pomocí symbolových a barevnostních znázornění

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití cloudových služeb ve školství
Advertisements

INTENZITA POLE E.
INTENZITA POLE.
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
Strukturované učení PROJEKT EU
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Metodologie historického výzkumu volného času
Safari Tech Books PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Jak získat nadané žáky pro nové technologie Dora Kroisová 1.
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
KEG Použití vzorů při vyhledávání na webu Václav Snášel.
ČESKÉ DRÁHY A E-LEARNING Vladimír Sosna. Osnova Cesta k e-learningu Cesta k e-learningu Osobité prvky systému ÚPV Osobité prvky systému ÚPV Současnost.
SIPVZ – úvodní modul P Počítačová grafika a prezentace metodické poznámky (4 h)
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Etika chovu zvířat Doc. Ing. Lukáš Jebavý, CSc
Informace a Informatika. Terminologie Informatika – anglicky information science Zabývá se zpracováním informací nejen na počítačích. Informatika (počítačová.
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
Realtime identifikace osob podle hlasu
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základní pojmy počítačové grafiky Autor: Mgr.
Scanner.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_2.16 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Rastrová grafika-vylepšit Typ: DUM - kombinovaný.
Úvod do ekologie.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 32 Číslo.
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
VYUŽITÍ MENTÁLNÍHO MAPOVÁNÍ V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 2.
Alternativní a augmentativní komunikace
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
PSYCHOLOGIE JAKO VĚDA PSYCHOLOGICKÉ TEORIE. PSYCHOLOGIE PŘEDMĚT SYSTÉM METODOLOGIE METODY PSYCHOLOGIE JAKO VĚDA POZNAT - VYSVĚTLIT - OVLIVNIT - PREDIKOVAT.
Elektronická komunikace Radek Pinc
Člověk jako osobnost (psychologie, disciplíny a směry)
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Počítačová.
PhDr. Petra Potměšilová, Ph.D.
Psaní právních dokumentů
Didaktické metody Androdidaktika.
Nevědomí Souhrn duševních procesů, které probíhají mimo duševní oblast a pozornost člověka. Zapomenuté a potlačené objekty a pudy. Neuvědomovaná oblast.
Online nástroje pro sběr a administraci dotazníků Ladislava Suchá , Brno Zdroj obrázku: bredmaker, Sxc.hu.
Geografické informační systémy pojetí, definice, součásti
Co je kognitivní psychologie?
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Analýza duchovní situace Duchovní postoj Dialog s Bohem Duchovní hloubka Poslání Vzájemné ovlivnění všech prvků.
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Pilotní tréninky hotel Zlatý Orel K1- K14 Výsledky hodnocení tréninku kompetencí: Bilanční workshop hotel Troyer
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
S OCIÁLNÍ PSYCHOLOGIE Mgr. Vladimír Velešík. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE 1.Kód DUMu: VY_32_INOVACE_1.SV.18.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
Psychická struktura osobnosti Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Duben 2016.
VY_32 _INOVACE_15_11_osobní hygiena 3
Grafika – opakování Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Co je ekonomie? 1. seminář TNH 1
Geografická kartografie
Biblioterapie jako pomocná ruka
Ph látek VY_32_INOVACE_1A_17 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Komplexní systém hodnocení
Didaktické metody Androdidaktika.
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.03
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Sociální čtení.
Základní filozofické otázky
SVG vektorová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

pomocí symbolových a barevnostních znázornění Analýza osobnosti pomocí symbolových a barevnostních znázornění Jako prezentaci pro související seminář o duši vytvořil: M. Radan Chrobok www.DMDU.kvalitne.cz - univerzita komplexního rozvoje

Podkladové poznatky (pojmy) Porozumění pojmu „kvalita“.  Porozumění příslušným (asociačním) symbolům vč. jejich používání.  Souvislost druhů kvalit s druhy (ne)vědomí.  Znázorňování psychických vlastností a i jiných záležitostí příslušnými symboly.  Porozumění pojmu „barevnostní kód“ (vlastností) vč. možností jeho používání.  Dokumenty o barvách (barevná terapie) - 1. a 2. Přenositelnost kvalit (zvláště těch s barvami) a symbolů na barevnostní kód vlastností a zpět.  Přenositelnost do a z jiných druhů analýz. *

Rozdělení prezentace - výběr přístupu ANALÝZA (pojmy) Doporučuje se nastudovat jeden způsob po druhém… Výhody této analýzy a praktické možnostii Symbolová Barevnostní Komplexní předlohy s výklady Ukázky a možnosti VLASTNÍCH ZADÁNÍ Přenosy významů (i do a z jiných analýz)

Výhody této analýzy Jednoduchost pojmů (asociace - i intuiční chápání) Použitelnost na vyšších úrovních - neomezené možnosti zpřesňování… Nejvyšší účinnost!

