Informační systém krizového řízení kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
Systém MISYS a jeho podpora Instalace MISYS – obce a města.
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Integrovaný záchranný systém v Moravskoslezském kraji
SW podpora krizového řízení Duben 2006 Tomáš Fröhlich, DiS. ISSS 2007.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
ARGIS Informační systém plánování civilních zdrojů
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
ISMS v KSRZIS (Koordinační středisko pro rezortní zdravotnické informační systémy) František Henkl.
Zkušenosti se zaváděním systému řízení v KSRZIS podle:
Krizový management ve vztahu k ITC
Celostátní informační podpora krizového řízení
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Informačnípodpora řízení kvality ve firmě Informační podpora řízení kvality ve firmě CRM Ekonomický systém Personalistika Datová pumpa Akord Software Datový.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
CIS Cizinecký informační systém
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Zásady řešení informační bezpečnosti
STANDARDIZACE V EOC inTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jiří Matějec Koordinátor pracovní skupiny Platby v dopravě SDT (ITS&S Czech Republic)
Informační podpora při krizovém řízení
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Realizační tým ICZ duben 2005
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Informační systém plzeňského kraje ( principy stavby - zajímavé prvky) Krajský úřad Plzeňského krajePlzeňský holding, a.s. Václav Koudele Martin Vimr.
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Adobe Řešení pro veřejnou správu Transformace služeb veřejné správy a PDF Inteligentními Dokumenty.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
PREZENTUJÍCÍ Hodnocením ke zvyšování kvality vzdělávacích služeb středních škol v kraji Vysočina Mgr. Miroslav Pech.
GovNet Ing. Zbyněk Škopán. Strana 2 KI ISVS Služby GovNet I. Centrální podpora Uživatelů.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Informační systém UNIV 2 Kraje Ing. Marek Kocan , UNIV 2 KRAJE, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Vratislav Paulík ředitel projektů
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II - IS nové generace Michal Varga.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
ZÁKON O REGISTRU GEOGRAFICKÝCH INFORMACÍ & NOVÁ KONCEPCE ÚPP VE STAVEBNÍM ZÁKONU odpovídající smyslu VZSZ ÚP, schváleného Usnesení vlády ze dne 20. června.
Výročná konferencia k Operačnému programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007 – listopad 2009, Bořetice.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Transkript prezentace:

Informační systém krizového řízení kraje Ing. Robert Malý Project Manager NESS Czech, s.r.o. Ing. Lukáš Lejsek Project Manager AiP Safe s.r.o.

Obsah prezentace O čem je KŘ? Přístup k budování ISKŘ kraje Řešení pro KŘ v kraji Rozsah využití ISKŘ kraje Uživatelé ISKŘ kraje Integrace se systémy 3. stran Legislativa Výhody a přínosy našeho řešení Živá ukázka Resumé

O čem je KŘ?

Přístup k budování ISKŘ kraje přístup k ISKŘ z pozice systémového integrátora, tzn. dodavatele komplexního řešení, nikoli pouze dodavatele dílčích produktů (aplikací).

Přístup k budování ISKŘ kraje řešit podporu krizové řízení ve všech jeho fázích a takovéto řešení postavit, pokud to je možné, na produktech českých firem a zkušeností (znalostí) z celého světa, zejména pak z Izraele, USA a výzkumných projektů EU.

Řešení pro KŘ v kraji Základní vlastnosti řešení (ISKŘ kraje): Rozdělení celého IS KŘ do modulů, které následně poskytují informační podporu organizačních procesů v rámci celého cyklu krizového řízení Vysoké zajištění: spolehlivosti (dostupnosti služeb), integrity a důvěrnosti dat Portálové řešení s využitím technologie tenkého klienta jako základní přístup uživatelů do ISKŘ

Řešení pro KŘ v kraji Základní vlastnosti řešení: Zajištění možnosti plné integrace s ISKŘ ČR – architekturou orientovanou na služby Zobrazování informací o mimořádné události na mapě, vyhledávání informací o ohrožujících a ohrožených subjektech a objektech k dané mimořádné události Podpora efektivní tvorby krizových plánů a jejich efektivní aktualizace Zaznamenávání historie řešení mimořádných událostí

Rozsah využití ISKŘ kraje Koncipován pro každodenní praxi Pro řešení krizových situací a mimořádných událostí Působnost: kraje, obce, jiné organizace Vazba na připravovaný ISKŘ ČR

Uživatelé ISKŘ kraje Orgány krizového řízení Bezpečnostní rada kraje Krizový štáb kraje a jejich součinnost s Složkami IZS Krizovými štáby obcí všech úrovní Ústředním krizovým štábem Bezpečnostní radou státu

Schéma ISKŘ

Integrace se systémy 3. stran Základním kritériem je otevřenost systému a jeho spolupráce s: Připravovaným ISKŘ ČR Stávajícími aplikacemi, systémy (GIS, SW operačních středisek, státní a regionální registry…) Technologiemi (varovný systém, GPS, kamery…)

Legislativa Soulad s platnou legislativou: Zákon č. 239 / 2000 Sb. (IZS) Zákon č. 240 / 2000 Sb. (Krizový zákon) Zákon č. 241 / 2000 Sb. (Hospodářská opatření pro krizové stavy) Vývoj a implementace ISKŘ v souladu s ISO 9001:2000 Připraven pro certifikaci podle ISVS Jádro systému certifikováno

Výhody a přínosy našeho řešení Modulární systém Vysoká flexibilita vůči individuálním požadavkům Otevřenost vůči systémům třetích stran Vysoká bezpečnost systému Sjednocení informací (kontakty, plány, úkoly…) Snadný přístup k informacím a jejich aktualizace Podpora jednání orgánů krizového řízení Systém aplikovatelný až na úroveň obcí

Živá ukázka

Resumé sdílení informací dostupnost služeb – spolehlivost systému informační bezpečnost řešení a vypořádání individuálních požadavků daného kraje systémový přístup k budování ISKŘ kraje

Děkuji za pozornost Robert.Maly@cz.ness.com NESS Czech s.r.o. Mobil: 602 339 351 NESS Czech s.r.o. BB Centrum Vyskočilova 1A/1422 140 00 Praha 4 Česká republika Tel.: 244 026 400 Fax: 244 026 200 www.ness.com/cz