Dopravní nehody dětí v roce 2013 a

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alkohol a dopravní nehody
Advertisements

Alkohol a drogy Roman Budský Vedoucí BESIP.
Rok 2008; leden až říjen Nehody na pozemních komunikacích a jejich následky; Česká republika Připravil: pplk. ing. Josef Tesařík Besip 20. listopadu 2008.
Nový školní rok začíná.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Mgr. Bc. Jaroslav Kubík BESIP MD ČR
Pplk.ing. Josef Tesařík; tisková konference 15.ledna 2010 Rok 2009 Nehody na pozemních komunikacích a jejich následky; Česká republika Připravil: pplk.
Následky nehod u osobních automobilů ve vazbě na jejich věk a roční proběh km (počty nehod a usmrcených osob při nehodách osobních automobilů) (vývoj za.
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
ROK 2011 Statistika nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky Připravil: pplk. Petr Sobotka PRAHA duben 2012.
BEZPEČNOST DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH
Statistika dopravních nehod
BEZPEČNĚJŠÍ SILNICE ZACHRAŇUJÍ ŽIVOTY Program EuroRAP v České republice Projekt EK Evropský atlas bezpečnosti silnic.
ROMAN BUDSKÝ VEDOUCÍ BESIP Prázdniny. ateaateatad Riziko dopravních nehod o prázdninách.
Národní strategie bezpečnosti silničního provozu na roky Pokyny pro vyhodnocování.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA konkrétní změny v RVP
Ondřej Valenta, DiS. Oddělení BESIP Ministerstvo dopravy Národní strategie bezpečnosti silničního provozu – informace o plnění v roce 2010.
I jízda na motocyklu může být bezpečná…. Změna počtu usmrcených v EU v letech 2001 – 2010 (v procentech) zdroj: ETSC Počet těžce zraněných snížen o 31.
Bezpečnost silničního provozu v roce 2009 Tisková konference, 15. ledna 2010 ministr dopravy Gustav Slamečka.
Statistika nehodovosti na pozemních komunikacích ČR za 11 měsíců 2010
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
První registrace nových osobních automobilů v zemích EU + EFTA za období 1990 až 2014 (z ) První registrace nových osobních automobilů Kontakt,
VÝBOR PRO FINANCOVÁNÍ NÁRODNÍ STRATEGIE BESIP (VFNS) Informace o činnosti výboru pro jednání Rady vlády pro BESIP , Praha.
Rada vlády pro BSP; 23. dubna 2009, pplk. ing. Josef Tesařík Rok 2008 Nehody na pozemních komunikacích a jejich následky; Česká republika Připravil: pplk.
I. Rok 2008 Celkem dopravních nehod Zjištěný alkohol DN s hmotnou škodou DN se zraněním alkohol a DN hmotná škoda4 918 alkohol.
Seminář pořádaný Výborem pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pod záštitou poslance výboru Bc. Stanislava Mackovíka na téma PONEHODOVÁ PÉČE.
Tisková konference příčiny nehod v podzimním a zimním období priority a úkoly – podzimní období Tisková konference příčiny nehod.
1. pololetí 2010 Statistika nehodovosti v silničním provozu na území České republiky Připravil: pplk. Petr Sobotka PRAHA 19. července 2010.
Čas se zamyslet … zodpovědný přístup k bezpečnému pohybu v silničním provozu.
Velikonoce začátek motoristické sezóny aktivity BESIP - zranitelní účastníci provozu Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva.
PODZIM na SILNICÍCH - chodci + cyklisté = nechránění účastníci - chybí pud sebezáchovy - zejména horší viditelnost (tma, mlha, déšť…..) - změna povrchu.
Zima 2014/2015 Viditelnost chodců a rizika zimního období Ing. Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy
Bezpečnost silniční a železniční dopravy Přednáška NÁVRH A VYHODNOCENÍ OPATŘENÍ KE SNÍŽENÍ NEHODOVOSTI Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního.
Následky nehod osobních automobilů ve vazbě na jejich věk a roční proběh km (počty nehod a usmrcených osob při nehodách osobních automobilů) (vývoj za.
Tisková konference dopravní nehodovost - priority a úkoly – podzimní období Tisková konference dopravní nehodovost - priority.
Prázdniny nehod (- 423, tj. - 3,2%) 140 osob usmrceno (- 30, tj. -17,6%) 598 osob těžce zraněno (- 48, tj. – 7,4%) osob zraněno lehce.
DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE ZA ROK
Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha
Činnost služby dopravní policie v I. čtvrtletí r.2010 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. dubna 2010.
Policie České republiky Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje odbor služby dopravní policie.
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
KE ZLEPŠENÍ BEZPEČNOSTI NA SILNICÍCH ZLÍNSKÉHO KRAJE?
Stručná informace o plnění Národní strategie BESIP 2020
Rok 2016 v silničním provozu a priority Policie ČR pro rok 2017
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
11 měsíců 2010 Statistika nehodovosti na pozemních komunikacích ČR
Nehodovost na okrese ZNOJMO
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
ROK 2011 Statistika nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky Připravil: pplk. Petr Sobotka PRAHA 12. ledna 2012.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
ROK 2010 Statistika nehodovosti na pozemních komunikacích ČR
Krajské ředitelství policie hl. m
Statistika nehodovosti na území hl. m. Prahy v roce 2012
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až září roku 2013 a technický stav vozidel plk.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Vyhodnocení Národní strategie bezpečnosti silničního provozu (NSBSP) a nehodovosti v podmínkách ČR (aktuální poznatky) Ing. Veronika Valentová, Ph.D.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až říjen roku 2013 plk. Ing. Tomáš LERCH
aneb zvyšování viditelnosti chodců a cyklistů v dopravě
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Senioři v dopravě kpt. Mgr. Miroslav ŠIMEČEK
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za I. čtvrtletí roku 2014 a Velikonoce plk. Ing.
Krajské ředitelství policie hl. m
Dopravní nehody pod vlivem alkoholu
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
A OHLASU OTROKOVICKÉ VÝZVY
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