Praktické možnosti Fungování kvalit v praxi (vč. cvičení pro zlepšení). Souvislosti s dalšími analytickými, avšak i s ROZVOJovými přístupy.

Symboly podvědomých vlastností JÁ Nadvědomí - vlohy a směrování Zvířecí kvality Zvířecí kvality podrobně - až na úroveň odstínů (a) barev. Volné vlastnosti, sklony a jejich vlivy - až k negativním vášním (!)… Nadvědomí - svědomí, morálka Vědomí - (sebe)vnímání, Komunikace a vztahy Podvědomí - sympatie a anitipatie, volné vlastnosti, sklony a jejich vlivy Podvědomí - instinkty, reflexy, touhy ZVÍŘECÍ KVALITY

Ukázky - a možnosti vlastních zadání Ruční nákres (žákem) vlastní symbolové analýzy  (Filip.Rydlo@email.cz) Počítačový nákres symbolové analýzy.  Internetový dokument - přiřazení symbolů (kvalit) konkrétním osobám (fotografie).  JEN ONLINE - datově náročný dokument! Znázornění rozmístění center a pásem pro používání barevnostního kódu.  Znázornění rozsahu a dosahu psychického pole pro používání barevnostní analýzy.  Počítačový nákres barevnostní analýzy.  Jednoduchá animace fungování vyzařování psychického pole i jakožto možné (barevnostní) znázornění vlastností, postojů a pocitů.  ;)

Komplexní předlohy Předloha pro analýzu pomocí symbolů. Předloha pro analýzu pomocí barevnostního kódu. Minimalistická předloha (snadné vlastní zhotovení). = obkreslení vlastní ruky na papír a pak zakreslování barevnostního kódu (též viz animovaná aura ;). Související dokumenty použitelné i jako předlohy (resp. již hotové příklady): Vnitřní a snové světy - výklad viz níže. Prezentace o psychických prostorech.

Přenosy významů (i do jiných typů analýz) Barvy i s odstíny zvířecích kvalit se použijí při vybarvování pásem příslušných čaker (1. kvalita = 1. čakra). Druh zvířecí kvality (aktivita, extroverze, dominance, afiliance…) se použije pro způsob vybarvení čakrového pásma (a velikost kvality pro případný posun velikosti pásma). Podobně ostatní kvality se přenášejí na základě svých asociovaných obsahů - základem je barevnostní kód. Pro opačný směr přenosu se výše uvedený postup otočí. Při přenosu do či z jiného způsobu analýzy se vychází z asociativních dat na straně TĚCHTO analýz a z definic symbolů použitých u ONĚCH analýz. Příklad: Jungovy archetypy - zvířecí kvality, stín - světlost, Freudovská přeřeknutí viz sklony a tak podobně…

Zkouška chápání (možnost odpovědět na dotazy kladené Mistrovi) „… jak mi může tato „Nejvyšší věda - věda o duši“ pomoci v partnerských záležitostech (rozpoznání / udržení si vhodného partnera)?" "Jak souvisí 'zvířata' s obecně nastíněnými ''zvířecími kvalitami'' v knize "Skryté síly v člověku " (systém “ Jóga v denním životě“ - www.joga.cz)?" „…, jak 'Tvoje' věda o duši zdůvodňuje (a řeší) záležitosti 'lehkých mozkových dysfunkcí’ až mentálních poškození (retardace např.)? Správné odpovědi viz dokument duse_faq.htm (odpovídal M. Radan Chrobok - lektor psychologie). Též viz „kvality“ v knize „Skryté síly v člověku“ - paramhans swami Maheswarananda) Možnost elektronické výuky a komunikace Viz soubory na Internetu – www.samostudium.kvalitne.cz. Výuka (vč. posílán souborů) a konzultace emailem DMDU@centrum.cz Konzultace i přes ICQ 175662277 (http://ICQ.com).