Výzkumný záměr 2004 - 2010 Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová www.BZP.cz www.vubp.cz www.BOZPinfo.cz Projekt č.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Projekt č. 4 Mediální a osvětové nástroje kultivace lidských zdrojů
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
13. prosinec 2006 Kontrolní den VÚBP, Praha Projekt č. CZ / /0349 Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m.
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
8. prosinec 2009, PrahaSeminář ASEP Spolupráce Národního úložiště šedé literatury (NUŠL) a ústavů AV ČR Iveta Fürstová
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
© Radek Maca1 SIPVZ po roce 2006 …. © Radek Maca2 SIPVZ se mění: Programy  Projekt  Proces PI.PII.PIII. dle - UV č. 402/2004, č. 792/2004, - zákona.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Oboroví knihovníci Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
A11 - Mobility v oblasti vědy a výzkumu Ing Wolfgang Melecký.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Tvorba e-learningových kurzů v LMS Moodle
informační portál MPSV Ing. Petr Hortlík , IT expert
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Mezinárodní den sester květen 2009
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Oborová informační brána Musica
Nástroje podpory uživatelů
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Kdo jsme ? Největší odborná zemědělská knihovna v ČR
Změny na trhu práce?.
Transkript prezentace:

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č. 3: Management znalostí – podmínka úspěšného řízení BOZP Řešitelé: Ing. Evžen Bílek, Ph.D. PhDr. Irena Kuhnová

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Cíl projektu Dílčí úkoly:  E-learning (příprava DNS kurzů)  BOZPsafe: Zdrojová základna BOZP v ČR  Služby Kontaktního centra BOZP (weby BOZPinfo a BZP)  Informační systém podpůrných a výzkumných projektů BOZP Zvyšování úrovně znalostí a dovedností lidského činitele v pracovním systému, zvyšování obecných znalostí o BOZP a zvyšování prestiže této oblasti mezi veřejností.

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Systém celoživotního vzdělávání v oblasti BOZP a e-learning jako nástroj pro jeho podporu

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Školení vývojového a realizačního týmu pro role: lektor a autor kurzů. Systém celoživotního vzdělávání v oblasti BOZP a e-learning jako nástroj pro jeho podporu Metodický návod pro autory kurzů: „Jak připravit distanční text a další podklady pro výrobu elektronického kurzu“. Dosažené výsledky: Šablona pro vytváření e-kurzů v systému eDoceo. V současné době probíhá zpracování pilotního e-kurzu s názvem: „Řízení a organizace bezpečnosti práce v podniku“.

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 (2002 až 2007) + (VÚBP x MPSV) + SÚIP + SZÚ = Dokázali byste vypočítat výsledek této zvláštní rovnice? ??? 5 roků provozu oborového portálu BOZPinfo Ne? Zde je tedy správné řešení:

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Sjednocená zdrojová základna BOZPsafe - platforma pro řízení znalostí v oblasti BOZP Dosažené výsledky:  Tvorba podpůrné části zdrojové základny  Tezaurus – SW nástroj Multites  Terminologický slovník BOZP využití enginu MediaWiki, které umožňuje velké možnosti logického strukturování.  Postupná realizace modelu zdrojové základny a zveřejnění systému AiP Safe v síti Internet

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Synchronizace informačních toků v rámci zdrojové základny a jejich výstupních bloků IS podpůrných a výzkumných projektů věda a výzkum e-knihovna e-learning výzkum vzdělávání Souborný katalog periodik AiPSafeAiPSafe ISIS AKS čítárna všechny dokumenty výběr z Věstníku EU archiv rešerší právní předpisy V U B P.cz BOZPinfoBOZPinfo intranet BOZPsafe (zdrojová základna) Portály pro vstup uživatelů do BOZPsafe

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vytvořit informační systém pro vědu a výzkum v oblasti BOZP

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Struktura informačního systému pro vědu a výzkum v oblasti BOZP Středisko vědeckých informací VÚBP Databáze výsledků výzkumuDatabáze článků k výzkumu Databáze expertů a institucí Portál bozpinfo.cz, rubrika Věda a výzkum Odborná a laická veřejnost Databázový SW Projekty, granty, výzkumné záměry, programy Digitální archiv AiP Safe Databáze projektů Informační systém pro vědu a výzkum v BOZP

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Předcházet pracovním rizikům !!!! … a proto vznikl server BZP.cz Jaký je záměr projektu? Vytvoření Kontaktního centra BOZP Informační server BZP.cz Cílové skupiny: podnikatelé z řad malých a středních podniků a OSVČ

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006  Zpravodajství  Přehled právních předpisů z EU a ČR  Témata týdne, odborné články atd. Oborový portál BOZPinfo.cz  Rubrika: Volná pracovní místa v BOZP

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Návštěvnost BOZPinfo a BZP

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Plán na rok 2007 DÚ 3.1: Vzdělávání v BOZP formou e-learningu  Vytvoření pilotního e-kurzu Řízení a organizace BOZP v podniku  Příprava e-kurzu Hygiena práce  Zpracování instruktážní textů pro zájemce o studium DÚ 3.2: Sjednocená zdrojová základna  Tvorba obsahové struktury tezauru a terminologického slovníku  Tvorba výstupních webových stránek pro realizované komponenty zdrojové základny a sestavení přehledu informačních toků. DÚ 3.3: Kontaktní centrum BOZP v ČR  Poskytování informací z BOZP na mobilní zařízení (PDA, smartphony a komunikátory) na BOZPInfo.cz  Realizace inzertní rubriky „Seznam bezpečnostních techniků v ČR“ na informačním serveru BZP.cz.

Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Výzkumný ústav bezpečnosti práce Jeruzalémská 9, Praha 1 webové stránky VÚBP informační server oborový portál BOZP Děkuji Vám za pozornost !