„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Závěrečná konference k regionálním individuálním projektům (RIP) „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/ a „Cesta do práce v Jihočeském.
Advertisements

3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Systém péče o ZP formou pracovní rehabilitace občanů evidovaných.
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Ing. Dominika Prchlíková
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Vzdělání, řemeslo, zaměstnání realizátor projektu Dům romské kultury o.p.s.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Organizační struktura
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Projekt Rodičovství a práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
1 Se sousedy k vzdělávání I, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Název operačního programu:
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
Transkript prezentace:

„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“ „Počítačová gramotnost pro nové zaměstnání uchazečů a zájemců nad 40 let“ 28.6.2011, Praha 1

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Příbrami Regionální individuální projekt „Počítačová gramotnost pro nové zaměstnání uchazečů a zájemců nad 40 let“ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR

Základní informace k projektu Úřad práce České republiky - Krajská pobočka v Příbrami (realizováno v rámci Středočeského kraje) Financováno z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR Doba trvání projektu (PLÁNOVANÁ): 1. březen 2009 - 29 února 2012 Dodavatel (skrze výběrové řízení): S-COMP Centre CZ s.r.o. Praha Rozpočet projektu: 38 972 750,- Kč

Doba a místo realizace projektu Skutečná doba realizace projektu: 1. 3. 2009 - 31. 8. 2011 Projekt probíhal v každém okrese Středočeského kraje. Každý běh (celkem 10 běhů) trval dva měsíce a vždy zahrnoval všechny aktivity.

Projekt – téma a cíle projektu: IT nad 40 let - počítačová gramotnost. Prostřednictvím realizace projektu přispět k většímu uplatnění uchazečů a zájemců o zaměstnání z cílové skupiny (věk nad 40 let, vzdělání vyučen a vyšší), u kterých je neznalost počítačových dovedností výraznou překážkou v získávání zaměstnání a k udržení zaměstnání stávajícího. Jde o prováděcí nařízení EK, jehož jedním z bodů je informace a propagace. Článek 9 objasňuje technické vlastnosti informačních a propagačních opatření k operaci. 5

Popis cílové skupiny – důvod projektu uchazeči a zájemci o zaměstnání v evidenci Úřadu práce České republiky s působností ve Středočeském kraji věková skupina nad 40 let → byla stanovena proto, že tyto osoby zpravidla opustily vzdělávací systém před zahájením pravidelné výuky výpočetní techniky a práce s PC na školách minimálně ukončené vzdělání střední odborné (vyučen) a vyšší účast v aktivitách projektu pro klienty zdarma účinnost aktivit projektu založena na individuálním přístupu, který vede k pojmenování problémů účastníků

Základní informace k projektu - Aktivity pro účastníky projektu Úvodní modul (Vstupní informační setkání, Právní minimum, Bilanční diagnostika a Individuální poradenství) Osobnostní rozvoj Dovednosti IT (rekvalifikační kurz) Závěrečný pohovor a hodnocení Individuální podpora a poradenství Doprovodná opatření (příspěvek na dopravu a stravné)

OPATŘENÍ - Popis jednotlivých aktivit Úvodní modul – skládá se ze čtyř bloků: 1. Vstupní informační setkání – základní seznámení s projektem, instruktáž o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci 2. Právní minimum – poskytnutí všeobecného přehledu o právním prostředí se zaměřením na základní pracovněprávní předpisy a další související předpisy, základy živnostenského podnikání, principy agenturního zaměstnávání

OPATŘENÍ - Popis jednotlivých aktivit 3. Bilanční diagnostika – komplexní vyhodnocení schopností a možností účastníka vzhledem k jeho ideálnímu uplatnění na trhu práce 4. Individuální poradenství – projednání a sestavení individuálního plánu pro každého účastníka projektu

OPATŘENÍ - Popis jednotlivých aktivit Osobnostní rozvoj - cílem aktivity bylo rozvinout osobní portfolia jednotlivých účastníků za účelem zkvalitnění profilu uchazeče o zaměstnání a to tak, aby se zvýšila pravděpodobnost na nalezení zaměstnání Dovednosti IT (rekvalifikační kurz) - aktivita zaměřená na získání a rozšíření základních znalostí v oblasti obsluhy osobního počítače s aplikací nové metody vzdělávání e-learningu - kurz „Obsluha PC dle osnov ECDL – START“ byl realizován na základě platné akreditace

OPATŘENÍ - Popis jednotlivých aktivit Závěrečný pohovor a hodnocení - tato aktivita měla za cíl zhodnotit projekt z pohledu účastníka projektu formou závěrečného pohovoru a vyplněním hodnotícího dotazníku Individuální podpora a poradenství - tato aktivita je jednou z nejdůležitějších v celé realizaci projektu. Jejím základním principem je individuálně pomoci účastníkům projektu při hledání zaměstnání. Doprovodná opatření - příspěvek na dopravu a stravné

Výstupy projektu - indikátory Počet osob podpořených projektem plán 1250 osob skutečnost 1281 osob Počet úspěšných absolventů kurzů plán 1640 osob skutečnost 2333 osob Počet nově vytvořených pracovních míst (bez finančního příspěvku) plán 12 nově vytvořených pracovních míst skutečnost 16 nově vytvořených pracovních míst V průběhu projektu nastoupilo do zaměstnání cca 415 účastníků

Závěr Z pohledu účastníků projektu i realizátora byl tento projekt velmi úspěšný. Zájem o účast vysoce převyšoval kapacitu projektu. Během účasti v projektu docházelo oproti předpokladům k minimálním úbytkům školených klientů, což mělo za následek předčasné vyčerpání finančních prostředků na aktivity přímo související s účastníky projektu. Z výše uvedených důvodů bude projekt ukončen o 6 měsíců dříve (původní termín ukončení byl 29. 2. 2012).

Děkujeme za pozornost. Úřad práce ČR Krajská pobočka v Příbrami Referát projektů EU Nám. T. G. Masaryka 145 261 01 Příbram 1