Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
Chráněná území v Olomouckém kraji
BESKYDY.
Památky Unesco Česká republika.
ÚSTECKÝ KRAJ Ester Sárorová, 9.C.
Ústecký kraj Lázeňská oblast Ústecký kraj Znak kraje
Kraj Vysočina.
Krajské město: Ústí nad Labem
Labská stezka - Ústecký kraj, příprava a realizace stavby -
Ústecký kraj – Brána do Čech
ÚSTECKÝ KRAJ.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Ústecký kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
Lenka Obdržálková Adéla Schindlerová Kvarta A
Ústecký kraj region energetiky a těžby hnědého uhlí Jeden z nejhustěji
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z8/C -
CZ 1. kolo 6.ročník KVÍZ.
Konice je výchozí bod pro Vaše kroky v našem regionu.
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
téměř nedotčená příroda i těžce postižená průmyslová krajina
Fyzicko-geografická sféra
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
Zlínský kraj.
Ústecký kraj.
Kulturně historické objekty Slovenska
České středohoří.
Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV. Téma: Regiony ČR
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Chráněná území v Olomouci a okolí
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
České Středohoří Nela Kresanová 9.A
Darek Matwikow Jan Jelínek
Plzeň Plzeň.
Česká tabule Josefína Krátká 9.A Mapka ČR s označenou lokalitou.
zpracovaný v rámci projektu
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ÚSTECKÝ KRAJ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:
39.1 Ústecký kraj – poznáš jeho dominanty?
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
České středohoří Jan Dařílek 9.B
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
Ústecký kraj. Poloha a rozloha Ústeckého kraje SZ Čech, na hranicích se SRN Sousedí s kraji Libereckým, Středočeským, Plzeňským a Karlovarským Plocha.
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
Poznejte regiony České republiky 2016 střední Čechy.
Ustecký kraj. Ústecký kraj leží na severozápadě Čech. Na východě sousedí s Libereckým krajem, na jihovýchodě se Středočeským krajem, na jihu má kratičký.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Česká republika Ústecký kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky – Ústeckým krajem.
Ústecký kraj. Základní údaje V kraji můžeme obdivovat přírodní krásy národního parku České Švýcarsko se známou Pravčickou bránou. Najdeme zde však i krajinu.
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
ÚSTECKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_12_Ústecký kraj Téma: Vlastivěda -
Ústecký kraj Obsah Základní informace Navštěvované oblasti Zdroje.
VY_12_INOVACE_Rů_II_07 Severní Čechy Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Ústecký kraj. Rozloha km² 8. největší kraj ČR krajské město : Ústí nad Labem.
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
Ústecký kraj region energetiky a těžby hnědého uhlí Jeden z nejhustěji
Pardubický kraj.
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Ústecký kraj.
ÚSTECKÝ KRAJ.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
České středohoří.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Transkript prezentace:

Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. Prezentace Seminář pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“. 19.3.2013

Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. Osnova prezentace 1. Destinační agentura České středohoří, o.p.s. 2. Základní charakteristika regionu 3. 10 důvodů proč navštívit region – TOP nabídka vhodná i pro příjezdový cestovní ruch 4. Návrh 2-3 denního výletu do regionu – tipy vhodné pro DCR a přeshraniční cestovní ruch 5. Novinky, akce a eventy, které v regionu proběhnou v roce 2013 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

Mezi oblasti činnosti patří tyto obecně prospěšné služby: Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 1. O destinační agentuře Destinační agentura České středohoří, o.p.s. byla zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, vedeného Krajským soudem v Ústí nad Labem, dne 12.11. 2011. Zakladateli jsou Město Litoměřice, Ústecký kraj a Biskupství litoměřické. Mezi oblasti činnosti patří tyto obecně prospěšné služby: - podpora šetrné turistiky včetně realizace turistických služeb, mimo jiné poskytování turistických informací a návazných návštěvnických služeb, - podpora zahraniční spolupráce, zejména v oblasti životního prostředí, šetrné turistiky, vzdělávání a regionálního rozvoje, - pozitivní prezentace regionu včetně výstavní, veletržní a publikační činnosti, - vydávání informačních materiálů a odborových publikací, - identifikace a podpora projektů, zejména v oblasti životního prostředí a udržitelného regionálního rozvoje, - a další. 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