Dopravní nehody dětí v roce 2013 a nové spoty BESIP pro dopravní výchovu Roman Budský Vedoucí BESIP

www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip BESIP v ČR - realita Dopravní výchova Od vzniku samostatné České republiky do konce roku 2013 bylo na pozemních komunikacích v České republice celkem usmrceno 719 dětí. www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip BESIP v ČR - realita Dopravní výchova Při nehodách zemřelo 8 dětí: 3 cyklisté 3 chodci 2 cestující v osobním vozidle www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip BESIP v ČR - realita Dopravní výchova Na celkovém počtu usmrcených osob v období 1993 – 2012 činil podíl dětí 3,03 % V roce 1994 byl podíl dětí nejvyšší (5,09 %), naopak v roce 2013 nejnižší (1,37 %). Na celkovém počtu usmrcených osob v období 1993 – 2012 činil podíl dětí 3,03 %, což znamená, že přibližně každá 33. usmrcená osoba byla dítě. V roce 1994 byl podíl dětí nejvyšší (5,09 %), naopak v roce 2013 nejnižší (1,37 %). www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip BESIP v ČR - realita NSBSP 2011-2020 Strategickým cílem NSBSP 2020 je dosáhnout v porovnání s rokem 2009 snížení poctu usmrcených na úroveň průměru zemí EU (tj. cca o 60 %) a počtu těžce zraněných o 40 %. V roce 2020 by tak nemělo být usmrceno více než 333 osob a těžce zraněno 2 122 osob. Strategickým cílem NSBSP 2020 je dosáhnout v porovnání s rokem 2009 snížení poctu usmrcených na úroveň průměru zemí EU (tj. cca o 60 %) a počtu těžce zraněných o 40 %. V roce 2020 by tak nemělo být usmrceno více než 333 osob a těžce zraněno 2 122 osob. www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip BESIP v ČR - realita NSBSP 2011-2020 Dílčí cíl – děti V roce 2020 by nemělo být usmrceno více než 7 dětí. Předpoklad pro rok 2013 počítal s tím, že nebude usmrceno více než 11 dětí. V roce 2013 bylo usmrceno 8 dětí, tento díl tak byl splněn. Dílčí cíl – děti Pro podporu naplnění stanovených strategických cílů vytýčila NSBSP dílčí cíle pro jednotlivé specifické problémové oblasti spočívající v definici maximálně přípustného počtu usmrcených a těžce zraněných osob. V roce 2020 by nemělo být usmrceno více než 7 dětí. Předpoklad pro rok 2013 počítal s tím, že nebude usmrceno více než 11 dětí. V roce 2013 bylo usmrceno 8 dětí, tento díl tak byl splněn. www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

Srovnání počtu usmrcených dětí na 1 milion obyvatel BESIP v ČR - realita V EU došlo v roce 2011 k poklesu počtu usmrcených dětí na 60 % usmrcených dětí v roce 2001, v České republice se jednalo o pokles na úroveň 36 %. Srovnání počtu usmrcených dětí na 1 milion obyvatel V EU došlo v roce 2011 k poklesu počtu usmrcených dětí na 60 % usmrcených dětí v roce 2001, v České republice se jednalo o pokles na úroveň 36 %. www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

Dopravní výchova – nové spoty BESIP v ČR - realita Dopravní výchova – nové spoty Pro děti předškolního věku : „Na přechodu“, „V autě“ a „Viditelnost“. Pro žáky II. stupně ZŠ – „Bezpečnostní prvky“, „Dopravní nehoda“, „Rychlost a brzdná dráha“, „Návykové látky“, „Bezpečně na kole, skateboardu, bruslích“ a „Vidět a být viděn“. Dvě řady edukativních spotů Pro děti předškolního věku - „Na přechodu“, „V autě“ a „Viditelnost“. Pro žáky II. Stupně ZŠ - „Bezpečnostní prvky“, „Dopravní nehoda“, „Rychlost a brzdná dráha“, „Návykové látky“, „Bezpečně na kole, skateboardu, bruslích“ a „Vidět a být viděn“. www.ibesip.cz www.facebook.com/ibesip www.youtube.com/ibesip

Roman Budský vedoucí BESIP roman.budsky@mdcr.cz