lori Schneider se stala jedinou ženou na světě s RS, která zdolala nejvyšší vrcholy všech kontinentů, tzv. “Seven Summits”. Její cesta za uskutečněním ambiciózního snu začala v roce 1993, kdy pokořila nejvyšší horu Afriky, Kilimanjaro.

Lori Schneider „Život mne požehnal mnoha dary, včetně možnosti cestovat a slézat hory. Tyto zkušenosti obohatily můj život, a za to jsem opravdu vděčná. Mou největší odměnou se stalo učení o překonání vlastního strachu a překročení svých limitů, a sdílení svých poznatků s ostatními.… Mám dál své sny, mé naděje a zdraví jsou silné, a hledím na svou budoucnost pozitivně. Tou jednou zásadní pravdou, kterou jsem během svých cest pochopila je, že člověk se nesmí nechat odsoudit vlastními omezeními a nikdy se nemá vzdávat svých snů. Život je příliš krátký na to, abychom nechali příležitosti utéct. Doufám, že se všechny vaše sny vyplní. "

Expedice „RS KILIMANJARO 2010“ S ROZTROUŠENOU SKLERÓZOU NA KILIMANJARO My se symbolicky vydáváme ve stopách Lori. A i kdybychom měli dojít jen na úpatí hory, bude to cesta za naším snem, které dáme vše!

Předpokládaný hlavní program expedice Výstup na Kilimanjaro Nairobi – přijeti na velvyslanectví v Keni, účast na Českých dnech v Keni (propagace ČR, Unie Roska, nemoci roztroušená skleróza i tématu zdravotní postižení), účast na oficiálním programu Mombasa – podpora projektu Adopce na dálku, návštěva dětí, které mají v ČR adoptivní rodiče Doprovodný program v ČR Promítání dokumentu o Expedici RS Kilimanjaro v různých městech ČR, na Slovensku, případně i v jiných zemích světa Výstavy fotografií , Besedy se členy expedice Vydání sborníku s fotografiemi a popisem expedice Benefiční koncert (před konáním expedice - přelom září/ října) MS organizace USA a Kanady podniknou tuto expedici v červnu 2011. Této akce se postupně zúčastní několik zemí světa.

Propagace expedice - proběhlá pořad Sama doma - 18.6.2010 pořad Před půlnocí - 19.3.2010 Dobré ráno, ČT – 2.8.2010 Oslavy světového dne roztroušené sklerózy - 2.6.2010 Národní den RS – Konference Místo pro kvalitní život s RS – 24.6.2010 Časopis Roska Časopis Žlutý (Student Agency, prostřednictvím Michaely Lejskové)- červenec Web: www.roska.eu Český Rozhlas Brno – květen Časopis Cosmopolitan – prosinec Královopolské listy - říjen Facebook (Unie Roska, Roztroušená skleróza, Roska Praha, Expedice Kilimanjaro) Propagace expedice - plánovaná časopis Roska, časopis Vozka, časopis Nádej, Časopis Žlutý (Student Agency, prostřednictvím Michaely Lejskové) - srpen, VZP, portály a weby pro zdravotně postižené, Aktivní život, Portál www.prozeny.cz, časopis www.profashion.cz,, ČT, Český Rozhlas, Rádio Impuls, Rádio Beat, Výstavy fotografií z expedice po skončení projektu, Promítání dokumentu z expedice, Besedy, Benefiční koncert v Brně, MSIF, EMSF, Benefiční koncert (před akcí), Slovenský svaz SM a další média v ČR a v Keni.

NÁŠ TEAM RADOMÍRA KERŠNEROVÁ Highlight Mater myšlenky RS Kilimanjaro Povolání Právnička v Nár. centru pro rodinu Sociálni pracovnice pro Rosku Expedice Íran, Vysoké Tatry, Alpy, Sinaj, Faragaš RS diagnostikována v roce 1997 Funkce Členka RS týmu; organizace

NÁŠ TEAM HANA ROBINSON Highlight jediná česká absolventka prestižní Berkley College of Music Povolání pianistka, zpěvačka, skladatelka Expedice Cotopaxi 5897 m, Elbrus 5642 m, Tajamulco 4223 RS první příznaky v roce 2005 diagnostikována v roce 2009 Funkce Členka RS týmu; hudební podpora týmu

NÁŠ TEAM VENDULA PLAVCOVÁ Highlight Aktivizace roskařů Povolání Sociální pracovnice Rosky Expedice Alpy, Vysoké Tatry, Dolomity. Sněžka…a 2. nejvyšší mrakodrap světa  RS Pomáhá pacientům i jejich blízkým Funkce Členka support týmu; organizace

NÁŠ TEAM DANIELA BLÁHOVÁ Highlight ,, Vozík není problém, problém nastává až tehdy, pokud přestaneme věřit ve své schopnosti a začneme ztrácet svůj cíl." Povolání účetní Rosky Praha a Centra handicapovaných lyžařů, studentka MUP Expedice české hory, Tatry, Alpy RS Diagnostikována v roce 1998 Funkce Členka RS týmu

NÁŠ TEAM MICHAL BLÁHA Highlight skiing monoski-instruktor u Centra handicapovaných lyžařů, dobrovolník Rosky Povolání technik přípravy-operátor u ČEZ Distribuce, a.s. Expedice české hory, Alpy, Monte Capane RS podporovatel, pomocník a kamarád všech lidí s RS, člen Rosky  Funkce Člen support týmu, technická a fyzická podpora