České středohoří je geomorfologický celek o rozloze 1265 km². Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 2. Základní charakteristika regionu České středohoří je geomorfologický celek o rozloze 1265 km². Na 84% území Českého středohoří zaujímá Chráněná krajinná oblast – CHKO České středohoří o výměře 1063,17 km². Nejvyšší vrchol – Milešovka - 837m. Nejnižším bodem je hladina Labe v Děčíně - 121,9 m. 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“. Seminář pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

Region Destinační agentury České středohoří, o. p. s. 2 Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 2. Základní charakteristika regionu CHKO České středohoří 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

3.1 Litoměřice - památková rezervace 3.2 Terezín - památník Terezín Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 3. 10 důvodů proč navštívit náš region – TOP nabídka Historická města 3.1 Litoměřice - památková rezervace 3.2 Terezín - památník Terezín Hrady a zámky 3.3 Hrad Střekov 3.4 Zámek Libochovice 3.5 Zřícenina hradu Hazmburg Přírodní zajímavosti 3.6 Milešovka 3.7 Lovoš a Opárenské údolí 3.8 Vodopády v okolí Ústí nad Labem 3.9 Porta Bohemica 3.10 Říp 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

- historická sklepení, mnohé kostely, muzeum, několik galerií Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 3.1 Město Litoměřice – památková rezervace - královské město - gotické, renesanční i barokní stavby, chráněné v městské památkové rezervaci - historická sklepení, mnohé kostely, muzeum, několik galerií - Biskupství litoměřické - vyhlídka Mostná hora a hradební parkány - Karel Hynek Mácha 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

Malá pevnost jako historická část Terezína Národní hřbitov Terezín Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 3.2 Památník Terezín Památník Terezín vznikl v místech utrpení desetitisíců lidí původně jako Památník národního utrpení roku 1947 z iniciativy vlády znovu obnoveného Československa. Soubor Památníku Malá pevnost jako historická část Terezína Národní hřbitov Terezín Muzeum ghetta Terezín Židovský hřbitov s krematoriem a Ruský hřbitov Památník sovětských vojáků 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 3.3 Hrad Střekov Hrad Střekov se vypíná na temeni mohutné znělcové skály, vysoko nad tokem řeky Labe. Jeho výrazná poloha a romantický vzhled inspirovaly řadu světových i českých umělců. První zmínky o hradu jsou z roku 1319. Zříceniny hradů Hrad Kostomlaty pod Milešovkou Hrad Kamýk Hrad Kalich Hrad Košťálov Hrad Oltářík Hrad Litýš Hrad Opárno Hrad Ostrý Hrad Panna Hrad Skalka 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

- sbírka kachlových kamen, Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 3.4 Zámek Libochovice Zámek Libochovice – barokní skvost, se nachází v malebné a romantické krajině dolního Poohří vroubené kopci Českého středohoří, na místě staré gotické tvrze. Je zde k vidění: - sbírka kachlových kamen, - orientální salónek s čínskými vázami a japonským porcelánem, - barokní ložnice, kuchyně s tradičním nádobím a řada salónků, - francouzská zahrada a další. 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

Region Destinační agentury České středohoří, o. p. s. 3 Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 3.5 Zřícenina hradu Hazmburg Zřícenina tohoto gotického hradu na zdaleka viditelném čedičovém vrchu nad obcí Klapý, 3,5 kilometru severozápadně od města Libochovice, je dominantou krajiny Českého středohoří. Z věže je rozhled na město Libochovice, ale i na celé dolní Polabí a Poohří v dáli s bájnou horou Říp i na úchvatné panorama Českého středohoří. 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 3.6 Milešovka Milešovka je po právu nazývána královnou Českého středohoří. nadmořská výška 836,5 m (je nejvyšší horou Českého středohoří), průměrnou rychlostí větru 8,5 m/s (= 30,5 km/hod) - vrchol hory největrnějším místem České republiky, sklon až 30°, na vrcholu s úchvatným výhledem do krajiny se nachází hostinec a meteorologická observatoř s rozhlednou. 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

- menší z „dvojčat“ Kybička (471 metrů), Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 3.7 Lovoš a Opárenské údolí Lovoš je osamělý vulkanický kužel u města Lovosice vypínající se do výšky 570 metrů. Kopec má dva vrcholy: - menší z „dvojčat“ Kybička (471 metrů), - Lovoš - čedič a Kybička - znělec. U vsi Oparno na ostrohu nad údolím leží zřícenina hradu Oparno s nádherně zachovaným sklepením. 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

