Cyklovýlety za poznáním Vltavotýnska. 1. trasa: BORKOVICKÁ BLATA • Gymnázium- Předčice- Bečice- Hartmanice- Mažice- Borkovická blata-naučná stezka-

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Advertisements

Vytvořila Beata Duchková
Vernier LabQuestVernier LabQuest a barometr BAR-BTAbarometr BAR-BTA.
Nadace Jihočeské cyklostezky Aktivity Nadace Jihočeské cyklostezky Seminář: Rozvoj cykloturistiky v jižních Čechách, Třeboň,
Jihočeský kraj Znaky.
Ochrana přírody.
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Kinematika 8. NEROVNOMĚRNÝ POHYB I. Mgr. Jana Oslancová
Berlín Školní výlet.
TĚ ZVE NA VÝPRAVU: Občanské sdružení. Jirkův nový domov v horách Kdy: Kde: Josefův Důl v Jizerských horách ( nový domov Jirky Hajníka) Náplň.
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
Jaderné elektrárny.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
CHKO Křivoklátsko Darin Jandová Klára Bergmannová.
Fyzicko-geografická sféra
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
území s nejstarším osídlením
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Prezentace patrikkrakovany.mypage.cz
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY
Informační kiosky přínosy nasazení Zbyněk Grepl
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Příroda Benešovska.
Chráněná krajinná oblast Mgr. Michal Oblouk
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Jihočeský Kraj David Němec.
Cestujeme po jižních Čechách
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“
ŽIDLOCHOVICE Procházka po naučné stezce Přírodního parku Výhon
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, se vznikem.
Jihočeské pánve Jaroslav Holeček 9.B
Krkonoše Robin Plch IX.A
Jihočeský kraj Martin Klimeš Jakub Kobza 9.A „kraj vody“
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
- celoroční projekt 2013/2014 ZŠ a MŠ Všenory
Rašeliniště x Písečný přesyp
HRAD STARÝ JIČÍN EXKURZE NA HRAD 10. KVĚTNA 2011.
CHKO Český kras.
Jihočeský kraj Rozloha – km2
43.1 Jihočeský kraj – poznáš jeho dominanty?
3 nejzajímavější hory Mgr. Michal Oblouk
PŘÍRODNÍ POMĚRY Zpracovala: Klára Schindlerová
Olomoucký kraj přírodní poměry
Jihočeský kraj.
Jihočeský kraj Jihočeský kraj.
Poměr Prvouka – 3.ročník ZŠ Šumava – Jezerní slať
Město Brno.
Moravskoslezské Beskydy
Oravská Magura, Skorušina
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
KARLŮV MOST.
Příroda,Povrch a Nerostné suroviny v Jihočeském Kraji
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
VY_32_INOVACE_47A_TÁBORSKO - SOBĚSLAV Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Jihočeský kraj Tereza Lérová Martina Závodná. Symboly kraje:  Vlajka  Znak.
Ukaž významná chráněná území kraje VY_32_INOVACE_10
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Česká republika – Jihočeský kraj
JIHOČESKÝ KRAJ.
Cyklistický kurz 2016 Modrý pramen.
VY_32_INOVACE_Vac_III_06 Ochrana přírody a krajiny
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Sportovně turistický kurz
Jezera, přehrady a rybníky. Jezera v ČR není mnoho přírodních jezer Jezera podle původu: 1. Ledovcová karová jezera  na Šumavě:  Černé jezero - největší.
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Transkript prezentace:

Cyklovýlety za poznáním Vltavotýnska

1. trasa: BORKOVICKÁ BLATA • Gymnázium- Předčice- Bečice- Hartmanice- Mažice- Borkovická blata-naučná stezka- Záluží u Vlastiboře-Jihočeské baroko- Vlastiboř- Komárov- Hodětín- Bechyně- Týn nad Vltavou

• Borkovická blata (zvaná též Soběslavsko-veselská blata anebo jen krátce Blata), představují nejsevernější rašeliniště Třeboňské pánve. Zdejší rašelinné ložisko se začalo vytvářet před více než lety. Postupně vznikala vrstva rašeliny o mocnosti 2 – 6 metrů. Jméno blat pochází od slova borek=ručně vytěžený hranol rašeliny. Od 19. stol. se zde prováděla těžba ručně, vytěžené borky se sušily a používali jako otop. Od 50. do 70. let 20. století zde probíhala velkoplošná průmyslová těžba. Dnes poznání Borkovických blat umožňuje naučná stezka Borkovická blata, která je dlouhá 6km.

Cyklovýlet Blata • Ve čtvrtek 24.6 jsme v rámci projektových dnů jeli na cyklovýlet na Blata. Po kontrole vybavení kol jsme výlet započali strmým stoupáním na Vartu. Pokračovali jsme přes Bečice, Hartmanice, Mažice k naučné stezce Borkovická blata. Tam jsme se občerstvili a vyrazili po značených stezkách. Nejvíce nás zaujali živočichové a rostliny (rosnatky, vážky a motýli, klikva, rojovník atd.). I přes množství komárů se nám tam velmi líbilo. Dále jsme pokračovali na Záluží, jednu z nejkrásnějších jihočeských vesnic s osobitou architekturou. Podobné stavby „jihočeského baroka“ jsme viděli i ve Vlastiboři, Komárově a ostatních obcích. Přes Bechyni jsme se vrátili domů. Výlet pod vedením pí. uč. Kakaščíkové a Meškána se všem velice líbil, protože jsme poznali krásy jižních Čech. Růžička, Ponec - tercie

Jihočeské baroko

2.trasa: KAMÝK Gymnázium-Bohunice-Všemyslice- Všeteč-Kamýk-Těšínov-Temelín-Týn nad Vltavou

• Vrch Vysoký Kamýk (627 m) leží v Píseckých horách asi 15 km jihovýchodně od Písku a 3 km jižně od Albrechtic nad Vltavou.PískuAlbrechtic nad Vltavou • Je druhým nejvyšším vrcholem Píseckých hor. Jeho svahy jsou porostlé smíšeným lesem, ve vrcholové partii je rozsáhlý bukový porost. Většina území Vysokého Kamýku a sousedního Malého Kamýku (605 m) je chráněným územím přírodní památky

• 2. trasa: VYSOKÝ KAMÝK • Gymnázium- Bohunice- Všemyslice-Všeteč- Kamýk- Temelín- Týn nad Vltavou

Cyklovýlet Kamýk • V pátek se konal další cyklovýlet, tentokrát na Kamýk. Vyrazili jsme v 8 hodin na Bohunice, Všemyslice a Všeteč, kde jsme měli přestávku na svačinu. Dále jsme se vydali po silničce okolo Kamýku krásným bukovým lesem až k Těšínovu. Další zastávka s občerstvením nás čekala v Temelíně, kde jsme v místním obchůdku vykoupili všechny „mrože“. Pak už nás čekala jen příjemná cesta z kopce do Týna. Výlet se nám moc líbil, poznali jsme nová zajímavá místa okolí našeho bydliště. • Bezpalcová, Študlarová – tercie