Antarktida.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_463_HORNINY VÝKLAD HORNIN CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Tematická oblast: Život na Zemi Téma: Antarktida Předmět: Přírodověda
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Jules Verne životopis autora,
Polární oblasti Anotace
POLÁRNÍ PÁS Polární pás Mikulková Gabriela 2011.
Tundra a polární pustina
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
Předmět: Zeměpis EU peníze školám
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Horský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Horský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Autor: Mgr. Helena Uhříková
Autor: Mgr. Helena Nováková
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Podnebné pásy – Polární pás
Číslo v digitálním archivu školy
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín MEZINÁRODNÍ ÚZEMÍ.
HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE - opakování
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
VODNÍ NÁDRŽE ČESKÉ REPUBLIKY
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Polární kraje Co je to biosféra Co určuje rozmístění biosféry na Zemi
Savci – řád hlodavci (úvod)
KONTINENT LEDU A CHLADU
Kyselost, zásaditost, pH
Chráněná území v České republice
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
Polární oblasti.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Polární pás – Arktida VY_V/2_INOVACE_33_Polární pás - Arktida
POLÁRNÍ PÁS.
Biosféra Tundry a polární pustiny
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
ANTARKTIDA.
Státy a města a jejich symboly autor: Mgr. Jana Mikešová
Autor: Mgr. Helena Uhříková
Savci – řád: šelmy (úvod)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Planety sluneční soustavy – Velké planety
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_026.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
TVAR A POLOHA NA ZEMI, HRANIČNÍ BODY
Státy východní Evropy autor: Mgr. Jana Mikešová
Šířkové pásy studený pás.
Autor: Mgr. Hana Krajčová
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Autor: Mgr. Hana Krajčová
Savci – polární oblasti, moře a oceán
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Polární pustiny Radek Hakl. Charakteristika polárních pustin Převládá charakter neživé přírody (věčný sníh a led) –Velmi nízké teploty v průběhu celého.
Ledovce Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_20_Ledovce Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Podnebné pásy - polární pás. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a jeho svět – Podnebné.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Antarktida Polární oblasti tajga.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
ANTARKTIDA.
17. LESY MÍRNÉHO PÁSU VY_32_INOVACE_11_Z4
VY_32_INOVACE_14_Z_POLÁRNÍ PUSTINY
VY_52_INOVACE_36_ Život v oceánech a mořích
Poznáte, které místo je schováno v puzzle?
Název : VY_32_inovace_16 - PŘ – PODNEBNÉ PÁSY – TROPICKÝ PÁS
Prvouka pro 2. tř. Rybník III/2 17.
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Polární pás – Antarktida
20. POLÁRNÍ PUSTINY VY_32_INOVACE_11_Z4
15. Antarktida Rozloha 14 mil km2 Pokrytá ledovcem Polární podnebí
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
19. TUNDRA LESOTUNDRA VY_32_INOVACE_11_Z4
18. TAJGA - pás jehličnatých lesů
ZELENINA TEST POZNÁŠ VŠECHNY DRUHY ZELENINY ?
Transkript prezentace:

Antarktida

Antarktida je polární pustina kolem jižního pólu. Nad oběma póly jsou často k vidění polární záře. Ledovcová kra nad hladinou. Průměrné měsíční teploty v Antarktidě během roku Ledovcová kra pod hladinou. Antarktida- komentovaná fotodokumentace

Rostliny a živočichové Velryby za potravou putují Tučňáci Chaluhy Albatrosi V pobřežních vodách mnoho ryb, savců a bezobratlých Mechy, lišejníky, řasy Houby, bakterie Zde byly objeveny pouze tři druhy kvetoucích rostlin. Plejtvák obrovský KOSATKA DRAVÁ

Albatros má mezi ptáky jedno prvenství. Poznáš jaké? Největší rozpětí křídel. Chaluha velká Tuleni mají v pobřežních vodách dostatek potravy.

Polární pásové vozidlo tuleň Výzkumná polární stanice lišejník albatros rodina tučňáků Polární pásové vozidlo Velryba Antarktická stanice

Doplň věty podle učebnice str. 59 Antarktida Antarktida má nejstudenější a ________ podnebí na _____. Téměř celá pevnina je pod ________. V létě led praská, odlamuje se a vznikají ________. Není _____ osídlena. Jsou zde vědecko-výzkumné a _________ stanice.

Vylušti doplňovačku. O S T R Název světadílu Člověk, který ztroskotal 1 2 3 4 5 6 7 Název světadílu Člověk, který ztroskotal Mořský savec s ploutvemi Hvězda určující severní směr Hnědá barva na mapě znázorňuje Hlavní město Brazílie Velký kus ledu Tajenka_ jeden z největších vodních savců- ________________________ Český film, který má v názvu tohoto savce_________________________________________________

Řešení doplňovačky E V R O P A S T Č N Í L Ň Á U K B H Y I 6 7 5 4 3 2 1 Tajenka_ jeden z největších vodních savců- velryba Český film, který má v názvu tohoto savce – Jak vytrhnout velrybě stoličku.

Zdroje: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8d/Emperor_penguin.jpg/410px-Emperor_penguin.jpg http://www.backgroundpictures.org/p/animal/emperor_penguin_colony_cape_roget_ross_sea_antarctica.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a3/Aptenodytes_forsteri_-Snow_Hill_Island%2C_Antarctica_-adults_and_juvenile-8.jpg/373px-Aptenodytes_forsteri_-Snow_Hill_Island%2C_Antarctica_-adults_and_juvenile-8.jpg http://www.prozaky.eu/wp-content/gallery/single/albatros%20stehovav%20trubkonos.jpg http://morfis.files.wordpress.com/2011/02/antarctica-and-the-falkland-islands.jpg?w=620&h=412 ¨Medv%C4%9Bd ledn%C3%AD. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, 8.11.2006 [cit. 2011-12-14]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Medv%C4%9Bd_ledn%C3%AD>. Soubor:Ursus maritinus.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, 8.11.2004 [cit. 2011-12-15]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ursus_maritinus.jpg>. Soubor:Polarfuchs 1 2004-11-17.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, 29.6.2006 [cit. 2011-12-15]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Polarfuchs_1_2004-11-17.jpg>Přírodověda Člověk a jeho svět : učebnice pro 5. ročník základní školy. Brno : Nová škola, 2004. 87 s. .