Vaňovský – je vysoký 12 m a je nejvyšší v Českém středohoří, Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 3.8 Vodopády v okolí Ústí nad Labem Ústí nad Labem je nazýváno „městem vodopádů“ – v jeho okolí jich totiž najdete nespočet, například: Vaňovský – je vysoký 12 m a je nejvyšší v Českém středohoří, Budovský vodopád – voda spadá z 11 metrů, Stříbrnický vodopád a Svádovský vodopád, který se ukrývá na soukromém pozemku v boční roklince Kojetického potoka v Olšinkách, odkud spadá z výše 10 m. 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

Region Destinační agentury České středohoří, o. p. s. 3 Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 3.9 Porta Bohemica – Brána Čech Bránou Čech se nazývá kaňonovité údolí Labe, kterým řeka vstupuje do Českého středohoří. Nejkrásnější pohled na Bránu Čech je z paluby lodě, nesoucí též název Porta Bohemica. V bezprostředním okolí Brány Čech se nacházejí rozlehlé vinice, na kterých se pěstuje tzv. žernosecké víno, jež patří k nejkvalitnějším v České republice. 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 3.10 Hora Říp Říp (460,7 m) je zdaleka viditelná hora (bývalá sopka), přesněji čedičová kupa, s románskou rotundou na vrcholu, vystupující z polabské roviny 5 km jižně od Roudnice nad Labem. 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

příjezd do města Litoměřice, ubytování Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 4. Návrh 3 denního výletu do regionu Pátek – Porta Bohemica příjezd do města Litoměřice, ubytování výlet lodí Porta Bohemica do Ústí nad Labem a zpět Sobota – pěší turistika na rozhlednu Varhošť 8,5 km - cesta tam se zastávkou na NPP Bílé stráně, PP Babinské louky 7,5 km - cesta zpět se zastávkou u PR Holý Vrch u Hlinné, PP Hradiště Neděle prohlídka památkové rezervace města Litoměřice odjezd domů 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

Mezinárodní výstava psů 25.5.- 26.5.2013 Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 5. Novinky, akce a eventy 2013 5.1 Město Litoměřice Mezinárodní výstava psů 25.5.- 26.5.2013 Litoměřický Kořen 5.7.-6.7.2013 Zahrada Čech 13.9. – 21.9.2013 Vinobraní 20.9. - 21.9.2013 Litoměřické Varhanní léto 7. a 8. měsíc 2013 5.2 Terezín JOM HA´ŠOA 8.4.2013 Výročí poslední popravy v Malé pevnosti a Terezínská tryzna 19.5.2013 Pietní akt u příležitosti popravy Milady Horákové 27.6.2013 Josefínské slavnosti 5.10.-6.10.2013 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

Hudební festival Barevná paleta – září 2013 Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. 5. Novinky, akce a eventy 2013 5.3 Město Ústí nad Labem Jeden svět - Festival dokumentárních filmů o lidských právech – březen 2013 Femina Film 2013 –Mezinárodní filmový festival žen o ženách – 15.6.2013 Hudební festival Barevná paleta – září 2013 5.4 Město Úštěk Piráti na jezeře 12.7.-13.7.2013 Historický jarmark 17.8.2013 Den českých řemesel 28.10.2013 Úštěcký advent 14.12.2013 5.5 Hora Říp Řípská pouť 26.4.-28.4.2013 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. Zdroje informací www.ceskestredohori.info www.hrady-ceskeho-stredohori.cz www.cs.wikipedia.org www.google.cz www.litomerice.cz www.pamatnik-terezin.cz www.terezin.cz www.mesto-ustek.cz 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.

Destinační agentura České středohoří, o.p.s. Region Destinační agentury České středohoří, o.p.s. Poděkování a kontakt Děkuji za pozornost. Miroslav Chlumský Destinační agentura České středohoří, o.p.s. Tyršovo náměstí 68/5 41201 Litoměřice e-mail: info@ceskestredohori.info gsm: + 420 777 821 111 www.ceskestredohori.info www.branadocech.cz 19.3.2013 - Seminářů pro odborníky v cestovním ruchu „Poznejte regiony České republiky“.