NÁŠ TEAM KATEŘINA ŠTRAUSOVÁ Highlight Pravá ruka Rosky Povolání Studentka sociální pedagogiky dobrovolnice Rosky Expedice Sněžka, Praděd, Orlické hory, Krkonoše RS Diagnostikována v roce 2004 Funkce Členka RS týmu

NÁŠ TEAM PAVEL TRČALA Highlight nejmladší Čech na Everestu; procestoval přes 120 zemí světa Povolání konzultant Světové banky v Africe; konzultant pro rozvojové trhy Expedice Everest 8848 m, Aconcagua 6960 m, Cotopaxi 5897 m, Orizaba 5746 m, Elbrus 5642 m RS Přítel pacientů s RS Funkce Vedoucí expedice; logistika, organizace, marketing

NÁŠ TEAM PAVLA JADRNÁ Highlight Výzkum psychologie detí rodičů s RS Povolání Personalistka Studentka psychologie Expedice Vysoké Tatry, Alpy, Indonésie RS Blízký vztah k pacientům RS Funkce Členka support týmu; psycholožka expedice

NÁŠ TEAM NADJA POKORNÁ Highlight Maminka dvou budoucích modelek Povolání Dentální hygienistka Expedice Alpy, Babí lom RS Pomáhá pacientům s RS Funkce Členka support týmu; sestřička expedice

NÁŠ TEAM PETRA HAVLÍČKOVÁ Highlight Matka tří synů Povolání Zubní lékařka Expedice Dostat ráno tři kluky z postele a vypravit je do školy RS Deset let podpora pacientů s RS Funkce Členka support týmu; doktorka expedice

NÁŠ TEAM JAKUB KADLEC Highlight Podpora Unie Roska Povolání Ředitel společnosti SVS, spol. s r.o. Expedice Sněžka, Tatry, Alpy….Blackpool tower, Sears Tower RS Pomáhá pacientům i jejich blízkým Funkce Člen support týmu

NÁŠ TEAM XENIE ERHARTOVÁ Highlight Maminka dvou krásných dcer Povolání Administrativní pracovnice Expedice Zimní pěší túry RS Diagnostikována 1991 Funkce Členka RS týmu

NÁŠ TEAM NIKOLA ERHARTOVÁ Highlight Sportovkyně a tanečnice  Povolání Studentka psychologie Expedice Miluje výlety, společenské hry a tanec RS Podpora pacientů s RS Funkce Členka support týmu, psychologická podpora

NÁŠ TEAM MARIE BROŽOVÁ Highlight Cokoliv dá ti osud, to snášej a zvítězíš nad ním. M.P.Vergilius Povolání Ekonomka Unie Roska Expedice Vysoké Tatry, Kaprun, Jungfraujoch, nejvýše položená železniční stanice v Evropě 3 454 m RS diagnostikována v roce 1995 Funkce Členka RS týmu; amatérská fotografka

NÁŠ TEAM VÁCLAV MOJDL Highlight Pokusit se o něco nového a zvládnou to Povolání truhlář Expedice Každý den s RS  RS Diagnostikován v roce 2005 Funkce Člen RS týmu

NÁŠ TEAM DANA UNZEITIGOVÁ Highlight Podpora pacientů RS Povolání Dámská krejčová Expedice Alpy, Vysoké Tatry, Taurus RS Kamarádka a podporovatelka pacientů Funkce Členka support týmu

NÁŠ TEAM ALENA SCHUTOVÁ Highlight Povolání Expedice RS Nevidomá absolventka konzervatoře Jana Deyla. Dlouholetá spolupráce s organizacemi: Světluška, Helppes, Pestrá společnost a integrace zdravotně postižených do společnosti. Povolání Učitelka hudby; Moderátorka, hosteska, dobrovolnice – Světluška, Asistentka výcviku vodících psů, PR produkce a administrativa – Pestrá společnost Expedice Jižní Čechy, Pálava – kolo, Slovenský ráj… trénink vodicích psů v centru Prahy +slalom s bílou holí mezi turisty. RS Diagnostikována v roce 2009 Funkce Členka RS týmu, hudební podpora, kynolog

HYNEK BERNARD & DAGMAR KLAPKOVÁ NÁŠ TEAM HYNEK BERNARD & DAGMAR KLAPKOVÁ Highlight Jeden tříletý highlight doma Povolání Reklama Expedice Iran, Alaska, Trans America, Hymalaj, Evropa RS Přátelé pacientů s RS Funkce Kameraman a fotografka

Expedice „RS KILIMANJARO 2010“ S ROZTROUŠENOU SKLERÓZOU NA KILIMANJARO Podle motta Unie Roska „Sursum corda“, bojujme se svým osudem a stoupejme vzhůru za svými sny ! Podpořte náš tým! Říjen 2010.

Expedice „RS KILIMANJARO 2010“ S ROZTROUŠENOU SKLERÓZOU NA KILIMANJARO   www.facebook.com/Expedice  Akci podporuje Unie Roska v ČR Česká spořitelna, č.ú. 1826349/0800, variabilní symbol: 91    Unie Roska, P.O. Box 38, 120 00, Praha 2 266 712 511 roska@roska.eu www.roska.eu